Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Μεγάλη στήριξη στους πολύτεκνους από τη Μονή Βατοπαιδίου

 
Μεγάλη στήριξη στους πολύτεκνους από τη Μονή Βατοπαιδίου
Σε μία εποχή όπου τα κρατικά κονδύλια για τη στήριξη των άπορων πολύτεκνων οικογενειών είναι πενιχρά, η Εκκλησία και συγκεκριμένα η Ι.Μ. Μονή Βατοπαιδίου, ενισχύει τους πολύτεκνους.
Βραβεία σε παιδιά και γονείς που ξεχώρισαν για το έτος που πέρασε απένειμε η Ένωση Πολυτέκνων, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Αθήνας με τη στήριξη της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.
Παρόλο που η κρίση έχει "χτυπήσει" για τα καλά την πόρτα των πολύτεκνων όπως και των άλλων πολιτών η Ένωση κατάφερε να πραγματοποιήσει την ετήσια εκδήλωσή της αφού η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου έγινε χορηγός της εκδήλωσης αυτής χρηματοδοτώντας με 50.000 ευρώ τα βραβεία.

Έτσι πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις 750 παιδιών, μεταπτυχιακών, πτυχιούχων, εισαχθέντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, αριστούχων μαθητών Λυκείου και Γυμνασίου.

Με μία κατανυκτική ομιλία, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, μιλώντας στην εκδήλωση για τη βράβευση που έγινε χθες το πρωί στο ξενοδοχείο  Intercontinental στην Αθήνα,  εξέφρασε την απόλυτη στήριξη στους πολύτεκνους, διαβεβαιώνοντας πως η ετήσια συνδρομή της Μονής θα συνεχιστεί.

Το χρηματικό έπαθλο στους αριστούχους κάλυψε εξ ολοκλήρου η Μονή Βατοπαιδίου με τη χορηγία των 50χιλ ευρώ.Πάνω από δύο χιλιάδες κόσμου καταχειροκρότησε τον Καθηγούμενο Εφραίμ ο οποίος στον χαιαρετισμό του αναφέρθηκε στην δύναμη της καθαρής  προσευχής και στην αναγκαιότητα της, στις πνευματικές αρετές του μοναχού, όπως είναι η ακτημοσύνη και η παρθενία. Πίσω από κάθε ενέργεια μας είναι ο Θεός, κάθε χρόνο απαντούμε σε 30.000 επιστολές που λαμβάνουμε για διάφορα προβλήματα, σημείωσε. Ταυτόχρονα είπε ότι σήμερα πολλοί ξένοι που επισκέπτονται το Αγιο Ορος μας λένε  ότι εσείς οι Ελληνες θα μας βοηθήσετε με την πνευματική σας παρακαταθήκη, θα είστε αρωγοί στον πνευματικό μας σκοπό. ''Πόσο άδικοι είναι όσοι κατηγορούν τους μοναχούς για υλικά επιτεύγματα'', είπε.

Συγκινητικά ήταν και τα λόγια του Βασίλη Θεοτοκάτου, προέδρου της  Ομοσπονδίας Πολυτέκνων , ο οποίος ευχαρίστησε τη Μονή Βατοπαιδίου και τον ηγούμενο Εφραίμ για  τη συνδρομή της Μονής στην εκδήλωση και στα χρηματικά έπαθλα, υπογραμμίζοντας ότι, εάν δεν ήταν η Μονή Βατοπαιδίου δεν θα υπήρχε η δυνατότητα να παραγματοποιηθεί η εκδήλωση και να δοθούν τα βραβεία στα παιδιά .

Τα χρηματικά έπαθλα που δόθηκαν στους αριστούχους είναι:
  • 150 ευρώ για όσους έλαβαν διδακτορικό
  • 100 ευρώ για όσους έλαβαν master
  • 90ευρώ στους πτυχιούχους
  • 60 ευρώ στους νεοεισαχθέντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
  • και 40 ευρώ  στους αριστούς μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.








 
 


Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης