Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Αλλοίωση του μαθήματος των Θρησκευτικών μέσω νέων προγραμμάτων σπουδών .


Θεολόγος του ΚΑΙΡΟΥ θα οργανώσει τις επιμορφώσεις για τα νέα προγράμματα σπουδών στα Θρησκευτικά

Προχωρούν με κάθε τρόπο στην υλοποίηση του σχεδίου απορθοδοξοποίησης του θρησκευτικού μαθήματος οι Θεολόγοι του ΚΑΙΡΟΥ. Μετά τη σύνταξη των νέων προγραμμάτων σπουδών για τα Θρησκευτικά, τα οποία ήδη εφαρμόζονται πιλοτικά σε κάποια σχολεία κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, τώρα αναλαμβάνουν και τις επιμορφώσεις των Θεολόγων εκπαιδευτικών στα νέα αυτά προγράμματα. Σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κλήμη Ναυρίδη με ημερομηνία 18/10/2011 ορίζονται οι εμπειρογνώμονες για την υποστήριξη των επιμορφωτικών διαδικασιών στο πλαίσιο της Πράξης «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα)– Πιλοτική εφαρμογή» στους Άξονες Προτεραιότητας 1,2,3, -Οριζόντια Πράξη -MIS 295379. Για το επιστημονικό πεδίο «Θρησκευτικά» τόσο για την Πρωτοβάθμια όσο και για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ορίζεται ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων της Β΄ Αθήνας Άγγελος Βαλλιανάτος. Το όνομά του φιγουράρει επίσης και στην λίστα των Θεολόγων του συλλόγου Θεολόγων ΚΑΙΡΟΣ.

Θεολόγοι των σχολείων, καθηγητές των Θεολογικών Σχολών, η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων και η Σύνοδος της Εκκλησίας με κάθε τρόπο πρέπει να ανακόψουν άμεσα την προσπάθεια των Θεολόγων του ΚΑΙΡΟΥ και του υπουργείου Παιδείας για αντικατάσταση του ορθόδοξου θρησκευτικού μαθήματος με ένα θρησκειολογικό, κοινωνιολογικό, άχρωμο και άγευστο μάθημα, όπως αυτό που περιγράφεται αναλυτικά στα νέα προγράμματα σπουδών.

Αν επιδείξουμε αδράνεια και τους αφήσουμε να αλωνίζουν, τότε σύντομα τα Θρησκευτικά των ελληνικών σχολείων θα πάψουν να είναι ένα ορθόδοξο αγιογραφικό και αγιοπατερικό μάθημα και θα γίνουν εργαλείο στα χέρια των οργάνων της Νέας Τάξεως που προωθεί την σύγχυση, την πανθρησκεία και τον συγκρητιστικό οικουμενισμό.


πηγή Το αλίευσα ΕΔΩ trelogiannis
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης