Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ιερά Μητρόπολη Μεξικού

Bookmark and Share
Ο Οικ. Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος
λειτουργών στον Ι. Ναό της του Θεού
Σοφίας στο Μεξικό
Στο Μεξικό βρίσκεται η έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Μεξικού (Κεντρώας Αμερικής) που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1996. Το Ιεραποστολικό έργο της Μητροπόλεως χάρη στον άοκνο αγώνα του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα έχει ευλογηθεί και έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ. Στην πόλη του Μεξικό έχει ανεγερθεί ένα συγκρότημα κατοικίας του Μητροπολίτου και των Κληρικών που υπηρετούν την παροικία. Προ μερικών ετών, ο Μητροπολιτικός Ναός της Του Θεού Σοφίας ήταν σχεδόν άδειος, όμως γεμίζει τώρα ολοένα με περισσοτέρους Μεξικανούς, οι οποίοι μέρα με την ημέρα προσέρχονται εις την Ορθοδοξία.
Εκτός από την Πόλη του Μεξικού σε δυο άλλες πόλεις της χώρας, την Γουαταλαχάρα και το Κουλιακάν, κατοικούν άνω των 500 Ορθόδοξων οικογενειών. Πλην όμως, με την αδράνεια της Εκκλησίας και της Ελληνικής Πολιτείας, οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν προσχωρήσει εις τον Ρωμαιοκαθολικισμό.

Το τέμπλο του Ι. Ναού
της του Θεού Σοφίας στο Μεξικό
Για πρώτη φορά, λοιπόν, οι Ιερείς του Μεξικού, Κολομβιανοί την καταγωγή αλλά με ελληνομάθεια, ταξιδεύουν τακτικά στις πόλεις αυτές και κατηχούν τις οικογένειες οι οποίες με βήμα σταθερό επιστρέφουν στην Ορθοδοξία των πατέρων και προγόνων τους.
Το έργο καθίσταται δύσκολο, διότι η χώρα των εκατόν δέκα εκατομμυρίων κατοίκων είναι αχανής και απέραντη. Αλλά η χαρά της επιστροφής στην Εκκλησία μας ξεχασμένων παιδιών της ξεπερνά τις όποιες αντιξοότητες.

Η συμβολή του Ιεραποστολικού Συνδέσμου

Με τις δωρεές μεγάλης ευεργέτιδας του Ιεραποστολικού Συνδέσμου ανακαινίσθηκε ο Ι. Ναός της Του Θεού Σοφίας. Κόσμημα αποτελεί το Ιερό τέμπλο του Ναού που φιλοτεχνήθηκε από τον κ. Αιμίλιο Οικονομίδη και τους υιούς του.

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης