Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Κονίτσης Ανδρέας "Διαμαρτύρομαι με όλη τη δύναμη της ψυχής μου"

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε σήμερα ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, με αφορμή την πρωτοφανή ενέργεια του Υπουργείου Εξωτερικών επιβάλλει τη ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων, που οργανώνονται στις Ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο, για λόγους ... οικονομίας.
Ο Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Στην φιλοκυβερνητική αθηναϊκή εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» δημοσιεύθηκε η εξοργιστική είδηση, ότι «με μια πρωτοφανή ενέργεια το υπουργείο Εξωτερικών επιβάλλει τη ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων,  που οργανώνονται στις Ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο, για λόγους ... οικονομίας»!
Εξ άλλου, «σύμφωνα με εγκύκλιο, η οποία στάλθηκε σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές  Αρχές  του εξωτερικού με θέμα «εορτασμός Εθνικής Επετείου από Αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας υπό  παρούσα  δυσχερή οικονομική συγκυρία», δίδεται εντολή να μην παρατεθούν οι καθιερωμένες δεξιώσεις για την 25η Μαρτίου».
Τέλος, η εφημερίδα, αφού χαρακτηρίζει «ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΥΠΕΞ»  την εν λόγω ενέργεια, σημειώνει πως «μάλλον αρνητικό μήνυμα εκπέμπει για τη χώρα μας το γεγονός, ότι φέτος μόνο οι πρεσβευτικές και προξενικές Αρχές της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο δεν θα εορτάσουν την εθνική επέτειο της χώρας τους».
Προς επιβεβαίωση, μάλιστα, της ειδησεογραφίας του το «ΕΘΝΟΣ» παραθέτει και φωτοτυπία της  Εγκυκλίου του Υπουργείου Εξωτερικών για την ματαίωση των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου.
Κάθε Έλληνας δεν μπορεί παρά να νοιώσει αγανάκτηση και πόνο βαθύ για την  απαράδεκτη  αυτή  ενέργεια.
Αντί, δηλαδή, το Εθνικό Κέντρο να τονώνει το φρόνημα των όπου γης Ομογενών μας, που εργάζονται  και προοδεύουν και τιμούν το όνομα της Ελλάδος, φροντίζει να το υποβαθμίζει με τέτοιου είδους  αθλιότητες,  οι οποίες μόνο με μια λέξη μπορούν να χαρακτηρισθούν : ΝΤΡΟΠΗ !
Διαμαρτύρομαι  με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Και καλώ τον κύριο Πρωθυπουργό, ως Υπουργό  των Εξωτερικών, να ανακαλέσει την μικρόψυχη και κακοήθη αυτήν Εγκύκλιο.
Σε ώρες  δύσκολες, όπως η παρούσα, χρειάζεται να είναι ενωμένος ολόκληρος ο Ελληνισμός με  υψηλό  το εθνικό του φρόνημα. «Μη παίζωμεν εν ου παικτοίς».

Αναδημοσίευση από ΡΟΜΦΑΙΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης