Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΕΒΙ ΜΕΤΑΛ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

heavy metal
Έκδοση της Μονάδας Φροντίδας του Νοσοκομείου Fort Worth
  
Α. Έφηβοι με προβλήματα και μουσική χέβι μέταλ
Σύγχρονες τοπικές και διεθνείς στατιστικές αποκαλύπτουν μια ανησυχητική αύξηση στον αριθμό των εφήβων που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα, όπως η βίαιη συμπεριφορά και η κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών. Μαζί με τη βαριά χρήση ναρκωτικών, αυτοί οι έφηβοι με τη βίαιη συμπεριφορά συχνά εμφανίζουν μια αφύσικη σύνδεση με σατανιστικές ομάδες και με τα είδη της χέβι μέταλ μουσικής που εμπεριέχουν σκοτεινά θέματα.
Οι ειδικευμένοι αστυνομικοί ….



έχουν παρατηρήσει αυξημένη κινητικότητα παραθρησκευτικών ομάδων μεταξύ των εφήβων που παρουσιάζουν παράξενη, αντικοινωνική συμπεριφορά και μια εμμονή με το σκοτάδι, το θάνατο και τη μουσική χέβι μέταλ.
Η μουσική χέβι μέταλ αποτελεί μια μεγάλη επιχείρηση στο χώρο της διασκέδασης στην Αμερική, η οποία στοχεύει σε συγκεκριμένο κοινό: τους Αμερικανούς νέους. Ορισμένα είδη χέβι μέταλ συνδυάζουν έναν υπνωτικό ρυθμό (beat) με πειστικά αντικοινωνικά μηνύματα επιθετικότητας, βίας, ανταρσίας και αυτοκτονίας και με την επίκληση δαιμονικής δύναμης και σατανιστικών πρακτικών. Αυτή η μορφή αναφέρεται συχνά ως «Ντεθ» (Death) μέταλ.
Β. Φυσιολογικοί έφηβοι και χέβι μέταλ
Ευτυχώς, οι περισσότεροι έφηβοι δεν επηρεάζονται σοβαρά από τη μουσική χέβι μέταλ. Μάλλον «ψιλοανακατεύονται» με αυτήν. Την ακούν ως κάτι που αποτελεί μια περαστική εφηβική μόδα. Μπορεί ακόμα και να φορέσουν εκκεντρικά ρούχα με αντικοινωνικά μηνύματα επάνω. Ή μπορεί να διακοσμήσουν τα δωμάτιά τους με αφίσες χέβι μέταλ μουσικών και τραγουδιστών. Αυτή η ενδυμασία, αυτές οι μουσικές συνήθειες και αυτός ο διάκοσμος των δωματίων μπορεί να θεωρούνται κάπως αλλόκοτα με τα κριτήρια των γονέων, δεν συνιστούν, ωστόσο, από μόνα τους κίνδυνο. Ένα 75-80% των εφήβων προσπερνούν αυτό το στάδιο χωρίς να επηρεαστούν. Αν ο έφηβος έχει τον περισσότερο καιρό μια θετική, αισιόδοξη συμπεριφορά και αν τα πάει καλά στο σχολείο, τότε αυτή η επιφανειακή εμφάνιση ενός οπαδού της χέβι μέταλ δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι υπάρχει ένας διαταραγμένος έφηβος στο σπίτι σας. Γ. Νέοι υψηλού κινδύνου και χέβι μέταλ
Παρόλα αυτά, υπάρχουν σοβαρές συνέπειες για το 20-25% των εφήβων μας. Αυτά τα παιδιά μπορεί να είναι χημικά εξαρτημένα και να προέρχονται από δυσλειτουργικές οικογένειες. Συχνά εκδηλώνουν ακραία συναισθήματα, όπως μίσος, πικρία, επαναστατικότητα και έντονη οργή. Οι μουσικοί της χέβι μέταλ έχουν γίνει οι ήρωες και τα πρότυπα πολλών νέων υψηλών κινδύνου. Αυτοί οι μουσικοί, με την έντονη προσωπικότητά τους, μεταδίδουν τα μηνύματα που θέλουν να ακούσουν αυτοί οι νέοι.
Το 80% των νέων που νοσηλεύτηκαν στο Πρόγραμμα Εφήβων της Μονάδας Φροντίδας του Νοσοκομείου Fort Worth παραδέχτηκαν ότι άκουγαν τακτικά μουσική χέβι μέταλ. Μάλιστα, προτιμούσαν τα είδη της μουσικής που μετέδιδαν μη συμβατικά θέματα: βίας, αυτοκτονίας, μίσους, επαναστατικής συμπεριφοράς, σεξουαλικής εμπλοκής και δοξολογίας του Σατανά.
Το κεντρικό θέμα της μουσικής Ντεθ μέταλ είναι ο ισχυρισμός ότι η ανώτερη δύναμη η οποία κυβερνά τον κόσμο παράγεται από το μίσος, την οργή και τη βία, που προσωποποιούνται από το Σατανά. Αυτή η θεματολογία γενικά υπόσχεται ότι αυτή η σατανική δύναμη και η άμεση ικανοποίηση μπορεί να δοθεί σε αυτούς που συμμετέχουν στη σέκτα (ομάδα καταστροφικής λατρείας). Πολλά από τα επαναλαμβανόμενα θέματα είναι κρυμμένα και συνεχώς επιδρούν στο υποσυνείδητο των νέων υψηλού κινδύνου.
Καθημερινά οι νέοι εκτίθενται σε σκοτεινά μηνύματα στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τους δίσκους, τα CD, τα DVD [και το Διαδίκτυο]. Νέοι υψηλού κινδύνου, που τρέφουν εχθρικά συναισθήματα απέναντι στους γονείς τους, τους δασκάλους ή άλλες παραδοσιακές μορφές αυθεντίας, ταυτίζονται πρόθυμα με τους στίχους εκείνου του είδους της χέβι μέταλ μουσικής που μεταφέρει καταστροφικά, αντικοινωνικά θέματα.
Δ. Σατανιστικές λατρείες και Έφηβοι
Οι σατανιστικές λατρείες, όπως η κάθε σέκτα, παρέχουν μία αίσθηση του ανήκειν· επίσης, ταύτιση και ικανοποίηση. Το σεξ και η βία χρησιμοποιούνται συχνά για εμπειρία δύναμης και για απευαισθητοποίηση από τα αισθήματα ενοχής. Τα μεγαλύτερα θέλγητρα είναι τα δωρεάν ναρκωτικά, το σεξ, καθώς επίσης και η αναγνώριση και μια ψευδής αίσθηση δύναμης.
Οι σέκτες καταστρέφουν το «εγώ» (την προσωπικότητα) του ατόμου και δημιουργούν ένα αίσθημα απελπισίας. Οι έφηβοι που προέρχονται από δυσλειτουργικές οικογένειες ή που εμπλέκονται σε ναρκωτικά είναι εύκολη βορά για τις καταστροφικές λατρείες.
Η σέκτα προσφέρει εύκολες λύσεις για τον βαθιά ριζωμένο θυμό και τη δυσαρέσκεια προς τους γονείς, τους δασκάλους και την κοινωνία γενικότερα. Η σέκτα παρέχει μία ευκαιρία διοχέτευσης αυτών των απογοητεύσεων, προωθώντας την επιθετική συμπεριφορά και μια ψευδή αίσθηση ελέγχου και δύναμης. Επίσης, συχνά χρησιμοποιείται μια εσφαλμένη έννοια της ελευθερίας ώστε να χειραγωγηθούν οι νέοι και να οδηγηθούν με τη βία σε σατανιστικές λατρείες. Πολλές φορές τα θέματα της χέβι μέταλ εστιάζονται σε μια ελευθερία επιλογής που σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις ο,τιδήποτε θέλεις, οποτεδήποτε θέλεις και ότι δεν υπάρχει Θεός, ούτε συνείδηση, ούτε ενοχή.
Ε. Προσοχή στα προειδοποιητικά σημεία
Υπάρχουν συγκεκριμένα προειδοποιητικά σημεία στα οποία πρέπει να είναι ευαίσθητοι οι γονείς, οι σύμβουλοι, οι δάσκαλοι, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι γιατροί. Αυτά περιλαμβάνουν:
1. Διατήρηση μιας έντονης και συνεχούς αρνητικής συμπεριφοράς.
2. Εκδήλωση ανταγωνιστικής και εχθρικής συμπεριφοράς απέναντι στους γονείς.
3. Απότομη πτώση της σχολικής επίδοσης.
4. Απόρριψη παλαιών φίλων και απόκτηση νέων φίλων οι οποίοι αρνούνται να γίνουν γνωστοί.
5. Ένδυση με μαύρα ρούχα, κοσμήματα σατανιστικού στυλ, με τα δερμάτινα να κυριαρχούν.
6. Αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον αποκρυφισμό· π.χ. Σατανιστική Βίβλος, σατανιστικές ταινίες και μουσική, καθώς επίσης αλλόκοτα βιντεοπαιχνίδια ή εμμονή με παιχνίδια όπως το «Μπουντρούμια και Δράκοι» (Dungeons and Dragons).
7. Τετράδια με σατανιστικά θέματα, αριθμούς και γράμματα, π.χ. «666», «9», «13», «FFF», πεντάλφες, σβάστικες και άλλα σύμβολα του σατανισμού.
8. Συνεχής ενασχόληση με αναρχία, θάνατο, αυτοκτονία, καταστροφή περιουσίας, μη φυσιολογική απόρριψη παραδοσιακών μορφών αυθεντίας, βία σε ανθρώπους και ζώα, χωρίς αισθήματα ενοχής ή τύψεις.
ΣΤ. Ελαττώνοντας την επίδραση της χέβι μέταλ σε διαταραγμένους εφήβους
Είναι δύσκολο να εδραιωθεί μια σαφής και άμεση συσχέτιση αιτίας και αποτελέσματος μεταξύ οποιουδήποτε τύπου μουσικής και καταστροφικής συμπεριφοράς. Περισσότερη έρευνα είναι αναγκαία για να καθοριστεί μια αιτιώδης σχέση. Παρόλα αυτά, βάσει της μακροχρόνιας εμπειρίας και των προσεκτικών παρατηρήσεων του Dr M. Basheer Ahmed, υπάρχει μια ισχυρή ένδειξη ότι τα θέματα του χέβι μέταλ που σχετίζονται με εφήμερο σεξ, βία, ναρκωτικά και σατανιστικές πρακτικές -τα οποία σε αυξανόμενες δόσεις σερβίρονται στους νέους μας- μπορεί να αποτελέσουν ένα σοβαρό, οξυνόμενο πρόβλημα δημόσιας υγείας.
Οι γονείς μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στη μείωση της επίδρασης της μουσικής αυτής, προσέχοντας τι ακούν τα παιδιά τους και ποια μηνύματα φτάνουν σε αυτά συνεχώς. Οι γονείς πρέπει να δίδουν συγκεκριμένες οδηγίες για το ποια θεματολογία είναι κατάλληλη [και επιτρέπεται] και ποια είναι ενάντια στις αξίες της κοινωνίας.
Κρατήστε ανοιχτή την επικοινωνία με όλα τα παιδιά. Περιοδικά να επισκέπτεστε το δωμάτιο του παιδιού και αν αντιληφθείτε αποκρυφιστικά αντικείμενα ή σύνεργα λήψης ναρκωτικών, αναζητείστε αμέσως βοήθεια. Τέλος, να είστε ευαισθητοποιημένοι και να δίνετε προσοχή στα προειδοποιητικά σημεία.

© Copyright 1989CareUnitHospitalofFort Worth

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης