Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Στο κενό προσπάθεια σπίλωσης από Τουρκία Για άλλη τριετία πρόεδρος του ΔΕΚ ο Βασίλης Σκουρής




ΣΤΟ κενό έπεσαν οι προσπάθειες της Τουρκίας και ορισμένων κύκλων στη Βρετανία να σπιλώσουν το όνομα του προέδρου του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Βασίλη Σκουρή. Μετά την απόφαση του ΔΕΚ στην υπόθεση Όραμς η τουρκική πλευρά και κάποιοι στη Βρετανία έχουν επιδοθεί σε μια πρωτοφανή εκστρατεία κατά του κ. Σκουρή, τον οποίο κατηγορούσαν με ανυπόστατους ισχυρισμούς για δήθεν δωροδοκία του από την κυπριακή κυβέρνηση.


Η απάντηση στους ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς ήρθαν χθες από το ίδιο το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, το οποίο εξέλεξε τον Βασίλη Σκουρή για άλλη μια τριετία στη θέση του προέδρου του ΔΕΚ. Αυτή θα είναι η τρίτη στη σειρά θητεία του κ. Σκουρή στην προεδρία του ΔΕΚ γεγονός που σημαίνει πρώτα και κύρια αναγνώριση του έργου του που επιτέλεσε. Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος οι 27 δικαστές του ΔΕΚ (δηλαδή ένας δικαστής από κάθε κράτος μέλος) και ο κ. Σκουρής ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου όπου μετά από μυστική ψηφοφορία έλαβε όλες τις ψήφους. Στη χθεσινή ψηφοφορία εξελέγησαν και οι πρόεδροι των τεσσάρων τμημάτων που θα είναι οι Αντόνιο Τιτζάνο, Χοσέ Ροντρίκεζ, Κουν Λέναρτς και Ζιαν Κλοντ Μπονισιότ.



Παραμονές της απόφασης του ΔΕΚ στην υπόθεση Όραμς, η τουρκική πλευρά άρχισε να προπαγανδίζει κατά του κ. Σκουρή προβάλλοντας τον ισχυρισμό της δωροδοκίας από την κυπριακή κυβέρνηση. Η προπαγάνδα της τουρκικής πλευράς στηρίχθηκε στην παρασημοφόρηση του κ. Σκουρή από τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο.


Η τουρκική προσπάθεια δεν έμεινε ως εκεί. Αντίθετα μετά την απόφαση του ΔΕΚ, η οποία κατέρριπτε τους ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς και ενόψει της νέας απόφασης που θα ληφθεί τον Νοέμβριο στη Βρετανία ξεκίνησε μια νέα προπαγάνδα με τους ίδιους πάντοτε ισχυρισμούς.
Στη νέα προσπάθεια η Άγκυρα και το κατοχικό καθεστώς βρήκε συμμάχους και στο Λονδίνο, οι οποίοι ανέλαβαν εργολαβικά τη σπίλωση του προέδρου του ΔΕΚ, χωρίς στο τέλος να τα καταφέρουν.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΙΜΠΙΣΙΗΣ
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ: Οι Τούρκοι δεν αφήνουν τίποτα, που να αποτελεί τροχοπέδη στους σκοπούς τους και  δεν θα προσπαθήσουν να το εξουδετερώσουν. Τίποτα στην τύχη του.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης