Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

«Χρίσμα» στους Αραβες δίνει η ThyssenKrupp για τα Ναυπηγεία


Στην Abu Dhabi Mar προτίθεται να μεταβιβάσει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά η γερμανική ThyssenKrupp, σύμφωνα με επιστολή της προς το υπουργείο Εθν. Αμυνας.

Χθες το απόγευμα με επιστολή της προς τον Ευάγ. Βενιζέλο και την υπουργό Οικονομίας Λούκας Κατσέλη η ThyssenKrupp ενημέρωσε πως από το σύνολο των προσφορών που έλαβε θεωρεί ως μόνη αξιόπιστη αυτή της αραβικής εταιρείας. Η ThyssenKrupp, η οποία συνεργάζεται με την αραβική εταιρεία στη Γερμανία, δηλώνει πως στην περίπτωση που ευοδωθεί η συμφωνία θα κρατήσει η ίδια το 25% των Ναυπηγείων. Παράλληλα προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση την επαναδιαπραγμάτευση ως τις 20.1.2010 όλων των θεμάτων που σχετίζονται με τα Ναυπηγεία, περιλαμβανομένων και των παραγγελιών για νέα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Η πρόταση της ThyssenKrupp αξιολογείται από την Lazard, σύμβουλο του ελληνικού Δημοσίου, ενώ για το θέμα πραγματοποιείται διυπουργική σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα.

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Προς εξαγορά από την Abu Dhabi

H εταιρία Abu Dhabi Mar, επελέγη ως η μόνη αξιόπιστη και επιλέξιμη λύση για τα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, από τη γερμανική μητρική εταιρία Θίσεν Γκρουπ. Παράλληλα προτείνεται η επαναδιαπραγμάτευση των θεμάτων που αφορούν τόσο τα ναυπηγεία όσο και την ναυπήγηση των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού.

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2010 θα υπάρχει οριστική απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ για τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί υπουργική σύσκεψη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η πρόταση θα αξιολογηθεί από τον εκτιμητικό οίκο Λαζάρ ,που έχει οριστεί από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν άλλες δύο προτάσεις. Σύμφωνα με την πρόταση της Θίσεν Γκρουπ, αυτή θα κρατήσει το 25% των μετοχών, ενώ το 75% θα πωληθεί στην Abu Dhabi Mar, η οποία έχει έδρα στην πρωτεύουσα Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.


Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης