Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Απομάκρυναν από τη Συρία τα αντιαεροπορικά τους συστήματα οι Ρώσοι


Σε απομάκρυνση των προηγμένων ρωσικών αντιαεροπορικών τους συστημάτων που βρίσκονταν σε καίριες θέσεις σε όλη τη Συρία προστατεύοντας στρατηγικούς στόχους και αστικά κέντρα προχώρησαν οι Ρώσοι.
Τα συστήματα αφού συγκεντρώθηκαν στη ρωσική βάση της Ταρτούς απομακρυνθήκαν στη συνέχεια με σκάφη του ρωσικού Στόλου.
Να σημειωθεί πως κάποια από τα συστήματα αυτά τα οποία ήταν ανεπτυγμένα στη Συρία (Pantsir-S1, BUK M2 και ενδεχομένως S-300) απομακρύνθηκαν αεροπορικώς.

Ο κυριότερος όμως ογκος των αντιαεροπορικών φορτώθηκαν από την Ταρτούς στα αρματαγωγά του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και ήδη εκφορτώνονται στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ.
Η κίνηση αυτή του ρωσικού Στόλου σηματοδοτεί την πλέον πρόσφατη εξέλιξη σε ότι αφορά την ρωσική παρουσία στη Συρία, εξέλιξη η οποία προμηνύει ντόμινο εξελίξεων στην περιοχή. Ο φόβος να μην πέσουν τα υπερσύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα στα χέρια των μισθοφόρων που δρουν στη Συρία  και από εκεί διοχετευθούν σε δυτικές χώρες ώθησε το ρωσικό υπουργείο Αμύνης να διατάξει την άμεση μετακίνησή τους.
Παράλληλα τα αρματαγωγά του ρωσικού Στόλου αναμένεται να εισέλθουν ξανά στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου με την εντολή αυτή τη φορά να προχωρήσουν σε εκκένωση των Ρώσων πολιτών αλλά και του στρατιωτικού προσωπικού που βρίσκεται εκεί σε περίπτωση που οι δυτικές δυνάμεις ξεκινήσουν αεροπορικούς βομβαρδισμούς.
Ίδιο σχέδιο έχουν και οι δυτικοί με εκκένωση όλων των δυτικών που διαμένουν στο Λίβανο καθώς οι εκτιμήσεις είναι ότι η σύγκρουση θα επεκταθεί και προς τη γειτονική αυτή χώρα.
Πλέον στη Συρία κανείς δεν ελέγχει τίποτα και κανένα και αυτό είναι από τα πιο κρίσιμα ζητήματα. Ομάδες μισθοφόρων δρουν ανεξέλεγκτα, ενώ  οι ΗΠΑ μόλις σήμερα κατέταξαν την ομάδα  «Μέτωπο αλ Νόσρα»  που δρα στη Συρία εναντίον του Άσσαντ ως τρομοκρατική, κάτι που κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε πλήρη αναρχία.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα των δυτικών είναι το χημικό οπλοστάσιο του Άσσαντ και που μπορεί να καταλήξει αυτό στην περίπτωση που ο συριακός Στρατός χάσει τον έλεγχό του. Έτσι για να προλάβουν την αρπαγή του είτε από την φιλο-ιρανική Χεζμπολάχ είτε από άλλες ομάδες που βρίσκονται στο αντι-κυβερνητικό στρατόπεδο αλλά ουσιαστικά είναι παρακλάδια της Αλ Κάιντα θα επιχειρήσουν να τα ελέγξουν με στοχευμένες επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων μέσα στο έδαφος της Συρίας. Βέβαια τμήματα ή μεμονωμένες ομάδες ειδικών δυνάμεων από Ισραήλ, Βρετανία και ΗΠΑ ήδη δρουν στο έδαφος της Συρίας αλλά αυτές έχουν ως στόχο τον εντοπισμό τους και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.
Σε κάθε άλλη περίπτωση οι αποστολές που θα οργανωθούν θα έχουν ως σκοπό την απομόνωσή τους από κάθε άλλο ένοπλο τμήμα και στην διαφύλαξή τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης