Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Συνάντηση Ιβάν Σαββίδη με τον με τον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης

Συνάντηση Ιβάν Σαββίδη με τον με τον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης"Ο κάθε ορθόδοξος πιστός θα πρέπει να έχει το δικαίωμα για προσκύνημα στους χριστιανικούς ιερούς τόπους", τόνισε-μεταξύ άλλων- ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του Ρωσικού κοινοβουλίου (Δούμας), Συντονιστής Περιφέρειας ΣΑΕ, χωρών πρώην ΕΣΣΔ, Ιβάν Σαββίδης, σε συνάντηση που είχε με τον Αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Πρόεδρο της Υποεπιτροπής για τη Μετανάστευση, κ. Μεβλούτ Chavushoglu. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα στις 25 Νοέμβρη στη Μόσχα, τέθηκε και το θέμα των δικαιωμάτων των τουριστών που επισκέπτονται την Τουρκία για προσκύνημα. Από τον κ. Σαββίδη τέθηκε το περιστατικό στις 15 Αύγουστου το 2009 στην Τραπεζούντα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου προσκυνήματος στο Ορθόδοξο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά. Ο κ. Chavushoglu μίλησε για τις αλλαγές στην εξωτερική και εσωτερική πολιτική που ακολουθεί το τουρκικό κράτος, σε σχέση με το χριστιανικό πληθυσμό της χώρας και των τουριστών που επισκέπτονται την Τουρκία για προσκύνημα στους ιερούς τόπους. Για το συμβάν τόνισε ήταν ένα τυχαίο γεγονός, και όχι γενική πολιτική του τουρκικού κράτους, και ότι από το επόμενο έτος ανεμπόδιστα θα πραγματοποιούνται τα προσκυνήματα σε ιερούς τόπους στην Τουρκία.
"Το όνομα του ατόμου που θα επιτρέψει στους Ορθοδόξους Χριστιανούς να επισκεφτούν ελεύθερα τους Αγίους Τόπους, θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην τουρκική ιστορία και τη σύγχρονη Ορθοδοξία", είπε ο κ. Σαββίδης και παρέδωσε στο αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης αναλυτικό έγγραφο για το ζήτημα αυτό.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συνομιλητές έθιξαν και άλλα ζητήματα της συνύπαρξης των διαφορετικών θρησκειών και το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκη.

Αναδημοσίευση από  Sofia Times Magazine
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης