Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Όπου υπάρχουν πνευματικά βιβλία...

-agio oros 160.jpg
«Όπου υπάρχουν πνευματικά βιβλία κάθε διαβολική ενέργεια απομακρύνεται από εκεί, και μεγάλη παρόρμηση προς την αρετή προσφέρουν. Γιατί κι αυτή καθ' εαυτή η θέα των βιβλίων μας κάνει πιο απρόθυμους στην αμαρτία.

Aλλά κι αν ακόμη τολμήσουμε στο σπίτι, βλέποντας τα βιβλία περισσότερο καταδικάζουμε τη συνείδησή μας και δεν πέφτουμε εύκολα πάλι στα ίδια αμαρτήματα.


Aν πάλι ζούμε με ευσέβεια, παίρνουμε μεγαλύτερη ωφέλεια από εκεί. Γιατί μόλις κάποιος έπιασε το Eυαγγέλιο, και τη σκέψη του διόρθωσε αμέσως, και απ τα βιοτικά απομακρύνθηκε, και μόνο με τη θέα του.


Aλλ' αν ακολουθήσει και προσεκτική ανάγνωση, η ψυχή σαν να βρίσκεται σε ιερά άδυτα, καθαρίζεται και γίνεται καλύτερη, καθώς ο Θεός της μιλάει με τα γράμματα εκείνα»


«Όταν ο διάβολος δει το νόμο του Θεού να γράφεται μέσα στην ψυχή και την καρδιά του ανθρώπου να μεταβάλλεται σε πλάκες του νόμου, δεν πλησιάζει.


Γιατί όπου υπάρχουν γράμματα βασιλικά, όχι χαραγμένα σε χάλκινη στήλη, αλλά που να είναι τυπωμένα σε θεοφιλή διάνοια απ' το Άγιο Πνεύμα και να ακτινοβολούν πολλή χάρη, ούτε να μας ατενίσει κατά πρόσωπο θα μπορέσει εκείνος, αλλά από μακριά θα μας δείξει τα νώτα του.


Γιατί δεν υπάρχει τίποτα τόσο φοβερό για εκείνον και τους συλλογισμούς που υποβάλλει εκείνος, όσο ο νους που μελετά τα Θεία και η ψυχή που βρίσκεται δια παντός μέσα στην πηγή»


«ΡΟΔΟΣΤΑΓΜΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΚΗΣ ΣΟΦΙΑΣ»
Του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου
Το αλίευσα ΕΔΩ http://1myblog.pblogs.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης