Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

” Έξι πολιτικά πρόσωπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση εξόρυξης ζεολίθου. “

eksoriksi
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή δικογραφία προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες ή όχι σε έξι πολιτικά πρόσωπα (πρώην υπουργό και τρεις υφυπουργούς και έναν νυν υφυπουργό), αλλά και για εάν θα αρθεί ή όχι η ασυλία ενός βουλευτή.
Η δικογραφία αφορά τη ματαίωση επένδυσης εξόρυξη ζεολίθου στην περιοχή του Έβρου, ενώ για την υπόθεση αυτή έχει διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Ορεστιάδας. Μάλιστα, η επίμαχη δικογραφία έχει διαβιβαστεί και στους Εισαγγελείς διαφθοράς.

Ειδικότερα, στην επίμαχη δικογραφία γίνεται αναφορά στην πρώην υπουργό ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη, στους πρώην υφυπουργούς Ανάπτυξης Σταύρο Καλαφάτη, Ιωάννη Μπουγά, Αναστάσιο Νεράτζη, στον σημερινό υφυπουργό ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου και στον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και σημερινό βουλευτή Κωνσταντίνο Μουσουρέλη.
Σύμφωνα με τη δικογραφία η Βουλή καλείται να αναζητήσει εάν έχουν ευθύνες, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, η κυρία Μπιρμπίλη και οι κ.κ. Καλαφάτης, Μπουγάς, Νεράτζης και Παπαγεωργίου, ενώ για τον κ. Μουσουρέλη, το Κοινοβούλιο θα εξετάσει το θέμα άρσης της ασυλίας του.
Σε όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα καταλογίζεται από εκπρόσωπο της εταιρείας «Ν. Αλεξανδρίδης και Σία» ότι με παραλείψεις και ενέργειες τους ματαιώθηκε επένδυση για απευθείας ανάθεση του έργου εξόρυξης ζεολίθου, σε έκταση 161 στρεμμάτων στην περιοχή Πετρωτά του Έβρου. Οι ενέργειες αυτές των πολιτικών προσώπων είχαν ως συνέπεια να προκληθεί ζημιά στην εν λόγω εταιρεία, αλλά και στο Ελληνικό Δημόσιο. Η ζημιά προκλήθηκε από τη ματαίωση επένδυσης 40 εκατομμυρίων ευρώ. Η ματαίωση αυτή θα είχε οφέλη, για την περιοχή του Έβρου (απασχόληση 100 ατόμων) και για το Δημόσιο, το οποίο δεν θα εισήγαγε ζεόλιθο από τη Τουρκία και τη Βουλγαρία.
Παράλληλα, από τη Εισαγγελία Ορεστιάδας, έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση, σε βάρος δύο πρώην στελεχών του ΙΓΜΕ, τα οποία φέρονται να συνέδραμαν για να μην γίνει απευθείας ανάθεση, με συνέπεια ο τότε υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Μανιάτης, να αρνηθεί την ανάθεση, ζητώντας τη διενέργεια διαγωνισμού.
Για το ίδιο θέμα το περασμένο έτος είχε διαβιβαστεί στη Βουλή και άλλη δικογραφία.
http://ysterografa.gr/

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης