Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Στο Λίβανο, μέσω Ευβοίας και οι 60 παραβιάσεις

       α/  Στο Λίβανο, μέσω Ευβοίας

Εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, εισήλθε η τουρκική φρεγάτα «Γιλντιρίμ» και συγκεκριμένα στα θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Σκύρο και την Εύβοια, από 02:13 έως 03:01 σήμερα τα ξημερώματα, ενώ στη συνέχεια κινήθηκε με νοτιοανατολική πορεία σε διεθνή ύδατα προς περιοχή του Νοτίου Αιγαίου.

Αυτή την ώρα, η «Γιλντιρίμ» πλέει βορειοδυτικά της Καλύμνου σε διεθνή ύδατα.

Η τουρκική φρεγάτα είχε εξέλθει από τα Δαρδανέλια απ’ όπου κινήθηκε με δυτική πορεία βορείως της Λήμνου σε διεθνή ύδατα.

Τις κινήσεις της «Γιλντιρίμ» παρακολουθούσε αρχικά η κανονιοφόρος «Πολεμιστής» και πλέον η πυραυλάκατος «Κρυσταλλίδης». Αξίζει να σημειωθεί ότι προορισμός της τουρκικής φρεγάτας είναι ο Λίβανος προκειμένου να ενταχθεί στη δύναμη του ΟΗΕ (UNIFIL). πηγη

Το αλίευσα ΕΔΩ 



ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ:   
                α.    Τι σημαίνει "αβλαβής διέλευση"?
Κίνηση σκάφους εντός των χωρικών υδάτων μίας χώρας, στην προκειμένη περίπτωση κίνηση εντός των 6 ναυτικών μιλίων από την στεριά. Το σκάφος υποχρεούται να κρατάει σταθερή πορεία και διεύθυνση και σε κάθε περίπτωση να μη κινείται κάθετα προς την ακτή. Το σκάφος θα πρέπει να έχει απενεργοποιήσει τους αισθητήρες του (Ραντάρ και ανθυποβρυχιακές συσκευές). Αν είναι υποβρύχιο θα πρέπει να κινείται σε ανάδυση. Γενικά το σκάφος που κάνει αβλαβή διέλευση υποχρεούται να κάνει με σαφή τρόπο την πρόθεσή του να κινηθεί «ειρηνικά».

               β. Ποίος πηγαίνει από Δαρδανέλια στον Λίβανο μέσω Σουνίου. Αυτός που σε γράφει στα παλιά του τα παπούτσια. Αυτός που με τις ενέργειές του δημιουργεί καταστάσεις  που θα τον διευκολύνουν, όταν αποφασίσει να κινηθεί επιθετικά. Οι δικοί μας ταγοί  το ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ  και δίδουν αυτό το πλεονέκτημα στον αντίπαλο. Οι δικοί μας ταγοί ......................

               γ.  Τα χωρικά ύδατα αποτελούν επέκταση στη θάλασσα της εθνικής κυριαρχίας μιας χώρας πέρα από τις ακτές της. Θεωρούνται μέρος του εθνικού εδάφους και επ' αυτών ασκείται πλήρης εξουσία από την παράκτια χώρα. Πρόκειται δηλαδή για μια ζώνη συνέχεια των ακτών, που καλύπτει ένα τέτοιο πλάτος, απόσταση από την ακτογραμμή, η οποία καθορίζεται από τους ισχύοντες κάθε φορά κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. 
                 Τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας εκτείνονται στα 6 ναυτικά μίλια από τη φυσική ακτογραμμή, δηλαδή από την παραλία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πλάτος λόγω γεωγραφικών περιορισμών, μπορεί να είναι μικρότερο από 6 ν. μίλια. Εάν, π.χ., η απόσταση της ελληνικής ακτής από την απέναντι τουρκική ακτή είναι μικρότερη των 12 ν. μιλίων (το άθροισμα των χωρικών υδάτων των απέναντι ακτών), τότε εφαρμόζεται ο κανόνας της μέσης γραμμής, δηλαδή η μέση απόσταση των ακτών των δύο χωρών, εκτός εάν υπάρχουν άλλες σχετικές συμβατικές ρυθμίσεις.

        β/    Πάνω από 60 παραβιάσεις χωρικών υδάτων από τουρκικά πολεμικά πλοία! 

 Περισσότερες από 60 περιπτώσεις παραβιάσεων των χωρικών μας υδάτων από πλοία του τουρκικού στόλου καταγράφηκαν το 2010! Τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν το μήνα Δεκέμβριο. Όλες περισσότερες περιπτώσεις αυτών των παραβιάσεων, είχαν τη μορφή της …αβλαβούς διελεύσεως. 

Ο υπουργός Άμυνας έχει δηλώσει ότι η άσκοπη περιπλάνηση πολεμικών πλοίων σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αβλαβής διέλευση. 

Η κατάσταση πλέον έχει αρχίσει να ξεφεύγει και στη θάλασσα,λοιπόν.πηγη

Το αλίευσα ΕΔΩ

i
Quantcast
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης