Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Δράση για τη προστασία των χριστιανικών πληθυσμών αναλαμβάνει η ΕΕ.

Μετά την έγκριση του ψηφίσματος σχετικά με την κατάσταση των Χριστιανών στο πλαίσιο της θρησκευτικής ελευθερίας από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ κα. Μαριέττα Γιαννάκου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια ιδιαιτέρως επικίνδυνη κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίων χριστιανικών πληθυσμών ανά το κόσμο. Από την Νιγηρία, μέχρι το Ιράκ και την Αίγυπτο, και από το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες μέχρι και την περιοχή της κατεχόμενης Κύπρου, οι χριστιανικές κοινότητες έχουν δεχθεί σωρεία επιθέσεων εξαιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Η διεθνής κοινότητα και ιδιαίτερα η ΕΕ πρέπει να λάβει άμεσα συγκεκριμένα μέτρα για την προάσπιση των θρησκευτικών ελευθεριών και την προστασία των κοινοτήτων που βρίσκονται στο στόχαστρο ακραίων φονταμενταλιστικών ομάδων.

Το σημερινό ψήφισμα του ΕΚ πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για μια συνεκτική και αποτελεσματική ευρωπαϊκή δράση. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Υπάτη εκπρόσωπο της Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας να προωθήσει άμεσα μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση της θρησκευτικής ελευθερίας σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ παράλληλα προτείνει τη δημιουργία μιας λίστας με πιθανές κυρώσεις εναντίων των χωρών που παραβιάζουν αυτή την θεμελιώδη ελευθερία. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημερινό ψήφισμα του Κοινοβουλίου γίνεται σαφής αναφορά και καταδίκη της προκλητικής ενέργειας των κατοχικών αρχών στην Βόρεια Κύπρο να διακόψουν τη λειτουργία με τη χρήση βίας ανήμερα των Χριστουγέννων στην εκκλησία του Αγίου Συνεσίου στο Ριζοκάρπασο και να απαγορεύσουν τη λειτουργία σε άλλες εκκλησίες της κατεχόμενης Κύπρου. Η ΕΕ οφείλει να αναλάβει άμεσα δράση για την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο".

Επιπλέον, η κα. Γιαννάκου με επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από κοινού με τον Επικεφαλής της Ιταλικής Αντιπροσωπείας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κ. Mario Mauro, ζήτησε την διεξαγωγή ειδικής συζήτησης κεκλεισμένων των θυρών στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ, παρουσία και της Ύπατης εκπροσώπου Βαρόνης Ashton με θέμα την χάραξη ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής ειδικά για την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων ανά την υφήλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης