Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Τουρκική προπαγάνδα και ελληνική αβελτηρία: Όταν το Εμπορικό Επιμελητήριο Σμύρνης χαράσσει εξωτερική πολιτική

Ο υπερδραστήριος πρόεδρος του ΔΣ του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης Εkrem Demirtas που "θα προτιμούσε να ακούει τις φωνές των γλάρων στο Αιγαίο κι όχι τον ήχο των μαχητικών αεροσκαφών" έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον ...πρόεδρο Χριστόφια στα τέλη Ιανουαρίου.

Ότι κάτι πηγαίνει πολύ στραβά σε αυτή τη χώρα, νομίζω είναι σε όλους γνωστό. Και δεν αναφέρομαι στην είδηση της ημέρας, τη κατάπτυστη απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών για τη κατάργηση του εορτασμού της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στις πρεσβείες μας.
Αναφέρομαι στο απαύγασμα της υποχωρητικότητας και στα πρωτάκουστα για τη διεθνή πολιτική συμβάντα των τελευταίων ημερών: Την ώρα που οι Ένοπλες Δυνάμεις ενός εχθρικού κράτους παρεμποδίζουν τη στρατιωτική μας δραστηριότητα σε εθνικά κυρίαρχο έδαφος, κυβερνητικά στελέχη δίνουν το παρών σε μια βαθύτατα ανθελληνική συγκέντρωση με στοχευμένη και μεθοδική προώθηση των τουρκικών θέσεων και συμφερόντων.
Στην 9η Οικονομική Συνάντηση των Ελληνικών Νησιών του Αιγαίου και των Τουρκικών Παραλίων του Αιγαίου εμφανίστηκαν οι γνωστοί θιασώτες της ελληνοτουρκικής "φιλίας" να πραγματοποιούν συλλογή υπογραφών υπέρ της άκρως παράλογης εκστρατείας του Εμπορικού Συλλόγου Σμύρνης, με τίτλο "στο Αιγαίο να μην πετάνε μαχητικά αεροπλάνα"! Δηλαδή, να μην πετούν τα μαχητικά της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από την κοιτίδα του Ελληνικού Πολιτισμού, το Αιγαίο, και να περιοριστούν σε πτήσεις πάνω από το Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα! "Μια θάλασσα ειρήνης δύο λαοί", γράφει παραπλανητικά το ανεκδιήγητο φυλλάδιο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης που μοιράστηκε στη εν λόγω συνάντηση και που σε συγκροτημένα κράτη θα είχε προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο.
Τις ίδιες (μηδενικές) αντιδράσεις είχε και η προώθηση της τουρκικής PegasusAirlines που διαφήμιζε στο ελληνικό κοινό τις πτήσεις προς τα Κατεχόμενα (KKTC!) αλλά και τις ανέσεις των ξενοδοχείων του Αττίλα. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε να υπάρξουν αντιδράσεις όταν ο υπερδραστήριος επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΔΣ του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης Εkrem Demirtas γινόταν δεκτός με κάθε επισημότητα στο Προεδρικό Μέγαρο από το πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στις 29 Ιανουαρίου;
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η οθόνη της αίθουσας έπαιξε και το αλήστου μνήμης και κακής αισθητικής τσιφτετέλι του Γιώργου Παπανδρέου το 2003, ενώπιον του μακαρίτη Cem αλλά και του Demirtas φέροντας στο νου την υψηλού επιπέδου διπλωματία των μόδιστρων και λαικών αοιδών επί υπουργίας του. Δυστυχώς οι πηγές μου δε μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν αν προβλήθηκε και το βίντεο με τις αντιδράσεις των φίλων του Παναθηναϊκού προς το πρόσωπο του κυρίου Παπανδρέου σε εκείνο τον αξέχαστο ποδοσφαιρικό αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε.
Πάντως, ένα ακόμα κοινό σημείο της Άγκυρας με τους εγχώριους προπαγανδιστές της "ελληνοτουρκικής φιλίας" είναι και η μείωση των εξοπλισμών, το οποίο βεβαίως και έχει ζητήσει ο Demirtas από τον ...Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Για την καθημερινή αναχαίτιση του τουρκικού επεκτατισμού, η Ελλάδα δαπανά τα ...ιλιγγιώδη ποσοστά του 0,75% (2007), 0,73% (2008) και 0,78% (2009) επί του ΑΕΠ αποκλειστικά για την προμήθεια νέων οπλικών συστημάτων, που αντιστοιχούν σε ποσά τα οποία για τους χρήσιμους ηλίθιους θα μπορούσαν να ...σώσουν την ελληνική οικονομία ή να ενισχύσουν τις υποδομές του υδροκέφαλου δημόσιου τομέα. Οι αντιμιλιταριστές της κακιάς ώρας αγνοούν επιδεικτικά ότι το 60% του προϋπολογισμού του ΥΕΘΑ καταβάλλεται στη κάλυψη των λειτουργικών δαπανών και στη μισθοδοσία του στρατιωτικού προσωπικού. Ας πάψουν να διαμαρτύρονται λοιπόν για το κόστος των 45.000 Επαγγελματιών Οπλιτών εκείνοι που πρωτοστατούσαν στη μείωση της θητείας.

Αναδημοσίευση από strategy-geopolitics
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης