Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Bookmark and Share
Η ανατροπή βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων μέσα από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, που ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Εργασίας, αποτυπώνει την κατεδάφιση της προστασίας βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και παράδοση άνευ όρων στις απαιτήσεις των δανειστών μας.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι, ότι η Κυβέρνηση παίρνει επώδυνες αποφάσεις για τον ελληνικό λαό και τον κόσμο της εργασίας με Προεδρικά Διατάγματα, για τα οποία ζήτησε προκαταβολικά την εξουσιοδότηση (!!!) της Βουλής, αποκρύπτοντας το περιεχόμενό τους, το οποίο διαμόρφωσε στη συνέχεια.


Ακόμα πιο τραγικό είναι το γεγονός, ότι αρμόδια και αναρμόδια στελέχη της Κυβέρνησης επιχειρούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα και να πείσουν, ότι με αυτήν την καθ΄ υπαγόρευση πολιτική θα δοθούν λύσεις σε όφελος της οικονομίας, της κοινωνίας, της χώρας.
Ας κοιτάξουν στα μάτια τις στρατιές των ανέργων και τη νέα γενιά των 592 €, που θα δημιουργήσει στη χώρα μας αυτή η πολιτική και ας απαντήσουν στο ερώτημα συνείδησης: «αν σώσουν τελικά μια Ελλάδα εξαθλιωμένων πολιτών, χωρίς προοπτική και μέλλον, θα έχουν επιτελέσει το εθνικό τους χρέος;».
Η ΟΤΟΕ όχι μόνο για λόγους συνδικαλιστικών αρχών, αλλά κυρίως για λόγους κοινωνικού χρέους, λέει ΟΧΙ σε αυτήν την πολιτική.
Καλεί τη ΓΣΕΕ, τους μαζικούς και κοινωνικούς φορείς, τους ανθρώπους της καθημερινής αγωνίας για επιβίωση σε έναν μεγάλο μαζικό, ενωτικό αγώνα, με στόχο την ανατροπή αυτής της αδιέξοδης πολιτικής.
Από αυτόν τον αγώνα, που είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας, δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Γιατί πρέπει επιτέλους η Κυβέρνηση της χώρας να καταλάβει, ότι έχει υποχρέωση και καθήκον να εφαρμόσει μια άλλη πολιτική, κοινωνικά δίκαιη και αποδεκτή, σε όφελος των ανθρώπων της εργασίας, της οικονομίας και του τόπου.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΟΤΟΕ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης