Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Οι όροι της Γερμανίας

Bookmark and Share

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις βασικούς όρους θέτει η Γερμανία, προκειμένου να συμφωνήσει στην παροχή πακέτου στήριξης για την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του ΔΝΤ και της επιβολής νέων αυστηρότερων όρων για τον περιορισμό των ελλειμμάτων στην ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης στην...

οικονομική εφημερίδα, το Βερολίνο «βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με γνώμονα το ευρωπαϊκό συμφέρον και καταδεικνύοντας τη δέσμευσή μας για τη σταθερότητα του ευρώ», ενώ μία διαπραγμάτευση για βοήθεια στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνει μόνο ως «έσχατη λύση» και μόνο λαμβάνοντας υπόψη τρεις προϋποθέσεις. Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία για συγκεκριμένο πακέτο στήριξης αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν πρόκειται να υπάρξει ένας «μηχανισμός» στήριξης, θα πρέπει να ενεργοποιείται μόνο εφόσον η Ελλάδα έχει εξαντλήσει τη δυνατότητα να δανείζεται από τις διεθνείς αγορές, εάν το ΔΝΤ συμφωνούσε να έχει «σημαντική συμβολή» στο πακέτο στήριξης και εάν οι χώρες της ΕΕ συμφωνήσουν να διαπραγματευτούν για την επιβολή νέων κανόνων με στόχο την αποφυγή της επανάληψης μιας τέτοιας κρίσης – κάτι που σημαίνει και αλλαγή των συνθηκών που διέπουν την ΕΕ.

Γαλλογερμανικές συνομιλίες

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι γαλλογερμανικές συνομιλίες σε μια προσπάθεια εξεύρεσης κοινής θέσης για το ελληνικό ζήτημα, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα, δήλωσαν ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές στο Reuters.

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1793692

 Πηγή  http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_2127.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης