Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Το «ανακαινισμένο» Αττικό Άλσος άνοιξε επίσημα τις πόρτες του

Bookmark and Share
Το «ανακαινισμένο» Αττικό Άλσος άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του στο κοινό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».
Βρίσκεται στα όρια τριών δήμων (Αθηναίων, Γαλατσίου και Ψυχικού) και μέχρι σήμερα η εικόνα που παρουσίαζε ήταν απογοητευτική, αφού υπήρχαν σπασμένα παγκάκια και φώτα, «κακοποιημένοι» χώροι αθλητισμού και λιγοστό, κατεστραμμένο πράσινο.
Το έργο της ανάπλασης του άλσους, το οποίο ξεκίνησε στις 11 Ιουλίου του 2008 με πρωτοβουλία της Υπερνομαρχίας Αθηνών-Πειραιώς, εντάχθηκε στο Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και στοίχισε περίπου 9 εκατ. ευρώ.
Η υπερνομάρχης Ντίνα Μπέη δήλωσε ότι «Ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό έργο, ένας υπερτοπικός χώρος πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού. Η μεγάλη επιτυχία όμως του έργου ανάπλασης είναι ότι σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού οι αθλητικές εγκαταστάσεις προσφέρονται στους Αθηναίους εντελώς δωρεάν. Επίσης, εκτός από την ελεύθερη πρόσβαση, υπάρχει σχέδιο να δημιουργηθεί μια ακαδημία τένις, στην οποία η διδασκαλία θα είναι επίσης δωρεάν».
Στο εν λόγω έργο περιλαμβανόταν η ανακαίνιση και η αναβάθμιση 4 γηπέδων τένις, 2 ποδοσφαίρου, 2 μπάσκετ και 2 βόλει.

Ακόμη, αναμορφώθηκε το δίκτυο μονοπατιών, δημιουργήθηκαν νέες παιδικές χαρές και χαράχτηκαν ειδικές διαδρομές για τζόκινγκ.
Παράλληλα φυτεύτηκαν 1.165 νέα δένδρα και 1.277 ποώδη και θαμνώδη φυτά, διαμορφώθηκε βοτανικός περίπατος και προχώρησε η κατασκευή ενός μικρού μετεωρολογικού σταθμού για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Ανακαινίστηκε και εκσυγχρονίστηκε το υπαίθριο θέατρο του Αττικού Άλσους, όπου το καλοκαίρι του 2009 είχε γίνει το επίκεντρο σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Τέλος, ελήφθη ειδική μέριμνα για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και ειδικά εκείνων με κινητικά προβλήματα.



Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης