Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Η κρίση φέρνει τη μαύρη αγορά ανθρωπίνων οργάνων και στη χώρα μας!

Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχει πυροδοτήσει την αύξηση στο εμπόριο των ανθρωπίνων οργάνων, ενώ η μαύρη αγορά οργάνων έχει εξαπλωθεί ακόμη και στην χώρα μας καθώς οι οικογένειες επιζητούν κάθε δυνατό τρόπο ώστε να αποκομίσουν τα προς το ζήν…
Εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι η μαύρη αγορά ανθρωπίνων οργάνων η οποία παραδοσιακά εδράζει στη Ινδία, την Κίνα, τη Βραζιλία και τις Φιλιππίνες επεκτείνεται ακόμη και στις χώρες της Ευρώπης που έχουν πληγεί από την κρίση: την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία καθώς και φτωχά Βαλκανικά κράτη όπως η Σερβία.
Οι ευάλωτοι και πάμφτωχοι άνθρωποι προσπαθούν να πουλήσουν τα νεφρά τους, τον μυελό των οστών τους ακόμη και τους πνεύμονες τους!! ως αποτέλεσμα του φαύλου κύκλου της φτώχειας, των παράνομων ιστότοπων πώλησης ανθρωπίνων οργάνων, της δράσης των διακινητών ανθρωπίνων οργάνων και της παγκόσμιας έλλειψης σε όργανα προς μεταμόσχευση.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα που βρήκε το pentapostagma.gr, ένας 46χρονος επιχειρηματίας από τον Πειραιά δήλωσε πρόσφατα ότι ο μόνος τρόπος που υπήρχε για να σώσει την οικογένειά του από το να βρεθεί στον δρόμο ήταν να πουλήσει το νεφρό του για το ποσό των 100.000 ευρώ. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι προσέλαβε μέχρι και έναν ιδιωτικό ερευνητή ώστε να εντοπιστεί πιθανός αγοραστής!!!
Το εμπόριο οργάνων έχει επεκταθεί και στις Η.Π.Α, όπου σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν πρόσφατα πολλές περιπτώσεις φτωχών προσφύγων οι οποίοι πωλούν τα νεφρά τους μέσω ιστότοπων όπως το Craigslist, με στόχο να βγάλουν τα προς το ζην.
“Εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η διακίνηση ανθρωπίνων οργάνων αποτελεί μία ολοένα και αναπτυσσόμενη ‘βιομηχανία΄” δήλωσε ο Jonathan Ratel, ο οποίος είναι εισαγγελέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
“Οργανωμένες εγκληματικές ομάδες εκμεταλλεύονται στυγνά τους ευάλωτους ανθρώπους και στις δύο πλευρές της αλυσίδα της προσφοράς: τόσο τους ανθρώπους που βιώνουν τη χρόνια φτώχεια, όσο και τους απελπισμένους και πλούσιους ασθενείς που θα κάνουν το παν για να επιβιώσουν” πρόσθεσε.
Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι περίπου το 5% με 10% όλων των μεταμοσχεύσεων νεφρού που πραγματοποιούνται ετησίως προέρχεται από την παράνομη διακίνηση ενώ σύμφωνα με τον Αμερικανικό Ανθρωπιστικό Οργανισμό Organ Watch 15.000 έως 20.000 νεφροί πωλούνται παράνομα σε ετήσια βάση.
pentapostagma.gr, anti-ntp.blogspot.com
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης