Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

14 ελικόπτερα Chinook για το Τουρκικό Στρατό

Η Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφαλείας του Υπουργείου Άμυνας (DSCA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε στις 7 Δεπτεμβρίου ότι απέστειλε ειδοποίηση προς το Κογκρέσο για πιθανή πώληση 14 μέσων μεταφορικών ελικοπτέρων CH-47F Chinook στην Τουρκία. Υπενθυμίζεται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας (SSIK) της Τουρκίας αναμένεται να συνεδριάσει στις 6 Ιανουαρίου 2010 και να λάβει την απόφαση για τη επιλογή του νικητή στο σχετικό διαγωνισμό. Η υποψηφιότητα του CH-47F Chinook της Boeing θεωρείται επικρατέστερη (αν όχι σίγουρη) καθώς καθώς η έκδοση CH-53K Super Stallion της ανταγωνίστριας Sikorsky βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα η ειδοποίηση αναφέρεται στην πώληση 14 ελικοπτέρων CH-47F Chinook, 32 κινητήρων Τ55-GA-714A, 28 Σ/A ΑΝ/ΑRC-201E SINGARS, υπηρεσίες εκπαίδευσης, παροχής υλικών και βιβλιογραφίας, με εκτιμώμενο κόστος $1,2 δισ.
Πρόκειται για την πλέον ενισχυμένη έκδοση του τύπου, το οποίο ως γνωστόν επιχειρεί εδώ και χρόνια με την Αεροπορία Στρατού (9 CH-47DG και 6 CH-47SD) από τη Πάχη Μεγάρων.
Με την ολοκλήρωση της προμήθειας αυτής αλλά και της σχεδιαζόμενης απόκτησης 123 νέων μεταφορικών ελικόπτερων (με υποψήφια το TUHP-149 της Agusta Westland και το ελικόπτερο της Sikorsky T-70, ειδική έκδοση του S-70 για την Τουρκία), οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν πλήρως ανανεωμένο στόλο και ικανότητα διεξαγωγής αεραποβατικών επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας.

Αναδημοσίευση από http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης