Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Έντονες αντιδράσεις του νομικού κόσμου για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών.

Ο νομικός κόσμος αντιδρά ποικιλοτρόπως στο νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών που εξήγγειλε πρόσφατα η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που ο ΟΚΑΝΑ μπαίνει στα νοσοκομεία βάζοντας τέλος στις λίστες, ενώ στην Ευρώπη η αντίστοιχη νομοθεσία είναι ασφαλώς πολύ διαφορετική.
Παγίδα αποτελεί η ενδεχόμενη αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννη Αδαμόπουλο.
Και αυτό, γιατί αναμφίβολα θα αυξηθεί η περιέργεια των πολιτών να δοκιμάσουν τις -νόμιμες πλέον- ναρκωτικές ουσίες, με αποτέλεσμα την ευρύτερη διάδοσή τους αντί για τον περιορισμό τους.
Όσο για την καλλιέργεια της κάνναβης, ακόμη κι αν αυτή επιτραπεί καταρχάς για την ικανοποίηση των αναγκών των ίδιων των χρηστών, παραμένει αδιευκρίνιστος ο βαθμός εξάρτησης του κάθε χρήστη, αλλά προβληματίζει και η μη δυνατότητα διασφάλισης ότι οι ουσίες δεν θα διατίθενται και σε άλλα πρόσωπα.
Παράλληλα, τερματίζεται η λίστα αναμονής για τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών μέχρι τον Νοέμβριο, αφού ο ΟΚΑΝΑ μπαίνει στα νοσοκομεία και δίνει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σχετικά με τη λίστα αναμονής των χρηστών για απεξάρτηση να φτάνει έως και τα εφτά χρόνια.
Ο αριθμός των χρηστών που περιμένουν τη σειρά τους, φτάνει τα 6.315 άτομα πανελλαδικά, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και επείγοντα περιστατικά, όπως ασθενείς με AIDS, έγκυες και καρκινοπαθείς.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Το αλίευσα ΕΔΩ http://www.defencenet.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης