Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΟΧΙ «ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ» ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ!

Αφού δεν σέβεται καμιά διακρατική συμφωνία με την Ελλάδα
ΟΧΙ «ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ» ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ!
3 Κάνουν τα «στραβά μάτια» στη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και λαθρομεταναστών, στέκονται απλοί θεατές στις «εισαγόμενες» πυρκαγιές, αφήνουν έρμαια τα ορθόδοξα μνημεία μας, διευκολύνουν τον εποικισμό ελληνικών περιοχών κ.ά.


Τέλμα παρατηρείται τελευταίως στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις με όλα τα καυτά θέματα, όχι μόνο να μην επιλύονται, αλλά αντίθετα να παραμένουν ανοιχτά, συνεχώς οξυνόμενα…
Μια σειρά από ζητήματα όπως ο εποικισμός Ελληνικών περιοχών από Αλβανούς του Βορρά, η λαθρομετανάστευση, η διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, η λεηλασία των ορθόδοξων μνημείων, οι «εισαγόμενες» πυρκαγιές και μια σειρά από άλλα ζητήματα έχουν ξεχασθεί, για να μην υποστηριχθεί ότι έχουν διαγραφεί από την «ατζέντα» των Ελληνοαλβανικών επαφών.
Αλλά και αυτές οι επαφές το τελευταίο διάστημα έχουν «παγώσει».   Ακόμη και κατά την πρόσφατη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον Αλβανό ομόλογό του Σαλί Μπερίσα στις Πρέσπες, πέρα από τα… «γλυκανάλατα» της αναγκαιότητας καλών σχέσεων γειτονίας, τίποτε πρακτικό δεν συζητήθηκε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Οι Ελληνοαλβανικές σχέσεις δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο αυτή την περίοδο, καθώς η Αλβανία διέρχεται μια παρατεταμένη πολιτική κρίση. Η αντιπολίτευση του Σοσιαλιστικού Κόμματος εμφανίζεται αδιάλλακτη και αρνείται να αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα, απέχοντας από τις εργασίες της Βουλής. Το σημαντικότερο μέσο που χρησιμοποιεί το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας για να πείσει την δεξιά κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα καταμέτρηση, είναι η αποχή των βουλευτών από τη Βουλή. Οι σοσιαλιστές βουλευτές δεν έχουν καν ορκιστεί.
Η σύγκρουση μεταξύ των δύο κομμάτων έχει προσλάβει διαστάσεις προσωπικής κόντρας Σαλί Μπερίσα και Έντι Ράμα, ο οποίος εκτός από αρχηγός των Σοσιαλιστών, είναι και Δήμαρχος Τιράνων.
Όμως τα προβλήματα ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Αλβανία  είναι παρόντα και μάλιστα μπορούν να χαρακτηριστούν ως πολύ καυτά.

Ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ
Μέχρι σήμερα εξακολουθεί η ύπουλη και ύποπτη επιδίωξη να παραχωρούνται οικόπεδα σε εξευτελιστικές τιμές, στην περιοχή των Αγίων Σαράντα για παράδειγμα, οικόπεδα προνομιακά, δίπλα στη θάλασσα,  σε μεταφερόμενους Αλβανούς από το Βορρά, όπου χτίζουν οικοδομές.
Ο στόχος προφανής. Να αλλοιωθεί δημογραφικά η Ελληνική ζώνη. Κάθε παρατηρητής της κατάστασης στη Βόρειο Ήπειρο,  δεν μπορεί παρά να φτάσει στο ίδιο συμπέρασμα.
Η προσπάθεια των Αλβανών να υφαρπάξουν τις Ελληνικές περιουσίες, είναι ένα μέρος του σχεδίου τους να εξαφανίσουν τους Βορειοηπειρώτες από τις πατρογονικές τους εστίες.
Από την γη που εδώ και χιλιάδες χρόνια, καταφέρνουν ακόμα να διατηρούν Ελληνική.
Και η Ελληνική αντίδραση; Ευχολόγια και τόνωση της Αλβανικής οικονομίας, με την ανοχή στην παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων Αλβανών λαθρομεταναστών στην χώρα μας. Επίσης δεν προκαλεί καμία πλέον κατάπληξη το γεγονός της αποσιώπησης της κατάστασης από τα περισσότερα Ελληνικά ΜΜΕ.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΠΛΑ
Είναι γνωστό, ότι τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών φθάνουν από την Αλβανία στην Ελλάδα. Και όχι μόνο από την περιοχή της Κακαβιάς, αλλά και από αλλού, δεδομένου ότι τα σύνορα είναι ουσιαστικά αφύλακτα.
Οι έμποροι πάσης φύσεως σκορπίζουν τον θάνατο και την δυστυχία με θύματα και πολλά Ηπειρωτόπουλα, αποβλέποντας μόνο στο κέρδος και στο παράνομο χρήμα.
Τελευταία η διακίνηση των ναρκωτικών από την Αλβανία παρουσιάζει μεγάλη έξαρση. Μάλιστα το χωριό «Λαζαράτες» του Αργυροκάστρου έχει χαρακτηρισθεί ως «ο παράδεισος του χασίς», αφού οι χασισοφυτείες εκεί επεκτείνονται κάτω από την… μύτη της Αλβανικής Αστυνομίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 3.000 κάτοικοι στο Λαζαράτι, ζουν σχεδόν αποκλειστικά από την κάνναβη.
Όσες φορές η αλβανική Αστυνομία επιχείρησε να επέμβει, υπερασπίστηκαν τις παράνομες καλλιέργειές τους με τα «καλάσνικοφ» και τα μπαζούκας, που διαθέτουν εν αφθονία, αφού τα απέκτησαν από την λεηλασία στρατιωτικών αποθηκών το 1997.
Αυτά και άλλα όπλα διακινούνται με μεγάλη ευκολία και στην Ελλάδα από την Αλβανία κυρίως μέσω Ηπείρου!

ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

Εικόνες, βημόθυρα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας, όπως και άλλα σημαντικά αντικείμενα «κάνουν φτερά», εξαιτίας της δράσης ιερόσυλων.
Η Μητρόπολη Αργυροκάστρου, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «παρά την συχνότητα με την οποία οι ορθόδοξες ενορίες απογυμνώνονται από τα στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς, από τις αρμόδιες αρχές ακόμη δεν έχει εντοπιστεί ούτε ένας δράστης, ούτε έχουν ληφθεί τα επιβεβλημένα μέτρα φύλαξης».

ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Σχεδόν κάθε καλοκαίρι και κυρίως αυτό που μας πέρασε αρκετές πυρκαγιές σε Θεσπρωτία και Πωγώνιι πέρασαν τα σύνορα και έκαψαν Ηπειρωτικές εκτάσεις.
Βέβαια θα ήταν υπερβολή και ανεδαφικό  να ισχυριστεί κανείς ότι οι Αλβανοί μας στέλνουν τις φωτιές, ωστόσο δεν κάνουν τίποτα για να τις εμποδίσουν.
* * *
Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα πιο σημαντικά συμβάντα που συχνά καταγράφονται μέσα από τις στήλες του τοπικού και κεντρικού Τύπου, και στα οποία πρέπει να προστεθούν τα κύματα των Αλβανών λαθρομεταναστών που κατά εκατοντάδες καθημερινά περνούν τα σύνορα και έχουν «κυριεύσει» τη μισή Ελλάδα. Οι λίγοι που συλλαμβάνονται και επαναπροωθούνται στην Αλβανία είναι από τους συνοριοφύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι δεν προλαβαίνουν καθημερινά να βάζουν «το κεφάλι τους στο σακκούλι» αφού συχνά γίνονται… κινηματογραφικές καταδιώξεις, ακόμη και με ανταλλαγές πυρών. Βέβαια η Αλβανική Αστυνομία παραμένει απλός θεατής αφού… γυρίζει αλλού το κεφάλι της όταν «καραβάνια» Αλβανών οδεύουν ανενόχλητα προς την Ελλάδα.
Ας ελπίσουμε ότι η νέα Ελληνική Κυβέρνηση θα θέσει αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, για στήριξη και βοήθεια της χώρας μας προς την Αλβανία, για να μην πληρώνουμε τη… νύφη συνεχώς εμείς οι φορολογούμενοι τώρα μάλιστα που και η δική μας οικονομική κατάσταση είναι τραγική. Και βεβαίως για να μην μας θεωρούν και κορόιδα…

Αναδημοσίευση από ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης