Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Δελτίο Τύπου - ΑΣΠΕ 30/4/2010

Bookmark and Share


Το Υπουργείο Παιδείας με τις μεταρρυθμίσεις που επαγγέλλεται έχει βάλει στο στόχαστρο τους εκπαιδευτικούς Πολυτέκνους, τους οποίους πλήττει ανελέητα, παρά τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 21 παρ. 2 και 5 που ρητώς επιτάσσει ότι οι Πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος και ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.
Έτσι στα πλαίσια αυτής της συνταγματικής διατάξεως με το Ν. 3027/2002 (Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ) θεσπίσθηκε όπως οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί, εφ’ όσον ελάμβαναν τη βάση, σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, να προτάσσονται και διορίζονται άνευ άλλου τινός. Με το Ν. 3255/2004 (Κυβέρνηση Ν.Δ.) θεσπίσθηκε να διορίζονται οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί απ’ ευθείας.

Οι νόμοι αυτοί όχι μόνο χτυπούσαν την ανεργία, αλλά αποτελούσαν και δημογραφικό κίνητρο για την απόκτηση τέταρτου τέκνου, όπως άλλωστε αποδείχθηκε και στην πράξη και από τα σχετικά στοιχεία, που αναδύονται από τους διορισμούς.
Ήδη η κ. Υπουργός της Παιδείας, το μόνο το οποίο επιτυγχάνει, με τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις, είναι να εμφανίζει την ελληνική πολιτεία ως εντελώς αναξιόπιστη, αφού όσοι πίστεψαν στον ισχύοντα νόμο και απέκτησαν το 40 τους παιδί, βλέπουν ότι αυτό το δικαίωμά τους καταργείται, όταν μάλιστα το έχουν θεμελιώσει.
Αυτή δεν είναι συμπεριφορά Κράτους Δικαίου, αλλά Κράτους που εξαπατά τους πολίτες του και μάλιστα χωρίς κανένα λόγο. Και γίνονται αυτά, όταν οι Πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί είναι σε θέση, λόγω των πολλών παιδιών που ανατρέφουν και διαπαιδαγωγούν, να προσφέρουν πολύ περισσότερα από τους άλλους στην εκπαίδευση και ούτε οι εξετάσεις αποτελούν κριτήριο αποδεκτό για να διδάσκει κάποιος  στα παιδιά.
Η τυχόν επίκληση της οικονομικής κρίσης δεν  μπορεί να αποτελέσει  άλλοθι για το μη διορισμό των πολυτέκνων εκπαιδευτικών, όταν το Υπουργείο Παιδείας, εάν το θέλει, μπορεί να εξοικονομήσει αμέσως τριάντα εκατομμύρια (30.000.000) ευρώ, εκδίδοντας την Υπουργική απόφαση, που προβλέπεται από την παρ. 7 του άρθρου 2 του Ν. 1566/1985 (που ψηφίσθηκε επί Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ) περί επιστροφής των διδακτικών βιβλίων από τους μαθητές στο τέλος της σχολικής χρονιάς και της χρησιμοποιήσεώς τους από τους μαθητές της επομένης χρονιάς, όπως γίνεται στη Γερμανία, όπου οι μαθητές χρησιμοποιούν τα ίδια βιβλία  για έξι σχολικά χρόνια, ενώ όποιος δεν τα επιστρέφει τα πληρώνει.
Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομούσε για πέντε συνεχή χρόνια από 30.000.000 ευρώ, οπότε θα μπορούσε να διορίζει τους πολυτέκνους και άλλους τουλάχιστον 800 εκπαιδευτικούς.
Αυτή θα ήταν η πραγματική μεταρρύθμιση.
Θεωρούμε επίσης απαράδεκτη την κατάργηση της βάσης του δέκα (10) για την εισαγωγή των μαθητών στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.,  γιατί δεν δεχόμαστε τα παιδιά μας να μην έχουν  τις στοιχειώδεις γνώσεις για να εισαχθούν σε αυτά.
Είναι αδιανόητο να καθιερώνεται ως προτεραιότητα η άνευ οποιασδήποτε προσπάθειας εισαγωγής τους στις Ανώτατες Σχολές.
Αυτό δεν είναι εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αλλά απορρύθμιση και υποβάθμιση της Παιδείας.
Ζητούμε την άμεση παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού ώστε να σταματήσει αυτή η επιδρομή κατά των Πολυτέκνων.
Δεν μπορεί η πολιτεία να έχει συμπεριφορά που να την εμφανίζει ότι εξαπατά τους πολίτες της.
Οι Πολύτεκνοι βρίσκονται σε αναβρασμό, διαμαρτύρονται εντονότατα και καταγγέλλουν αυτή την επιδρομή σε βάρος τους, θα κλιμακώσουν δε τις διαμαρτυρίες τους σ’ ολόκληρη τη χώρα.
 
Από το Γραφείο Τύπου
της ΑΣΠΕ

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης