Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΙΟΤΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ. ΔΗΜΑΡΧΕ…

Bookmark and Share

 Οι τελετές Χάτιμ των μαθημάτων Κορανίου που γίνονται υπό την αιγίδα της Μουφτείας Ξάνθης, αυτήν την εβδομάδα συνεχίστηκαν με το Χάτιμ στο χωριό Κιμμέρια…
Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δ. Θράκης και Μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε μετέχοντας το Σαββατοκύριακο στο χάτιμ στα Κιμμέρια,στην πλήρη νοημάτων ομιλία του είπε τα εξής :
¨ Έχει μεγάλη σημασία το ότι μια τέτοια σημαντική μέρα σήμερα, βρισκόμαστε μαζί εδώ. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε κάποια σημαντικά στοιχεία γύρω από τα χάτιμ που γίνονται.
Επιθυμώ να σας μιλήσω για σημαντικά στοιχεία. Υπάρχουν τρία βασικά σημεία που μας κρατάνε όρθιους σαν κοινότητα. Το πρώτο από αυτά είναι η θρησκεία μας. Η θρησκεία κρατά τον άνθρωπο όρθιο από πνευματική σκοπιά. Και εξασφαλίζει κάθε γαλήνη στον άνθρωπο
Το δεύτερο σημείο έιναι η γλώσσα μας. Η γλώσσα μας είναι ο πλεόν θεμελιώδης παράγοντας έκφρασης της παρουσίας μας. Αυτό διασφαλίζουν σήμερα τα μαθήματα Κορανίου. Και το τρίτο βασικό σημείο είναι φυσικά η κουλτούρα μας. Η υπεράσπιση των παραδοσιακών ηθών και εθίμων, μας προσδίδει ένα ξεχωριστό δυναμισμό. Για αυτό έχοντας υπόψη αυτές τις ιδιαιτερότητες, πρέπει να προσέξουμε πολύ τους εαυτούς μας. Πρέπει να μιλάμε πάντα την γλώσσα μας την τουρκική. Έχοντας σαν γλώσσα τα τουρκικά πρέπει να γνωρίζουμε την αξία της. Σε αυτό το σημείο πολύ σημαντική είναι η εκπαίδευση. Για αυτό πρέπει να στέλνετε τα παιδιά σας στα μειονοτικά σχολεία. Αν τα στέλνετε στα μειονοτικά μας σχολεία, τα παιδιά μας θα μάθουν πολύ καλά και τουρκικά και ελληνικά ¨.
Σχόλιο : Και ο Τούρκος πρόξενος παντού να νομιμοποιεί με την παρουσία του τον παράνομο μουφτή. Τόσος είναι ο σεβασμός του εκπροσώπου της Τουρκίας για τους νόμους της Ελλάδας. Αλλά γιατί να μην το κάνει ; Εδώ ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης το ίδιο δεν έκανε που πήγε και παραβρέθηκε σε αυτό το χάτιμ ; Για προσέξτε τη φωτογραφία….

 Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης