Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Το σύστημα LUCID, θα έχει πρόσβαση σε όλες τις βιομετρικού τύπου ταυτότητες που θα εκδίδονται στον πλανήτη.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι η κάρτα του πολίτη είναι ακίνδυνη. Επικαλείται τον εκσυγχρονισμό, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εγκληματικότητας γενικότερα.
Φυσικά, δεν μας απαντάει πώς τα καταφέρνουν οι Βρετανοί, οι οποίοι δεν έχουν καν δελτία ταυτότητας και πρόσφατα, μετά από φορτισμένο διάλογο, απέρριψαν κάθε ιδέα για την κάρτα που σχεδίαζε εναντίον τους το οικείο σύστημα.
Και χρησιμοποιώ τη λέξη «εναντίον», γιατί αυτή ακριβώς αρμόζει στην περίσταση: η κάρτα, στρέφεται εναντίον της ελευθερίας μας, καθιστώντας την εικονική και απο-ιεροποιεί εντελώς τη ζωή μας. Είναι όντως εικονική η ελευθερία, αν σε παρακολουθεί συνεχώς ένα άγρυπνο μάτι.
Η κάρτα, αργά ή γρήγορα θα αποτελέσει βραχίονα συστημάτων όπως το διαβολικό και ολοκληρωτικό στη σύλληψή του project, LUCID. Το προαναφερόμενο σύστημα, είναι παγκόσμιας εμβέλειας και κάποια στιγμή θα λειτουργήσει.

Η ζωή μας, όταν αυτό γίνει πραγματικότητα, δεν θα είναι όπως την ξέραμε. Θα χάσει κάθε έννοια ιερότητας, κάθε αίσθηση μαγείας και υπέρβασης, θα αποστερηθεί από την αισθητική της. «Μυστικά», όπως τα ξέραμε από παιδιά, δεν θα υπάρχουν.

Όλος ο πλανήτης θα είναι ένα ανοικτό open source, ελληνιστί, μια ανοικτή πηγή. Τα «μυστικά» θα «πεθαίνουν» στα γκισέ των τραπεζών, στα ταμεία των καταστημάτων, όπου κι αν πραγματοποιούμε μια συναλλαγή.


Γιατί στην εποχή που ζούμε, αυτό που λατρεύεται, είναι η «συναλλαγή», είναι το κέρδος. Και αυτό γιατί, όταν στην εποχή της Γαλλικής Επανάστασης τέθηκε το ζήτημα «αίμα ή χρυσός», οι Ευρωπαίοι και η παρακμάζουσα τότε ελίτ τους, διάλεξε τον δεύτερο.

Ο πλανήτης όμως, με το σύστημα LUCID και τους βραχίονές του, κάρτες πολίτη, φοροκάρτες και όλα τα είδη smart cards, θα μετατραπεί σε μια απέραντη φυλακή, σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου όλοι θα φοβούνται το μικρόφωνο ή τον κοριό που τους ακούει, την κάμερα που τους παρακολουθεί και πάνω απ’ όλα, το μεγάλο αδελφό.

Γιατί φυσικά, η κάθε πυραμίδα έχει μια «κορυφή». Και ποιος θα μας φυλάξει από αυτήν, όταν μεθυσμένη από την υπερεξουσία που θα βαστά, χάσει τον έλεγχο και προσπαθήσει να επιβάλει την «οπτική» του, ασκώντας κοινωνική μηχανική επί του παγκόσμιου πληθυσμού;

Και ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες; Το ερώτημα αυτό, παραμένει δυστυχώς αναπάντητο. Κι όμως, λίγοι μέχρι στιγμής δείχνουν να κατανοούν ποιο είναι το διακύβευμα. Ίσως πρέπει αυτό να επαναλαμβάνεται συνεχώς, ώστε να μαζικοποιηθούν οι αντιδράσεις…

Νυν υπέρ πάντων ο αγών. Το σύστημα LUCID, θα έχει πρόσβαση σε όλες τις βιομετρικού τύπου ταυτότητες που θα εκδίδονται στον πλανήτη. Αυτή είναι άλλωστε και η πρόθεση της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Να έχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που μας αφορούν.

Κοινώς, καταργούνται τα απόρρητα και τα άβατα. Η τεχνολογία των μικροτσίπ, ετοιμάζεται να μας δυναστεύσει. Συνδυάστε τα παραπάνω και με το ότι όλα τα τερματικά του πλανήτη θα δικτυωθούν μέσα από το εν λόγω σύστημα και θα αντιληφθείτε αμέσως ότι σε λίγο καιρό συνειδητά θα παρακαλάμε για την επιστροφή των δήθεν «προηγμένων» κοινωνιών μας σε πολύ «πρωτόγονες» με τα σημερινά δεδομένα (αλλά γεμάτες ιερότητα, αισθητική και φυσιολατρεία) μορφές διαβίωσης.

Έχουμε πάντως ακόμα καιρό για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούμε τη χειραγώγησή μας και τη μετατροπή μας σε μαριονέτες, στο θέατρο του παραλόγου της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Του Νίκου ΧιδίρογλουΠΗΓΗ 

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης