Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Επιτρέπουν την ελεύθερη διακίνηση Τούρκων στα νησιά!

Bookmark and Share

Έτοιμη είναι η κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου να δεχθεί την ελεύθερη διακίνηση Τούρκων υπηκόων προς την Ελλάδα με την κατάργηση της υποχρεωτικής βίζας στο όνομα της «τουριστικής ανάπτυξης» του Ανατολικού Αιγαίου!

Σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ» αναφέρεται ότι το θέμα έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών και θα «σφραγιστεί» με την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 14-15 Μαίου.

Πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν στο defencenet.gr ότι «Είναι αίτημα των περισσοτέρων δήμων και νομαρχιών του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου να καταργηθεί η βίζα στους Τούρκους. Δεν θα καταργηθεί εντελώς η βίζα, γιατί δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο λόγω Συνθήκης Σένγκεν. Θα υπάρξουν διευκολύνσεις στους Τούρκους να μπορούν να ταξιδεύουν στα νησιά χωρίς να παίρνουν συνεχώς άδεια από τις προξενικές αρχές». Οι συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης φυσικά μεσο-μακροπρόθεσμα θα είναι καταλυτικές για την ασφάλεια των νησιών. Κανείς έλεγχος σε κανέναν Τούρκο υπήκοο, ελεύθερη διακίνηση και διαμονή στο όνομα της «τουριστικής ανάπτυξης».
«Απλώς θα μεταφέρουν τα δίκτυα του εμπορίου λαθρομεταναστών στα νησιά και θα είναι πρακτικά αδύνατον να τους εντοπίσουμε» σημείωνε αξιωματικός του Λιμενικού στο defencenet.gr, ενώ αξιωματικός του Στρατού που υπηρετεί σε μονάδα πυροβολικού μεγάλου νησιού του Α. Αιγαίου σημείωνε ότι: «Θα μπορούν να αποθηκεύσουν πολύ εύκολα οπλισμό στα νησιά και όποτε θελήσουν να αφιχθεί ακόμα και ολόκληρος λόχος ειδικών δυνάμεων ως «τουρίστες». Τίποτα δεν μπορεί να αποτρέψει να συμβεί αυτό από την στιγμή που έχουμε ελεύθερη διακίνηση».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης