Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ο Καντάφι πέθανε,η αγριότητα ζει και βασιλεύει στη Λιβύη



 Η οργάνωση Human Rights Watch (HRW) ανακοίνωσε σήμερα ότι 53 άνθρωποι, πιστοί στο καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι, πιθανότατα εκτελέσθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες σε ξενοδοχείο της Σύρτης, του τελευταίου προπυργίου του προηγούμενου καθεστώτος που έπεσε την περασμένη Πέμπτη.

   

Η οργάνωση καλεί το Εθνικό μεταβατικό συμβούλιο "να διεξαγάγει αμέσως και με διαφάνεια έρευνα για το περιστατικό που μοιάζει με μαζική εκτέλεση και να προσαγάγει τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης".

 

Χθες, "ανακαλύψαμε 53 πτώματα σε αποσύνθεση, που όπως φαίνεται ανήκουν σε υποστηρικτές του Καντάφι, σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο της Σύρτης. Ορισμένα είχαν τα χέρια δεμένα στην πλάτη όταν σκοτώθηκαν", δήλωσε ο Πέτερ Μπούκερτ, μέλος της οργάνωσης που συμμετείχε στην έρευνα.

   

Σύμφωνα με μάρτυρες που ερωτήθηκαν από την οργάνωση, αντικαθεστωτικοί μαχητές από τη Μισράτα είχαν τον έλεγχο της περιοχής αυτής της Σύρτης από τις αρχές Οκτωβρίου.

 

Η κατάσταση των πτωμάτων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα θύματα σκοτώθηκαν στο διάστημα από τις 14 μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, αναφέρει η HRW διευκρινίζοντας ότι βρέθηκαν συγκεντρωμένα στον κήπο του ξενοδοχείου όπου μάλλον πραγματοποιήθηκε και η εκτέλεση.

 

"Η τελευταία αυτή σφαγή φαίνεται να περιλαμβάνεται σε μία σειρά φόνων, λεηλασιών και άλλων ωμοτήτων που διαπράχθηκαν από τους αντι-κανταφικούς μαχητές, οι οποίοι θεωρούν ότι βρίσκονται υπεράνω του νόμου", δήλωσε ο Πέτερ Μπούκερτ.

 

"Εάν το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο δεν πραγματοποιήσει έρευνα για το έγκλημα αυτό, θα δώσει το μήνυμα ότι εκείνοι που πολέμησαν τον Καντάφι μπορούν να κάνουν οτιδήποτε χωρίς να φοβούνται ότι θα διωχθούν", πρόσθεσε.

   

Δημοσιογράφος που βρέθηκε το Σάββατο στο ξενοδοχείο Mahari είδε περισσότερα από εξήντα πτώματα σε αποσύνθεση, συγκεντρωμένα στον κήπο, ορισμένα με τα χέρια δεμένα στην πλάτη, και πολλά έχοντας δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι.

   

Μαχητές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου δήλωσαν ότι πρόκειται για δικούς τους άνδρες.

   

"Το ξενοδοχείο χρησίμευε ως φυλακή στους άνδρες του Καντάφι και εκεί κρατούσαν τους άνδρες μας. Το βρήκαμε την ημέρα που πέθανε ο Καντάφι", εξήγησε ένας μαχητής. "Οι άνδρες του Καντάφι εκτέλεσαν τους κρατούμενους πριν φύγουν", πρόσθεσε.

 

Η οργάνωση HRW ανακοίνωσε επίσης ότι μέλη της βρήκαν άλλα δέκα πτώματα σε αποσύνθεση σε δεξαμενή νερού σε άλλη περιοχή της Σύρτης, αλλά δεν είναι σε θέση να πει εάν πρόκειται για φιλοκανταφικούς η αντικανταφικούς μαχητές.

    


Το αλίευσα ΕΔΩ onalert
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης