Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Η προστασία του Νέστου στο ΣτΕ

environmental-protection-nestos-riverΗ σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, θα προτείνει να κριθεί παράνομη η από 17/10/2008 υπουργική απόφαση, με την οποία χαρακτηρίστηκαν Εθνικό Πάρκο το Δέλτα του Νέστου ποταμού και οι λίμνες Βιστωνίδα και Ισμαρίδα, καθώς και οι ευρύτερες περιοχές τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.
Οι εν λόγω περιοχές, οι οποίες είναι χαρακτηρισμένες ως Εθνικό Πάρκο, έχουν τεθεί υπό προστασία και επιτρέπεται η κατασκευή ορισμένων έργων με περιορισμούς ως προς τους όρους δόμησης και την κατάτμηση των ακινήτων.
Η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα επισημάνει ότι ο ο χαρακτηρισμός μιας περιοχής ως Εθνικό Πάρκο, πρέπει να γίνει με Προεδρικό Διάταγμα και όχι με υπουργική απόφαση, όπως έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Συνεπώς μέχρι την έκδοση του ΠΔ θα πρέπει να διατηρηθεί η προστασία των εν λόγω περιοχών.
Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση, WWF-Ελλάς, η «Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία», η «Καλλιστώ-Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Αγρια Ζωή και τη Φύση», η «Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού», η «Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης» και το «Δίκτυο Μεσόγειος SOS», οι οποίες υποστηρίζουν ότι η υπουργική απόφαση περιλαμβάνει ρυθμίσεις που όχι μόνο δεν προστατεύουν, αλλά αντίθετα θίγουν και υποβαθμίζουν εξαιρετικά ευαίσθητες περιοχές που συγκαταλέγονται στους προστατευόμενους υγρότοπους και οικότοπους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης