Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Φεύγουν τα Mil-Mi-35 από την Κύπρο;

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σχεδιάζεται η μετακίνηση του κυπριακού τάγματος επιθετικών ελικοπτέρων μακριά από τη στρατιωτική βάση της Πάφου στην Κύπρο. Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι τουλάχιστον στην ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της τουρκικής κοινότητας στην βόρεια Κύπρο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυπριακή κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία της ΕΦ δεν σχεδιάζουν να κλείσει η αεροπορική βάση της Πάφου, παρά συζητείται η μετακίνηση των ελικοπτέρων, πιθανόν στην Ελλάδα.
8735.
Τα ελικόπτερα Mil Mi-35 παραλήφθηκαν από τη Ρωσία το 2001. Η παρουσία τους στην Κύπρο κρατήθηκε μακριά από τη δημοσιότητα μέχρι το 2002, οπότε εμφανίστηκαν την ημέρα της κηδείας του στρατηγού Ε. Φλωράκη. Συνολικά παραλήφθηκαν δώδεκα ελικόπτερα. Κύπριοι πιλότοι είχαν μεταβεί στη Ρωσία το 2001 και εκπαιδεύτηκαν στο χειρισμό του συγκεκριμένου τύπου ελικοπτέρου. Η εκπαίδευση συνεχίστηκε στην Κύπρο Ένα ελικόπτερο συνετρίβη κατά το παρελθόν. Το 2001 δημιουργήθηκε η 450 Μοίρα Ελικοπτέρων (ΜΕΠ) με έμβλημα τον μαύρο πάνθηρα και τα 12 χρυσά αστέρια. Ο Πάνθηρας συμβολίζει τη δυνατότητα δράσης μέρα και νύχτα ενώ τα 12 αστέρια συμβολίζουν τα 12 ελικόπτερα που από την 5η Ιουλίου 2006 έμειναν 11.
.
Όταν ένας λαός αποφασίσει να αφοπλιστεί μόνος του για δεύτερη φορά στη σύγχρονη ιστορία του, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και μετά από ένα τραγικότατο παρελθόν, περιττεύουν τα λόγια.

Αναδημοσίευση από :  fox2 magazine
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης