Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Τουρκική προπαγάνδα μέσω θεάτρου στο Παρίσι

προπαγάνδα Passa Tempo [πηγή: 
http://www.sildav.org/newsletter/Novembre2009.html]Σχόλιο Σ.Ο.: Η Ελληνική Διασπορά Γαλλίας δημοσιοποίησε το ζήτημα της προβολής της παράνομης «ΤΔΒΚ» στη Γαλλία μέσω μιας θεατρικής παράστασης στο Παρίσι, ενώ η Κυπριακή Κοινότητα Γαλλίας υπέβαλε αίτηση ενάντια στην απόφαση. Μάλιστα η συμμετοχή του λεγόμενου «δημοτικού θεάτρου Λευκωσίας» γίνεται με την υποστήριξη της ψευδοπροεδρίας και των ψευδοϋπουργείων Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Τουρισμού, υποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πώς χρησιμοποιούνται οι τέχνες στην υπηρεσία της πολιτικής προπαγάνδας. Το προκλητικότερο όλων είναι ότι η συμμετοχή αφορά παραστάσεις που γίνονται στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων από τη πτώση του τείχους του Βερολίνου! Ας βοηθήσουμε στην προσπάθεια των Ελλήνων της διασποράς να προβάλουν το ζήτημα στέλνοντας το γαλλικό κείμενο που παρατίθεται στο τέλος της ανάρτησης!
‘Diaspora Grecque’
«Eμπεδώνεται σταδιακά η τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου
»
5/11/2009
Το θέατρο «Maison d’Europe et d’Orient» στο Παρίσι φιλοξενεί όπως δημοσίευσε (http://www.sildav.org/newsletter/Novembre2009.html) το «Δημοτικό θέατρο Λευκωσίας της τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου», με την υποστήριξη των «Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού της ΤΔΒΚ». Αυτό που είναι το πιο προκλητικό είναι ότι οι παραστάσεις γίνονται για την 20η επέτειο από την πτώση του τείχους του Βερολίνου.
Η Kυπριακή Kοινότητα Γαλλίας υποβάλλει αίτηση ενάντια στην απόφαση αυτή.
Εάν επιθυμείτε να υποστηρίξετε το αίτημα της Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας μπορείτε να στείλετε με e-mail το πιο κάτω µήνυµα γραμμένο με κόκκινα.
Αντιγράψτε το κόκκινο κείμενο που απευθύνεται στον Υπουργό Πολιτισμού Γαλλίας
http://www.culture.gouv.fr/culture/comment-ministre.htm
Απευθύνεται στον Δήμαρχο του Παρισιού:
http://www.paris.fr/portail/contacts/Portal.lut?page_id=5722&document_type_id=12&document_id=10737&portlet_id=12354


Απευθύνεται στο θέατρο «Maison d’Europe et d’Orient»
contact@sildav.org

Reconnaître la République turque de Chypre du Nord est une provocation de la part de la Maison d’Europe et d’Orient qui accueille ce pays non reconnu par la France dans son théâtre au mois de novembre
La République turque de Chypre du Nord est un pseudo-état, reconnu par la Turquie seulement.
En France, il est illégal de présenter comme un pays la partie de l’île occupée par l’armée turque depuis 1974.
Par ailleurs, c’est à l’occasion du vingtième anniversaire de la chute du mur de Berlin alors que, à l’heure actuelle, la seule capitale encore divisée, est NICOSIE, capitale de la REPUBLIQUE de CHYPRE, Etat membre de l’Union Européenne.
Μετάφραση στα ελληνικά:
Η αναγνώριση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου είναι μια πρόκληση από την πλευρά του Maison d’Europe et d’Orient που φιλοξενεί τον Νοέμβριο ένα θέατρο από μια χώρα που δεν αναγνωρίζεται από τη Γαλλία.
Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου είναι ένα ψευδοκράτος, το οποίο αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία.
Στη Γαλλία είναι παράνομο να παρουσιαστεί σαν χώρα του μέρους του νησιού που είναι κατεχόμενο από τα τουρκικά στρατεύματα από το 1974.
Επιπλέον, είναι η εικοστή επέτειος από την πτώση του τείχους του Βερολίνου, ενώ σήμερα η μόνη διαιρεμένη πρωτεύουσα εξακολουθεί να είναι η ΛΕΥΚΩΣΙΑ, πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της ΚΥΠΡΟΥ, κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ηλεκτρονική διεύθυνση άρθρου: http://www.efylakas.com/archives/3712
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης