Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Το σημειολογικό διήμερο της αντίστασης

Στις 27 και 28 Οκτωβρίου εορτάζουμε δύο σημαντικές εορτές της Ορθοδοξίας αλλά και ταυτόχρονα σημειολογικές. Σημειολογικές γιατί την 27η την ημέρα της εορτής του Αγίου Νέστορα αποτυπώνεται η νίκη του ασήμαντου και "μικρού" Νέστορα κατά του Ρωμαίου μονομάχου Ληαίου, που αντιπροσώπευε το σύστημα της εποχής αλλά και κάθε εποχής. Ο Ληαίος ήταν ο ανίκητος, ο ατρόμητος, ο δυνάστης, ο κυρίαρχος της εποχής του και ο μικρός Νέστορας ήταν πραγματικά ο "κανένας".

Ο κανένας όμως θέλησε να χτυπήσει το σύστημα κατά μέτωπο, και βλέποντας τον αγώνα του Αγίου Δημητρίου, θέλησε να πάρει ευλογία από τον Άγιο να νικήσει με τη βοήθεια του Θεού του Δημητρίου, όπως έλεγε. Γι αυτό προσευχήθηκε όταν μπήκε στο στάδιο να μονομαχήσει με τον Ληαίο.

"Θεέ του Δημητρίου, βοήθοι μοι."

Είχε την επίγνωση, παρά το νεαρό της ηλικίας του ότι μόνο κάτω από την Αγία Σκέπη θα εξασφαλίσει τις δυνατότητες για να χτυπήσει κατά μέτωπο τον δυνάστη.

Εμείς εορτάζουμε την 28η Οκτώβρη ως ημέρα του ΟΧΙ κατά των δυνάμεων κατοχής και πλεόν το ΟΧΙ γίνεται διαχρονικό. Την ίδια ημέρα εορτάζουμε την Αγία Σκέπη, δηλαδή την Θεία Προστασία ενάντια σε κάθε επιβουλή των εχθρών της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας, ενάντια πλέον στο σύστημα που παγκοσμίως ισοπεδώνει τα Έθνη και τα οδηγεί στον αφανισμό.

Το διήμερο λοιπόν αυτό 27 και 28 Οκτώβρη οι απανταχού 'Ελληνες ενώνουμε τη φωνή μας και τις προσευχές μας προς τον Ύψιστο, να προστατεύει το Έθνος μας από τις αντίθεες επιθέσεις. 

Το Ελληνορθόδοξο Έθνος αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα κατά των οδοστρωτήρων της επερχόμενης παγκόσμιας διακυβέρνησης. Πολεμήσαμε με πολύ λιγότερες πιθανότητες στο παρελθόν και δώσαμε απαντήσεις.

Υπήρχε πίστη, μετάνοια και ομόνοια στον κόσμο.

Αυτά πρέπει να βρούμε ξανά και να δώσουμε ξανά το παράδειγμα στην ανθρωπότητα
Ει ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών
Κ.Β
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης