Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

O λαός υπό την επήρεια του σοκ, αλλά βραδυφλεγής βόμβα

Bookmark and Share

PAPATHEMELHS.jpg
Η Ελλάδα υφίσταται μιαν ολόπλευρη νεοταξική επιδρομή. Γεωοικονομική στα τρέχοντα σημεία αιχμής, αλλά στα μουλωχτά και γεωπολιτική. Τα θριαμβικά ταξείδια του πρωθυπουργού έληξαν με κενές αποσκευές. Η διατυμπανιζόμενη «ευρωπαϊκή στήριξη» συνετρίβη στον ύφαλο της τελικώς γερμανικής Ευρώπης. Οι κομπάζοντες για τα πλεονάσματά τους Γερμανοί προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν πως το δικό τους πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα των ελλειμμάτων Ελλάδος, Ισπανίας, Πορτογαλίας, «αιχμαλώτων του Ευρώ», αφού δεν διαθέτουν ίδιο νόμισμα να το υποτιμήσουν. Αντιθέτως η Γερμανία από την πρόσφατη λόγω ελληνικής κρίσεως υποτίμηση του Ευρώ κέρδισε στις εξαγωγές της.
Η Γερμανία διέλυσε προχθές με την κυνική αποστροφή Σόϊμπλε και την τελευταία ψευδαίσθηση των δικών μας για δανειακή στήριξη. Προηγουμένως εισέπραξε αυτό που οι Los Angeles Times ονόμασαν «τριπλό ελληνικό πακέτο διάσωσης» της: αύξηση εξαγωγών λόγω υποτίμησης ευρώ, προώθηση Γερμανού Διοικητή στην ΕΚΤ και την «τελευταία λέξη» στην Ευρωζώνη.
Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το στήσιμό μας στα νύχια των διεθνών τοκογλύφων οικοδομήθηκε από την Deutsche Bank, στενά συνεργαζόμενη με την διαβόητη προαγωγό κερδοφόρων οικονομικών καταστροφών Goldmann Sachs. Αμφότερες συνδιοργάνωσαν τον διεθνή διασυρμό μας, ενώ ως να μην συνέβη τίποτε η G/S εξακολουθεί να διαχειρίζεται το ελληνικό δημόσιο χρέος αποκομίζοντας μυθώδη κέρδη. Η Siemens της κας Μέρκελ διέφθειρε συστηματικά και τα δύο ελληνικά κόμματα εξουσίας.
Οι ημέτεροι βαυκαλίζονται ότι με αναξιόχρεες εξεταστικές επιτροπές θα ξεγελάσουν τους δεινά χειμαζόμενους πολίτες ότι θα υπάρξει κάθαρση. Παραμύθια!
Η κρίση είναι τεχνητή. Η Γουώλ Στρήτ κατασκεύασε τη φούσκα των στεγαστικών. Όταν έφτασε στο απόγειό της την ξεφούσκωσε. Οι κυβερνήσεις ΗΠΑ και ΕΕ έσπευσαν να καλύψουν την «τρύπα» αφαιμάσσοντας 14 τρισ. δολ. απ’ τους φορολογούμενούς τους = το 1/3 του παγκόσμιου ΑΕΠ. Τα χάρισαν στο τοκογλυφικό τραπεζικό σύστημα. Οι φτωχοί βυθίστηκαν στην έσχατη ένδεια, ενώ τα κοινωνικά μεσοστρώματα που προηγουμένως καμάρωναν πτωχεύουν.
Το παγκοσμιοποιημένο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο είναι ξανά ο μεγάλος νικητής. Υποκατέστησε τους φυσικούς φορείς της εκασταχού κυριαρχίας. Τους κατάντησε απόλυτα ενεργούμενά του. Εκτάκτως τους επιτρέπει να ασκούν κυριαρχία αλλά υπέρ αυτού. Να μαζεύουν φόρους, να τιμωρούν τους ατίθασους, να εφαρμόζουν τη shock doctrine τρομοκρατώντας τους λαούς τους με τον μπαμπούλα επερχόμενης συντέλειας, (Πρβλ την ομώνυμη μελέτη της Ναόμι Κλάιν), ώστε έμφοβοι να δεχθούν ως σωτήρια και τα βαρβαρότερα μέτρα.
Οι στόχοι της Νέας Τάξης δεν αποκρύπτονται:
* Η καταλυτική εξασθένιση της εθνικής κυριαρχίας με την διάβρωση του έθνους – κράτους. Την ενοχλεί διότι αυτό εμπνέει στους πολίτες ισχυρή αίσθηση του ανήκειν, κύριο παράγοντα συνοχής.
* Η αποδόμηση των εθνικών συλλογικοτήτων με την αδρή έξωθεν χρηματοδότηση ατόμων και ΜΚΟ που ευαγγελίζονται ψευδο-αντιρατσισμό και ψευδο - αντιεθνικισμό.
Τα αλωμένα καθεστωτικά ΜΜΕ κατασκευάζουν «προγραμματισμένους πολίτες».
Η Κυβέρνηση ανεκοίνωσε τα φορολογικά μέτρα. Άπαντα σε βάρος των φτωχών. Σχεδόν τίποτα κατά πλουσίων και Τραπεζών.
Ψάχνουμε δανεικά στους τοκογλύφους της Δύσης, ή στην υποδούλωσή μας στο ΔΝΤ. Γιατί δεν πάμε στην Ανατολή (Κίνα, Ρωσία, Αραβικά κράτη) με τιμιότερους όρους; Εντοπίσθηκαν απώλειες 18 δισ. ευρώ από δυσλειτουργία του δημοσίου, 30 δισ. φοροδιαφυγής, 4 δισ. γραφειοκρατία, άγνωστο πόσα από διαφθορά. Γιατί ανάμεσα στα αμέτρητα μέτρα κανένα για αυτά;
Ο λαός υπό την επήρεια του αναισθητικού σοκ δείχνει απαθής και άπραγος. Όμως αργά ή γρήγορα θα εκραγεί με συνέπειες βραδυφλεγούς βόμβας.
Και στο βάθος Πάγκαλος: στέλνει στο… άσυλο ανιάτων το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. Ο γράφων ευτυχώς έφυγε νωρίς, αλλοιώς θα προορίζονταν σίγουρα για… πρόεδρος του παγκαλικού ασύλου!
του Στέλιου Παπαθεμελή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης