Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

“Τούρκοι Δυτικής Θράκης” σε ευρωπαϊκό τουρνουά ποδοσφαίρου

α. Tεράστια πρόκληση: “Τούρκοι Δυτικής Θράκης” σε ευρωπαϊκό τουρνουά ποδοσφαίρου, με την υποστήριξη του ΥΠΕΣ της Γερμανίας…
Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν και εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου ως συνήθως…
Από 16 ως 24 Ιουνίου 2012 και παράλληλα με το EURO 2012, διεξάγεται στην Σαξονία (Sorbs Lusatian) της Γερμανίας, μια άλλη ποδοσφαιρική διοργάνωση η EUROPEADA 2012.
Σε αυτή την διοργάνωση συμμετέχουν και οι “Τούρκοι Δυτικής Θράκης” …!!!
Μάλιστα καλά διαβάσατε.
Είναι το 2ο Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο-τουρνουά των αυτοχθόνων εθνικών μειονοτήτων.

Οι διοργανωτές του EUROPEADA 2012 είναι η Ομοσπονδιακή Ένωση των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN) και Domowina - Ομοσπονδία Lusatian Sorbs.
Η EUROPEADA 2012 διοργανώνεται υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού του κρατιδίου της Σαξονίας, Stanislaw Tillich.
20 ομάδες από 13 ευρωπαϊκές χώρες χωρισμένες σε 5 γκρουπ θα διαγωνιστούν για να καθοριστεί ποιος θα είναι ο νικητής του τίτλου του EUROPEADA 2012
.
Μάλιστα η EUROPEADA 2012 έχει σαν χορηγό και υποστηρικτή το Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας τόσο καλά..
Διαβάστε τι γράφει η επίσημη σελίδα της διοργάνωσης για την ομάδα “Τούρκοι Δυτικής Θράκης”
In Western Thrace, the region in the northeast of Greece from the border river Marica between Turkey and Greece up to the river Nestos, 150,000 Turks are living, who came to the region during the Ottoman conquests on the Balkans and who settled there.
In 1923 the minority rights of the 150,000 Turks were guaranteed by the Lausanne Peace Treaty and the region was given to Greece. Still the Western Thrace Turks have to fight against assimilation. Today they are a minority who is for the largest part living in exile. Their organisation ABBTF puts together a team for the EUROPEADA 2012.The team of the Western Thrace Turks will consist of players from the member organisations of the Federal of Western Thrace Turks in Europe (ABTTF) and from members of the association “Turkish Union of Xanthi”, which is active in Greece. 16 Players, 1 trainer and 3 ancillary staff members will come to Lusatia.
Το αλίευσα ΕΔΩ 


β. Απίστευτη πρόκληση: Εθνική Τούρκων της Θράκης!

 Σε βαθύ ύπνο το υπουργείο Εξωτερικών

Απίστευτη πρόκληση: Εθνική Τούρκων της Θράκης!
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Σε ποδοσφαιρικό τουρνουά για τις μειονότητες της Ευρώπης συμμετέχει με κάθε επισημότητα η ομάδα της "Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης" (ABTTF).
Με εμφανίσεις στα «εθνικά χρώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης» όπως τα αποκαλούν οι ίδιοι, δηλαδή πράσινο και μαύρο όπως ακριβώς και η «σημαία» τους, η ομάδα της ΕΟΤΔΘ είναι μία από 20 ομάδες που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, Europeada 2012 (στη φωτογραφία η αποστολή των «Τούρκων Δυτικής Θράκης»).
Στην τελετήέναρξης που έγινετοΣάββατο 16 Ιουνίου, οι εκπρόσωποι της ΕΟΤΔΘ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στα προβλήματα των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» ενώ όπως επισημαίνουν στο δελτίο τύπου τους « κατά την παρουσίαση των ομάδων της διοργάνωσης, όταν βγήκε στο γήπεδο η αποστολή της ομάδας των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» ακούστηκε ο ύμνος «MyWesternThrace» («Δυτική μου Θράκη»).
Όπως ενημερώνουν μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα τους «στη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης – που εκπροσωπείται από την Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης Ευρώπης (ABTTF) και από την Τουρκική Ένωση Ξάνθης (ΙΤΒ)- συμμετέχει με την ποδοσφαιρική ομάδα “Τούρκων Δυτικής Θράκης”».
Και ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης»
Η «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» επί μία εικοσαετία προσπαθεί με δικαστικούς αγώνες εντός και εκτός Ελλάδας να αναγνωριστεί ως «νόμιμος σύλλογος». Το 2008, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε καταδικάσει την Ελλάδα, με το σκεπτικό ότι απαγορεύοντας τη λειτουργία των συλλόγων που ανήκουν στην Τουρκική Μειονότητα, παραβιάζει το 11ο άρθρο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που αφορά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι.
Ωστόσο τον Μάρτιο του 2012 ο Άρειος Πάγος είχε αποφανθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για τα ελληνικά δικαστήρια, προκαλώντας την εντονότατη αντίδραση της «Επιτροπής Δικαιωμάτων» του ΣΥΡΙΖΑ.
Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει την απόφαση του Αρείου Πάγου εναντίον της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης «λυπηρή»:
«Είναι λυπηρό από τη σκοπιά της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι η αίτηση απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν είναι δεσμευτικές!!».
Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλούσε μάλιστα την ελληνική Πολιτεία να πράξει τα δέοντα ώστε «οι συμπολίτες μας της μειονότητας της Θράκης να μπορούν να απολαμβάνουν ισότιμα τα δικαιώματα που τους κατοχυρώνουν το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση».
Στο παρακάτω αρχείο (pdf) μπορείτε να δείτε το επίσημο πρόγραμμα της Europeada 2012 που γίνεται στη Γερμανία.
Στην σελίδα 2 βλέπουμε τους ομίλους της διοργάνωσης. Η ομάδα των «Τούρκων Δυτικής Θράκης» αγωνίζεται στο Group C.
Στην σελίδα 8 αναφέρονται αναλυτικά στοιχεία για την ομάδα «Τούρκοι Δυτικής Θράκης».
abttf1
thrace

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης