Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Οι Νεο-Ναΐτες

Έφθασε στα Γραφεία μας ένα φυλλάδιο που κυκλοφόρησε το ελληνικό τμήμα του Τάγματος των Νεο-Ναϊτών για την ενημέρωση των υποψήφιων μελών του.

Το Κυρίαρχο Ιπποτικό Τάγμα του Ναού των Ιεροσολύμων, όπως είναι η πλήρης ονομασία των Νεο-Ναϊτών, ιδρύθηκε το 1804 και εδρεύει στη Γενεύη. Περιλαμβάνει άνδρες που ονομάζονται «Ιππότες», και γυναίκες που τιτλοφορούνται «Αρχόντισσες».

Όπως σημειώνουν, «το Τάγμα λειτουργεί βάσει των παραδόσεων των μεσαιωνικών Ιπποτών του Ναού. Ασπάζεται το πνεύμα, αλλά δεν διεκδικεί οποιαδήποτε άμεση καταγωγή από το αρχαίο Τάγμα». Η δήλωσή τους αυτή φανερώνει το πόσο ύποπτη είναι αυτή η οργάνωση. Διότι οι αρχαίοι Ναίτες, που συγκροτήθηκαν στην πρώτη σταυροφορία για να προστατεύσουν - όπως έλεγαν - το Ναό των Ιεροσολύμων, έγιναν διαβόητοι για τα εγκλήματά τους στους Αγίους Τόπους, στην Κύπρο και αλλού.
Ποιον άραγε Ναό θέλουν να προστατεύσουν τώρα οι Νεο-Ναίτες; Τον Πανάγιο Τάφο ή τα ερείπια του Ναού του Σολομώντος; Πώς δικαιολογούν το όνομά τους; Διότι ενώ παρουσιάζονται ως χριστιανοί και έχουν στο έντυπό τους το σχήμα του Σταυρού, όμως υποτιμούν το έργο του Θεανθρώπου. Ούτε μία φορά δεν αναφέρονται στο έντυπό τους οι λέξεις «Ιησούς Χριστός», «ανάστασις» και «Εκκλησία του Χριστού». Είναι πολύ χαρακτηριστική του πνεύματός τους μια φράση του ενημερωτικού φυλλαδίου τους: «Θεωρούμε τον Χριστιανικό πολιτισμό ως έναν μεταξύ άλλων μεγάλων πολιτισμών αντάξιων διατήρησης και όχι απαραίτητα ανώτερο από τους άλλους». Υποτιμούν δηλαδή τον Χριστιανισμό, που έχει την πλήρη αποκάλυψη του Θεού, και τον εξισώνουν με τις άλλες θρησκείες. Αυτό ακριβώς όμως κάνουν και οι Μασόνοι.

Στα «προεξέχοντα μέλη» του Τάγματός τους, όπως σημειώνουν, «περιλαμβάνονται διάφορα μέλη του Κονγκρέσου των ΗΠΑ, πρώην σύμβουλοι του Προέδρου των ΗΠΑ, μέλη της ευρωπαϊκής υψηλής αριστοκρατίας, όπως επίσης και διάφοροι ανώτατοι σύμβουλοι ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, ανώτατα στελέχη των Ηνωμένων Εθνών... Τέλος ιερωμένοι διαφόρων βαθμίδων των Καθολικών, Ορθοδόξων, Αγγλικανικών, Λουθηρανικών και Ευαγγελικών Εκκλησιών». Εξισώνουν δηλαδή τους ιερωμένους χωρίς καμιά διάκριση των Ορθοδόξων έναντι των αιρετικών. Και ενώ γράφουν ότι είναι «μία μη πολιτική οργάνωση» με ανθρωπιστικούς σκοπούς, όμως η όλη απαρίθμηση των διαφόρων ειδικοτήτων των ανθρώπων από τους όποιους αποτελούνται τα μέλη τους, τους διαψεύδει. Αποκαλύπτει τούς στόχους της διεθνούς αυτής οργανώσεως, η οποία εντάσσεται στην όλη κίνηση της Παγκοσμιοποιήσεως, που προετοιμάζει τον δρόμο του Αντίχριστου.

Η ύποπτη αυτή οργάνωση είναι «δομημένη σε Εθνικές Μεγάλες Επικράτειες και σε τοπικές Επικράτειες». Την ανώτατη Αρχή έχει ο «Μέγας Μάγιστρος». Δεν σας θυμίζει ο τίτλος αυτός τον «Μέγα Διδάσκαλο» των Μασονικών Στοών;

Οι Νεο-Ναΐτες έχουν δικτυωθεί ήδη σ' όλη την Ελλάδα. Έχουν «τοπικές Διοικήσεις» σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας μας στις οποίες υπάρχουν δυνατές Μασονικές Στοές. Οι ίδιοι πάντως γράφουν ότι δεν σχετίζονται με τους Μασόνους. Όσοι αγαπούμε τον Ιησού Χριστό, την Ορθόδοξη Εκκλησία μας και την Ελλάδα μας, πρέπει να μείνουμε μακριά από την ξενοκίνητη αυτή Οργάνωση, διαφωτίζοντας σχετικά και όσους μπορούμε
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης