Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η Τουρκική γλώσσα και σε προκηρύξεις του Ελληνικού Δημοσίου; Τι συμβαίνει επιτέλους στο δήμο Αρριανών;



Τα γενικά δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υποβολή ενδιαφέροντος (από 14 Μαρτίου 2012) για πρόσληψη εποχικού προσωπικού (1.100 ατόμων) πεντάμηνης διάρκειας (κοινωφελούς Εργασίας) μέσω ΑΣΕΠ, πλέον δημοσιεύονται από το δήμο Αρριανών και στα Τουρκικά.
Στο σχετικό έντυπο που διανέμει ο δήμος Αρριανών, βλέπουμε ότι κάτω από την Ελληνική γλώσσα, υπάρχει και η Τουρκική. Κύριος στόχος είναι η επισημοποίηση της χρήσης των Τουρκικών, διότι εάν πραγματικά κάποιοι υποψήφιοι δεν γνώριζαν ελληνικά, τότε ο δήμος θα μπορούσε να μεταφράσει το κείμενο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα τουρκικά και να το διανείμει ανεπίσημα και ξεχωριστά. Η ενσωμάτωση, όμως, των τουρκικών μέσα στο «επίσημο» κείμενο, είναι σκόπιμη και στοχεύει στην καλλιέργεια κλίματος ανεπίσημης αρχικά, και επίσημης μελλοντικά, διγλωσσίας..

Και εν τέλει, εάν κάποιοι Έλληνες πολίτες δημότες του δήμου Αρριανών δεν μπορούν να αντιληφθούν στην Ελληνική γλώσσα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τότε, πως μπορούν να προσληφθούν από το ΑΣΕΠ και να πληρώνονται από το Ελληνικό Δημόσιο; Εάν χρειασθεί να συναλλαχθούν με κάποιο ελληνόφωνο, θα πρέπει ο τελευταίος να μάθει τουρκικά για να μπορέσουν να συνεννοηθούν ;

(Τεύχος 59, Φεβρουάριος - Μάρτιος 2012)

http://zagalisa.gr/
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης