Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

ΓΕΕΘΑ: 14 φορές προσπάθησαν να μας "καταρρίψουν" σε 20 ημέρες!


Δεκατέσσερις αερομαχίες μέσα σε είκοσι ημέρες ορισμένες από τις οποίες δοκίμασαν τα ανθρώπους και μηχανές στα όριά τους ήταν το αποτέλεσμα της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και της τακτικής απόφασης της Άγκυρας να μεταφέρει την κρίση από την Α.Μεσόγειο, όπου οι Ισραηλινοί απλά ... δεν αστειεύονται, στο Αιγαίο.

Ο αριθμός των εμπλοκών σε σχέση με το μικρό χρονικό διάστημα (εμπλοκές συμμετείχαν περί τα 50 τουρκικά μαχητικά) μπορεί να συγκριθεί μόνο με το 2009, όταν το Αιγαίο … «έβραζε».


Τις εμπλοκές σε αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά τις ακολούθησε και μία διπλή υπέρπτηση επάνω από τους Φούρνους και το Αγαθονήσι, κάτι που είχε να γίνει από τον περασμένο Ιανουάριο.


Σε μία από τις εμπλοκές 7 (!) τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προσπάθησαν να πάρουν το πλεονέκτημα και να εγκλωβίσουν σε παραμέτρους βολής τα ελληνικά μαχητικά.


Από εκεί και πέρα να σημειώσουμε ότι λόγω των οικονομιών που έχουν επιβληθεί, τα ελληνικά μαχητικά που σηκώνονται είναι ίσος αριθμός με τα οπλισμένα τουρκικά μαχητικά. Δεν είναι λάθος τακτική, είναι αναγκαστικός συμβιβασμός. Το ελληνικό δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης γνωρίζει πόσα είναι οπλισμένα από την ώρα που απογειώνονται και ανάλογα απογειώνει ελληνικά μαχητικά, πάντα οπλισμένα.


Αυτό που δεν λαμβάνεται υπ’όψιν είναι ότι τα θεωρητικά μη οπλισμένα τουρκικά μαχητικά μπορεί να είναι φορτωμένα με βλήματα πυροβόλων των 20 χλστ. το οποίο χρησιμοποιούν και οι δύο τύποι μαχητικών της ΤΗΚ και σε μια κρίσιμη στιγμή «να κάνουν την διαφορά», αφού είναι κατά κανόνα, ίσα ή διπλάσια από τα οπλισμένα τουρκικά.


Από εκεί και πέρα σύμφωνα με τους πίνακες του ΓΕΕΘΑ που δημοσιεύει σήμερα το defencenet.gr, στο Αιγαίο ο ακήρυκτος πόλεμος μαίνεται.


Ο αριθμός των παραβάσεων παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με τα έτη 2009, 2008, αλλά ο αριθμός των παραβιάσεων μειώθηκε σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Η «χρονιά της κολάσεως» ήταν το 2009, τόσο σε ότι αφορά τις υπερπτήσεις, όσο και τις εμπλοκές. Όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι Ελλάδα και Τουρκία, για πρώτη φορά μετά το 1996 έφτασαν κοντά στην σύγκρουση. Το ότι η ποιότητα των τουρκικών προκλήσεων έχει φτάσει στα ε΄πίπεδα του 2009 μόνο εφησυχασμό δεν επτρέπει...Το αλίευσα ΕΔΩ pikri-sokolata
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις του ¨Ῥωμηῶν Ἐνημέρωση¨

alt

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ ΕνημέρωσηςΠροσοχή

Για ανάγνωση επιλέγεις ¨ ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ¨ και το διαβάζεις τόσο άνετα, σαν να είναι σε μορφή pdf.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ Web TV


Σκοπός της «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ» είναι να ανακτήσουν οι Έλληνες τις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά της φυλής μας, μέσα από μια υγιή ενημέρωση, αφύπνιση και ψυχαγωγία.
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ.