Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Έρχεται ελέω τρόικας η ηλεκτρονική κάρτα υγείας!

σχόλιο ID-ont: Μπρος γκρεμός και πίσω ...μνημόνιο με Κάρτες!!! Το ότι ήταν κατάρα το μνημόνιο είναι σε όλους μας βίωμα. Το γεγονός όμως ότι προβλέπει και την εισαγωγή Ηλεκτρονικής Κάρτας (Φακελώματος) Υγείας, φανερώνει πόσο "αλλοιωμένα" μυαλά στα θέματα προστασίας της προσωπικότητας των ανθρώπων, το συνέταξαν και το υπέγραψαν.

Δεν τους ενδιαφέρουν ούτε προσωπικά δεδομένα, ούτε τα υπερ-ευαίσθητα θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας. Γράφτε τα όλα σε Κάρτες-σουρωτήρια ζητάει η Τρόϊκα! Να μπαίνει ο κάθε hacker να τα σαρώνει όλα (να τα κλέβει και εξ αποστάσεως - εάν η Κάρτα έχει και τσιπάκι RFID).

Κι όλα αυτά λίγες ημέρες μετά το σάρωμα που έκαναν hackers στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση! Αυτό αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι που σχεδιάζουν και υλοποιούν αυτά τα μέτρα αδιαφορούν πλήρως για την προστασία του ιδιωτικού μας βίου. Είναι ταγμένοι στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού ελέγχου και της ποδηγέτησης της ζωής των πολιτών με κάθε μέσο και κάθε κόστος. Εδώ δεν υπάρχουν λεφτά για φίλτρα για τους νεφροπαθείς και ρίχνουν λεφτά σε Ηλεκτρονικές χειροπέδες!!!

Από την άλλη υπάρχουν και οι ντόπιοι χειροκροτητές, που αντί να τους σταματούν και να μας ενημερώνουν για τους κινδύνους, τους ενισχύουν και προβάλλουν τα "θετικά" της χειροπέδας! (βλ. κατωτέρω στο δημοσίευμα).

Τέλος γι'αυτό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πριν λίγες ημέρες εξήγγειλε την Ηλεκτρονική Κάρτα Υγείας. Έχει διαβάσει φαίνεται το μνημόνιο και αντιγράφει τις προβλέψεις του στο πρόγραμμά του...

iatropedia: Έρχεται ελέω τρόικας η ηλεκτρονική κάρτα υγείας! Πως θα λειτουργεί

Αν τελικώς η χώρα μας διατηρήσει το μνημόνιο τότε το βέβαιον είναι ότι θα αναγκαστεί να υιοθετήσει έναν μάλλον πιο σύγχρονο τρόμο για την αντιμετώπιση των ασθενών. Οι επιταγές της τρόικας αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα επιβάλουν να υπάρχει για κάθε ασθενή μια ηλεκτρονική κάρτα υγείας.


Μάλιστα ήδη οι πρώτες προετοιμασίες έχουν γίνει μέσω της ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας του δημοσίου που χειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.  Αν ποτέ λειτουργήσει ορθά και χωρίς προβλήματα η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ τότε θα ενσωματωθεί και ειδικό πρόγραμμα που θα καταγράφει όλα τα φάρμακα που έχουν λάβει οι ασθενείς, τι θεραπείες έχουν κάνει και αν αυτές ήταν αποτελεσματικές.
Η ηλεκτρονική κάρτα υγείας θα είναι μοναδική για κάθε ασθενή. Θα περιλαμβάνει ουσιαστικά όλα τα προσωπικά του δεδομένα αλλά και όλα τα αρχεία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Ο θεράπων γιατρός θα έχει πρόσβαση στο ιστορικό, τις εξετάσεις και τη θεραπευτική αγωγή του κάθε ασφαλισμένου.
Το θέμα της δημιουργίας της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας συζητήθηκε εκτενώς και κατά τη συνάντηση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ Βλάση Σφυρόερα.
 «Πάγια πρόταση του Ι.Σ.Α. ήταν ανέκαθεν η δημιουργία μιας κοινής ηλεκτρονικής κάρτας υγείας στην οποία όλοι οι γιατροί θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της ασθένειας του ασφαλισμένου. Μια τέτοια ηλεκτρονική βάση δεδομένων δίνει τη δυνατότητα στον θεράποντα ιατρό να έχει την άρτια παρακολούθηση του ασθενή του αλλά και στην ελληνική πολιτεία να ελέγχει τον λειτουργό υγείας στη σωστή ή μη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλης.
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης