Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

” Θανάσιμη απάτη στο Κυπριακό. “




Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Τεράστια επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήµατος που διαπράττεται  εναντίον της Κύπρου από τον δεξιό πρόεδρό της Νίκο Αναστασιάδη και  συνένοχο το ΑΚΕΛ βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο στη Μεγαλόνησο όσο και στην  Ελλάδα. Στην Κύπρο επιχειρείται µε προκλητικό τρόπο να εξαπατηθούν οι Ελληνοκύπριοι  από τον πολιτικά ορκισµένο «ανανιστή», που εν πλήρει επιγνώσει εξέλεξαν  πανηγυρικά ως πρόεδρο – αλλά τουλάχιστον εκεί αντιδρούν όλα τα κόµµατα  της αντιπολίτευσης πλην φυσικά της ηγεσίας του…  ΑΚΕΛ, η στάση της οποίας ήταν ανέκαθεν απαράδεκτα ενδοτική στο  Κυπριακό. Αντιδρά ακόµα και το ∆ΗΚΟ που συµµετέχει στην κυβέρνηση  Αναστασιάδη, την οποία ετοιµάζεται να εγκαταλείψει.

Το κοινό ανακοινωθέν που αποδέχθηκαν ο Αναστασιάδης και ο  τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου στην παράγραφο 4 ορίζει µε απόλυτη  σαφήνεια: «Το οµοσπονδιακό σύνταγµα θα ορίζει ότι η ενωµένη οµοσπονδία  της Κύπρου θα συγκροτείται από συστατικά κράτη ίσου στάτους».  Στην  παράγραφο 3 ορίζονται µεταξύ άλλων: «Τα συνιστώντα κράτη θα ασκούν  πλήρως και ανέκκλητα (σ.σ. χωρίς δηλαδή καµιά δυνατότητα ανάκλησης εκ  των υστέρων) όλες τις εξουσίες τους χωρίς καταπάτηση από την  οµοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι οµοσπονδιακοί νόµοι δεν θα καταπατούν νόµους  των συστατικών κρατών εντός της έκτασης αρµοδιοτήτων των συστατικών  κρατών…» αναφέρεται επί λέξει.  Ποια είναι η θανάσιµη απάτη του  Αναστασιάδη;  Άλλαξε τη σηµασία της σαφέστατης στα αγγλικά λέξης «κράτος  (state)» αποδίδοντάς τη στα ελληνικά µε τη λέξη… «πολιτεία»!
Συνεπικουρούµενος από όλο το σύστηµα προπαγάνδας των µέσων  ενηµέρωσης, προσπαθεί µε το τέχνασµα αυτό να εξαπατήσει τους  Ελληνοκύπριους και να συγκαλύψει το έγκληµα της νοµιµοποίησης των  αποτελεσµάτων της εισβολής του Αττίλα. Από εκεί που έχουµε µία και µόνη  Κυπριακή ∆ηµοκρατία διεθνώς αναγνωρισµένη και ένα παράνοµο  τουρκοκυπριακό κρατίδιο στα κατεχόµενα εδάφη που το αναγνωρίζει ως  κράτος µόνο η Τουρκία, η οποία και εισέβαλε στο νησί, τώρα θα έχουµε µε  τον Αναστασιάδη «δύο συνιστώντα κράτη ίσου στάτους»! Φοβερή επιτυχία!
Προσέξτε πώς περιγράφει η κατεξοχήν εφηµερίδα του κυπριακού κατεστηµένου, ο Φιλελεύθερος, όσα είπε ο πανάθλιος πολιτικά Αναστασιάδης σχετικά µε τα ζητήµατα στα οποία αναφερόµαστε: «Το οµοσπονδιακό σύνταγµα θα δεσµεύει το σύνολο των οργάνων της οµοσπονδίας και θα είναι ο υπέρτατος νόµος της οµοσπονδίας και των συνιστωσών πολιτειών. Οι συνιστώσες πολιτείες δεν είναι προϋπάρχον δικαίωµα υφιστάµενων ή αναγνωριζοµένων “κυριάρχων” κρατών, αλλά πρόνοια εκχωρούµενη εκ του συντάγµατος για τα συστατικά µέρη της οµοσπονδίας» γράφει.  Στη βάση της  συνέντευξης Αναστασιάδη, µέσα σε χρωµατιστό γαλάζιο πλαίσιο σε  ασπρόµαυρη (!) σελίδα, ο Φιλελεύθερος προβάλλει το εξής σηµείο των  δηλώσεων του κύπριου προέδρου: «Οι ρητές πρόνοιες του κοινού  ανακοινωθέντος πουθενά δεν κάµνουν έστω την παραµικρή µνεία για  προϋπάρχοντα ή ιδρυτικά ή συνιδρυτικά κράτη. Η µόνη αναφορά που γίνεται  είναι η παραποµπή στο οµοσπονδιακό σύνταγµα µε ρητή πρόνοια που  προβλέπει ότι το κράτος θα αποτελείται από δύο συνιστώσες πολιτείες»  τονίζει επί λέξει.  Οι λαθροχειρίες του Αναστασιάδη και των µέσων που  συντάσσονται µαζί του είναι δύο. Η πρώτη είναι βεβαίως η χρησιµοποίηση  της λέξης «πολιτεία» για το ελληνοκυπριακό και το τουρκοκυπριακό ισότιµα συνιστώντα κράτη, όπως προαναφέραµε. Αυτή είναι η κύρια, η µέγιστη  απάτη.
Η δεύτερη λαθροχειρία είναι σαφώς υποδεέστερης πολιτικής σηµασίας  αλλά ακόµη πιο µακιαβελική στη σύλληψή της. Εντέχνως ο κύπριος πρόεδρος  επιχειρεί να θολώσει τα νερά προσθέτοντας στο ελληνοκυπριακό και το  τουρκοκυπριακό κράτος προσδιοριστικά επίθετα που όντως δεν υπάρχουν στο  κοινό ανακοινωθέν, ώστε να µπορεί µε το δίκιο του να ισχυριστεί ότι  «τέτοιο πράγµα δεν υπάρχει στο κοινό ανακοινωθέν»! Υποβαθµίζει δηλαδή τη λέξη «κράτος» και προσπαθεί να στρέψει τη συζήτηση στον προσδιορισµό  των χαρακτηριστικών της κάθε… «πολιτείας»!  Ποιος µίλησε για παράδειγµα  για «προϋπάρχον δικαίωµα υφιστάµενων ή αναγνωριζοµένων “κυριάρχων”  κρατών»;  Απολύτως κανένας!  Μόνο ο Αναστασιάδης για να το διαψεύσει!  Ποιος µίλησε για «προϋπάρχοντα ή ιδρυτικά ή συνιδρυτικά κράτη»;  Κανένας!  Ποιον διαψεύδει λοιπόν ο Αναστασιάδης;  Σε «συνιστώντα κράτη» όµως, όπως ρητά αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν, ο Αναστασιάδης όχι απλώς αποφεύγει  να αναφερθεί, αλλά και αδίστακτα παραχαράσσει τον υπαρκτό όρο του  ανακοινωθέντος στην ελληνική του απόδοση κάνοντάς τον… «συνιστώσες  πολιτείες»!
Ακριβώς εδώ λοιπόν βρίσκεται η πολιτική απάτη: Εχει απόλυτο  δίκιο η Ε∆ΕΚ που καταγγέλλει ότι το κοινό ανακοινωθέν «οδηγεί σε  διολίσθηση προς τις τουρκικές απαιτήσεις και επαναφορά σε λογικές του  απορριφθέντος σχεδίου Ανάν». Πολύ σωστά µίλησε ο πρόεδρος της Ε∆ΕΚ  Γιαννάκης Οµήρου, ο οποίος χαρακτήρισε το κείµενο του ανακοινωθέντος το  χειρότερο πλαίσιο συζήτησης για τη λύση του Κυπριακού τα τελευταία… 40  χρόνια!
Το ∆ΗΚΟ εξέλεξε νέα Κεντρική Επιτροπή και νέο Εκτελεστικό Γραφείο,  και τα δύο υπό τον απόλυτο έλεγχο του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος  προετοιµάζει την αποχώρησή του από την κυβέρνηση και γι’ αυτό ανανέωσε  τα όργανα του κόµµατός του για να ξέρει µε σιγουριά ότι µπορεί να  βασίζεται σε αυτά. Από την Κύπρο µεταδίδεται ότι το ∆ΗΚΟ θα φύγει από  την κυβέρνηση Αναστασιάδη ενδεχοµένως αυτή την εβδοµάδα. Ίδωµεν…
Πηγή “Πριν” 


Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης