Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Αθήνα - Θεσσαλονίκη από 9 ευρώ με ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Οικονομικά εισιτήρια από 9 ευρώ για τα δρομολόγια Αθήνα - Θεσσαλονίκη, υπηρεσία «ΤΡΑΙΝΟ-ΤΑΞΙ» μεταφοράς επιβατών πόρτα πόρτα, δρομολόγιο «business» Θεσσαλονίκης - Αθήνας, δυνατότητα κινητής τηλεφωνίας και Ιντερνετ καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής και ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών με συνδυασμό φορτηγού-τρένου, είναι μερικές από τις νέες υπηρεσίες που θα καθιερώσει ο ΟΣΕ τους επόμενους μήνες.

Τις νέες υπηρεσίες ανακοίνωσαν...
χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χάρης Τσιόκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος.

Όπως είπαν, κάθε μήνα θα διατίθενται με έγκαιρη κράτηση 10.000 θέσεις με εισιτήριο 9 ευρώ, 15.000 θέσεις με 19 ευρώ και αντίστοιχα ως 29 ευρώ με τη λογική τού όσο πιο νωρίς γίνει η κράτηση, τόσο πιο φτηνό θα είναι το εισιτήριο. Οι επιβάτες της τελευταίας στιγμής θα πληρώνουν ακριβότερο το εισιτήριο, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. Όποιος κλείσει εισιτήριο ως και 3 μέρες νωρίτερα, θα έχει έκπτωση 15%.

Με την υπηρεσία «ΤΡΑΙΝΟ-ΤΑΞΙ» ένας επιβάτης ξεκινώντας το ταξίδι του από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κατερίνη και τον Βόλο θα έχει τη δυνατότητα με ένα ενιαίο μειωμένο εισιτήριο να ζητήσει να τον περιμένει ταξί και να τον μεταφέρει στον τελικό του προορισμό, ή για να τον πάρει από το σπίτι του και να τον πάει στο σταθμό. Το αντίτιμο θα ξεκινά από 69 ευρώ μετ' επιστροφής για όσους διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Στο πρωινό δρομολόγιο «business» Θεσσαλονίκης - Αθήνας, ο επιβάτης με αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη στις 5.11 το πρωί και άφιξη στην Αθήνα στις 10.26 το πρωί θα μπορεί να κάνει τις δουλειές που έχει προγραμματίσει στην Αθήνα και να επιστρέψει στην έδρα του την ίδια μέρα με απογευματινό τρένο.

Σε μια προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών η «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» θα παρέχει από την 1η Σεπτεμβρίου τη δυνατότητα χρήσης Ιντερνετ ταξιδεύοντας με το τρένο, όσο και συνεχές σήμα στα κινητά τηλέφωνα.

Για πρώτη φορά στα σιδηροδρομικά χρονικά εφαρμόζεται νέα πολιτική αποζημίωσης των επιβατών λόγω καθυστερήσεων. Θα ισχύει για όλα τα δρομολόγια, αλλά όχι και για τα φτηνά εισιτήρια των 9, 19, 29 και 39 ευρώ. Για καθυστέρηση άνω των 30 λεπτών θα γίνεται έκπτωση 25%, άνω των 60 λεπτών 50%, άνω των 90 λεπτών 75% και για καθυστέρηση άνω των 120 λεπτών θα χορηγείται ένα δωρεάν εισιτήριο.

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 10/08/2011 - Σ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ)
(Σ.Λ.)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης