Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Οργανώνεται η ελληνική κοινότητα του Μπαλί

  1. Οργανώνεται η ελληνική κοινότητα του Μπαλί


    Η ελληνική κοινότητα του Μπαλί μεγαλώνει και ήδη προσανατολίζεται στην απόκτηση δική της ελληνορθόδοξης εκκλησίας.
     Η ανάγκη αυτή φάνηκε ξεκάθαρα και κατά τον εορτασμό του Πάσχα που έγινε από έναν Ινδονήσιο αλλά Ορθόδοξο ιερέα, που βαπτίστηκε στην Ελλάδα.
       Η λειτουργία έγινε στο χώρο του σπιτιού της Ελληνίδας Μαριλένας Βλατάκη, και συγκεντρώθηκαν περίπου 25 με 30 πιστοί από την Ελλάδα, αρκετοί Ελληνοαυστραλοί αλλά και Ρώσοι και Σέρβοι ορθόδοξοι. Η πασχαλινή λειτουργία έγινε στα ελληνικά, όπως μας ενημερώνει ο Άκης Κοτζαμιχάλης, Έλληνας από τη Μελβούρνη και μόνιμος κάτοικος του Μπαλί εδώ και εφτά χρόνια.

        «Πρόσφατα επισκέφτηκα τη Μελβούρνη και είδα τα λυπημένα πρόσωπα των ανθρώπων από το άγχος. Στο Μπαλί όλα είναι χαλαρά. Τώρα θέλουμε να κάνουμε την ελληνορθόδοξη εκκλησία μας, ενώ έχουμε και μερικά ελληνικά εστιατόρια» λέει ο κ. Κοτζαμιχάλης ο οποίος έχει μια σειρά επιχειρήσεων εκεί όπως καφετέριες, εστιατόρια, διαμερίσματα κ.α.
        Γειτόνισσά του είναι η Μαριλένα Βλατάκη που έφτασε εκεί για πρώτη φορά, πριν από 22 χρόνια.
        Μαζί με τον τότε σύζυγό της, έναν Ιταλό αρχιτέκτονα, περιηγήθηκαν στις αναρίθμητες παραλίες, στους εντυπωσιακούς ορυζώνες, στα παραδοσιακά χωριά του νησιού για να καταλήξουν στην απόφαση ότι κάποια μέρα θα επέστρεφαν για να ζήσουν εκεί το υπόλοιπο της ζωής τους.
        Μόνο που η Κρητικά (από τα Χανιά) επέστρεψε μόνη της, ερωτεύτηκε τον πρίγκιπα Αα Νέουρα Πούτου Κους Ντάρμα Πούτρα, (μέλος της βασιλικής οικογένειας του Ντέσμασαρ) τον παντρεύτηκε, έκανε οικογένεια και «ρίζωσε» εκεί.
        Με τον σύζυγό της απέκτησαν δυο παιδιά, στα οποία έδωσαν ελληνικά ονόματα, τον Μίνωα και τη Σελήνη. Η Μαριλένα Βλατάκη έχει έναν ακόμα γιο από τον πρώτο της γάμο.
        Σήμερα η ίδια, σχεδιάστρια μόδας στο επάγγελμα, έχει μια εταιρία ρούχων που πραγματοποιεί εξαγωγές και στο εξωτερικό. Επίσης είναι ιδιοκτήτρια ενός τουριστικού γραφείου διαθέτει κατάστημα με αντικείμενα τέχνης και διακοσμητικά είδη και πρόσφατα άνοιξε και μια καφετέρια με τον σύζυγό της.
        Παράλληλα ασχολείται και με το Real Estate ενώ χαρακτηρίζει το Μπαλί «σπίτι μου και νησί μου».
        Έλληνας έχει και το πιο ακριβό μαγαζί του Μπαλί, το πρώτο beach-bar-restaurant του νησιού πάνω στην ατελείωτη αμμώδη παραλία της Κούτα που απασχολεί 400 άτομα.
        Πρόκειται για τον Θανάση Χόνδρο, με καταγωγή από τη Μεσσηνία και πρώην κάτοικο Μελβούρνης.
        Όλοι οι Έλληνες τονίζουν ότι απολαμβάνουν την ποιότητα ζωής στο Μπαλί. Πάντα καλοκαίρι, όλα χαλαρά, φρέσκα και τροπική βλάστηση. Και πολλές ευκαιρίες για όσους θέλουν να εργαστούν.

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης