Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Επίσκεψη για τους μουσουλμάνους


Bookmark and Share


O Toύρκος Πρόξενος της Ρόδου σε πρόσφατη συνεστίαση των μουσουλμάνων της Ρόδου.
Στη Ρόδο και την Κω αναμένεται να βρεθεί από την ερχόμενη Τρίτη 20 Απριλίου, ο Ελβετός βουλευτής και μέλος του συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Γκρός, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση των Ελλήνων μουσουλμάνων στα νησιά μας.

Η άφιξη του Ελβετού βουλευτή, το παρασκήνιο της οποίας μάλιστα είχε προκαλέσει και σχετικές αντιδράσεις, θα γίνει το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 19 Απριλίου στην Αθήνα.
Ο κ. Γκρος θα έχει συνάντηση με στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, και με την ειδική γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Θάλεια Δραγώνα καθώς επίσης και εκπρόσωπο του υπουργείου για Θρησκευτικά θέματα.

Στη Ρόδο αναμένεται να έρθει αργά το βράδυ της Δευτέρας. Την Τρίτη το πρωί, θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και το νομάρχη Δωδεκανήσου, ενώ στην συνέχεια θα συναντήσει και τον δήμαρχο Ροδίων.Συναντήσεις έχουν καθοριστεί επίσης με τον πρόεδρο του Οργανισμού Διαχειρίσεως Κτημάτων Βακούφ Ρόδου, τον Ιμάμη κ. Ισμαήλ Τσακίρογλου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου «Η αδελφοσύνη».Στην Κω ο Ελβετός βουλευτής, θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Κυρίτση και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθώς επίσης και άλλους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων του νησιού.Η επιστροφή της αντιπροσωπείας στην Αθήνα, θα γίνει από την Κω, αργά το βράδυ. Ο βουλευτής κ. Andreas Gross, μέλος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) και εισηγητής της έκθεσης για την κατάσταση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Ρόδο και την Κω.
Πηγή : Ροδιακή

Δικαιώματα Μουσουλμάνων. Τα βρήκε καλά ο Γκρος στη Ρόδο
Μετά την καταγγελία Τούρκων βουλευτών που έκαναν καταγγελία στο Συμβούλιο της Ευρώπης με την οποία υποστήριζαν ότι καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Ρόδου και της Κω επισκέφθηκε τα δύο αυτά νησιά ο Ελβετός Ευρωβουλευτής Αντρέα Γκρος, συνοδευόμενος από την τ. αντιπρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου Έλσα Παπαδημητρίου.

Η Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία διαπίστωσε από κοντά ότι δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα όπως το έθεσαν οι Τούρκοι βουλευτές.Ο κ. Γκρος, που είναι ο εισηγητής του πορίσματος του ελέγχου που προκλήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης, θα παρουσιάσει την πραγματική εικόνα διαβίωσης των Μουσουλμάνων της περιοχής μας, οι οποίοι δηλώνουν Έλληνες και δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα με την Ελλάδα, όπως δυστυχώς κατά καιρούς παρουσιάζουν ορισμένοι Τούρκοι.Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καρό ο κ. Γκρός είχε επισκεφθεί την Ίμβρο και την Τένεδο.
http://www.newskosmos.com
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης