Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Μια μείζονος σημασίας εξέλιξη για τα στρατηγικά συμφέροντα του Ελληνισμού


Συμφωνία σύνδεσης με τη Συρία θα υπογράψει η Ε.Ε.

Την υπογραφή συμφωνίας σύνδεσης με τη Συρία αποφάσισαν σήμερα οι εκπρόσωποι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπειτα από πολλά χρόνια δισταγμών, κυρίως λόγω της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

«Η υπογραφή της συμφωνίας που προβλέπεται με τη Συρία θα γίνει στις 26 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο», ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Αν και η πρώτη επεξεργασία σχεδίου συμφωνίας αναμενόταν από το 2004 να εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η Ολλανδία αντιτάχθηκε με βέτο στην υπογραφή της, εμμένοντας στο σκοτεινό σημείο του μη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία.

Το Σεπτέμβριο ο επικεφαλής της συριακής διπλωματίας, Ουαλίντ Μουάλεμ, ανέφερε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αποδεχτεί «μια συμφωνία που θα συνοδεύεται από πολιτικές προϋποθέσεις».

Τελικά επιτεύχθηκε συμβιβασμός με τη μεσολάβηση της σουηδικής προεδρίας της ΕΕ που προβλέπει ότι το σχέδιο συμφωνίας θα συνοδεύεται από μια ξεχωριστή διακήρυξη των ευρωπαϊκών κρατών που θα αναφέρει ρητά ότι η ΕΕ θα έχει το δικαίωμα να αναστείλει τη συμφωνία σύνδεσης στην περίπτωση που θα σημειωθεί παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ανέφεραν καταλήγοντας οι ίδιες πηγές.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Γαλλ. Πρακτορείο - Ναυτεμπορική - Ινφογμώμων Πολιτικά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης