Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Διαδηλώσεις στη FYROM για την εθνικιστική εγκυκλοπαίδεια


Την πλήρη απόσυρση της ψευτομακεδονικής εγκυκλοπαίδειας, θα ζητήσουν σήμερα οι Αλβανοί, σε μεγάλες διαδηλώσεις στη FYROM.

Ανακοινώνοντας τις διαδηλώσεις που θα γίνουν έξω από το κτίριο της κυβέρνησης της FYROM, οι διοργανωτές τόνισαν ότι, η εγκυκλοπαίδεια είναι «ένα πολιτικό κείμενο, που συντάχθηκε με εντολή της κυβέρνησης Gruevski και ως τέτοια πρέπει να κηρυχθεί "προς απόσυρση".

"Η διαμαρτυρία θα στοχεύσει στην κυβέρνηση, διότι πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από το έγγραφο που έκανε μεγάλη ζημία στον αλβανικό πληθυσμό", δήλωσε η Εθνική Δημοκρατική Ένωση, η οποία μαζί με το Κόμμα Δημοκρατικής Ευημερίας, είναι οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας. Και τα δύο κόμματα ανακοίνωσαν ότι θα ζητήσουν από τους διαδηλωτές να απόσχουν από το κάψιμο της ψευτομακεδονικής σημαίας, αλλά δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι κάτι τέτοιο, δεν θα συμβεί από ιδιώτες, ως έκφραση της έντονης οργής.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, οι Αλβανοί, που ζουν στις δυτικές επαρχίες δεν είναι αυτόχθονες, αλλά... άποικοι που εγκαταστάθηκαν βίαια τον 6ο μ.χ. αιώνα, εκδιώκοντας τους Μακεδόνες και άρα πρέπει να φύγουν, οι Βούλγαροι σφετερίζονται την ιστορία των "μακεδόνων", αφού δεν τους αναγνωρίζουν ως «μακεδονικό έθνος», τους κλέβουν τον ένδοξο τσάρο Σαμουήλ που ήταν και αυτός όχι Σλάβος, όχι Βούλγαρος, αλλά Μακεδόνας(!), ενώ οι Ελληνες καταδυναστεύουν 200.000 Μακεδόνες που κάποτε πρέπει να απελευθερωθούν.
Ελληνικές αντιδράσεις
Στο μεταξύ μετά τις έντονες αντιδράσεις της βουλγαρικής και αλβανικής πλευράς, ήρθε η σειρά της Αθήνας, η οποία καταδίκασε ως μισαλλόδοξο και εθνικιστικό το περιεχόμενο της εγκυκλοπαίδειας.

«Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ προωθεί συστηματικά τη μισαλλοδοξία και τον εθνικισμό. Επιχειρεί να ενισχύσει το προφίλ του στην εσωτερική πολιτική σκηνή, επινοώντας εχθρούς και επιδεινώνοντας τις σχέσεις της χώρας του με τους γείτονές της. Ο κ. Νίκολα Γκρούεφσκι δεν αγνοεί, απλώς αδιαφορεί για το βασικό κριτήριο προόδου της ενταξιακής πορείας της ΠΓΔΜ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κριτήριο των σχέσεων καλής γειτονίας. Αυτή η νέα απόπειρα, το νέο εργαλείο παραχάραξης της ιστορίας εκ μέρους της κυβέρνησης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν μας εξέπληξε. Είναι, άλλωστε, γνωστό το έργο της Ακαδημίας των Σκοπίων»,

δήλωσε ο εκπρόσωπος ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο οποίος δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα άρθρα της εγκυκλοπαίδειας, που ενοχλούν την Ελλάδα, καθώς προφανώς η Ελληνική πλευρά, δεν έκανε καν τον κόπο να προμηθευτεί ένα αντίτυπο.


  Αναδημοσίευση από taxalia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης