«Κρίση τέχνας κατεργάζεται»Το αποδεικνύουν δεκάδες επιχειρηματικές ιδέες που υλοποιούνται τους τελευταίους μήνες μέσω του Διαδικτύου, με… απτά αποτελέσματα. Ελληνική «πατέντα» είναι το πρώτο διαδικτυακό νηπιαγωγείο, δημιούργημα της 28χρονης Τίνας Μιναρετζή από τη Λάρισα.
«Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και αγαπώ ιδιαίτερα τα παιδιά» λέει στην «Καθημερινή» η ίδια, που πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε να εργάζεται συστηματικά ώστε να κάνει πράξη την έμπνευσή της.
«Θέλησα να συνδυάσω την τεχνολογία, στην οποία πλέον έχει πρόσβαση κάθε οικογένεια, με την εκπαίδευση, καθώς είχα διαπιστώσει μεγάλη έλλειψη διαδικτυακού εκπαιδευτικού υλικού». Η Τίνα επέλεξε την προσχολική ηλικία, καθώς «η ύλη είναι πιο γενική και κοινή σε όλες τις χώρες». Το δίγλωσσο site, σε ελληνικά και αγγλικά, απευθύνεται εξίσου σε γονείς, νηπιαγωγούς, αλλά και στα ίδια τα παιδιά. «Ολη η πλατφόρμα είναι έτσι σχεδιασμένη, ώστε το παιδί να μπορεί να περιηγείται μόνο του και να απασχολείται δημιουργικά, άλλωστε τα νήπια έχουν τις δεξιότητες να χειριστούν υπολογιστή, το μοναδικό εμπόδιο είναι η ανάγνωση, γι” αυτό όλα είναι και ηχογραφημένα»… Διαβάστε περισσότερα…