Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ο «Ανανιστής» Αναστασιάδης επιτίθεται κατά της Κύπρου

Τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα επιχειρείται η συγκάλυψη του πολιτικού εγκλήματος που συντελείται μέσω του κοινού ανακοινωθέντος

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Οι Κύπριοι ήξεραν ποιόν ψήφιζαν όταν επέλεγαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον ορκισμένο «ανανιστή» Νίκο Αναστασιάδη.
Ο άνθρωπος αυτός ουδέποτε έκρυψε τις απόψεις του για το Κυπριακό, οι οποίες πάντα υπηρετούν τυφλά τη γραμμή των ΗΠΑ και της Βρετανίας, όπως φυσικά και εκείνου του τμήματος των Κυπρίων αστών που τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με τα αμερικανο-βρετανικά. Αν αυτά συνεπιφέρουν υπαγωγή και στην Τουρκία, τους είναι εντελώς αδιάφορο.

Τον Αναστασιάδη εξέλεξαν συνειδητά ως Πρόεδρο οι Κύπριοι και τώρα υφίστανται τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής τους, όπως είναι απολύτως φυσικό. Πέρα από μελοδραματικές κορόνες, κανένας δεν μπορεί πλέον ν βοηθήσει τους Κύπριους, αν δεν αλλάξουν οι ίδιοι πολιτική στάση και δεν συγκροτήσουν οι ίδιοι μέτωπο ανατροπής του Νίκου Αναστασιάδη, με πρώτιστο στόχο να μην του επιτρέψουν να υπογράψει καμία συμφωνία, απολύτως καμία, για το Κυπριακό!

Αν δεν ξεσηκωθούν οι ίδιοι οι Κύπριοι εναντίον της πολιτικής Αναστασιάδη, είναι εντελώς ανεδαφικό να συζητά κανείς γι αλληλεγγύη προς τον λαό της Κύπρου για να αποτραπεί ο επερχόμενος όλεθρος της δια της υπογραφής του Αναστασιάδη νομιμοποίησης των αποτελεσμάτων του «Αττίλα» και της τουρκικής εισβολής.

Ολέθριο ανακοινωθέν
Τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα επιχειρείται η συγκάλυψη του πολιτικού εγκλήματος που συντελείται μέσω του κοινού ανακοινωθέντος, το οποίο υπέγραψε ο Νίκος Αναστασιάδης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου και το οποίο νομιμοποιεί θεμελιώδη τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής.

Η παράγραφος 4 του ανακοινωθέντος που υπέγραψαν Αναστασιάδης και Έρογλου δεν αφήνει καθένα περιθώριο παρερμηνείας: «Το Ομοσπονδιακό Σύνταγμα θα ορίζει ότι η ενωμένη Κύπρος θα συγκροτείται από δύο συνιστώντα κράτη ίσου στάτους», αναφέρει ρητά.
«Δύο συνιστώντα κράτη», όχι… συνιστώσες πολιτείες(!) όπως ανεπιτυχώς προσπάθησαν να λανσάρουν για να εξαπατήσουν τον κόσμο οι πολιτικοί απατεώνες που κυβερνούν την Κύπρο και οι εν Ελλάδα όμοιοί τους.

Καταλύεται δηλαδή το ένα και μοναδικό Κυπριακό κράτος, η Κυριακή Δημοκρατία, που είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και τελεί υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, και αντικαθίσταται από ένα νέο κράτος. Μία Κύπρο που θα συγκροτείται από «δύο συνιστώντα κράτη ίσου στάτους», όπου πλέον νομικά εξισώνεται απολύτως το 82% των Ελληνοκυπρίων με το 18% των τουρκοκυπρίων, όπως ήταν η αναλογία των δύο κοινοτήτων πριν καταληφθεί από τους Τούρκους εισβολείς το μισό σχεδόν έδαφος της Κύπρου.
Μιλά δηλαδή για διπλωματικό… «θρίαμβο» του Αναστασιάδη!

Δύο χωριστά κράτη
Αν κάποιος έχει αμφιβολίες για το ότι τα «δύο συνιστώντα κράτη» της ενιαίας Κύπρου θα είναι στην πραγματικότητα δύο ανεξάρτητα, χωριστά κράτη, δεν έχει παρά να διαβάσει την παράγραφο 3 του κοινού ανακοινωθέντος Αναστασιάδη – Έρογλου, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Τα συνιστώντα κράτη θα ασκούν πλήρως και ανέκκλητα (σ.σ. χωρίς δηλαδή να υφίσταται εκ των υστέρων οποιαδήποτε δυνατότητα διόρθωσης ή ανάκλησης) όλες τις εξουσίες τους χωρίς καταπάτηση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι ομοσπονδιακοί νόμοι δεν θα καταπατούν τους νόμους των συνιστώντων κρατών εντός της περιοχής αρμοδιοτήτων των συνιστώντων κρατών… Καμία πλευρά δεν μπορεί να απαιτεί εξουσία ή δικαιοδοσία επί της άλλης», υπογραμμίζεται στο ανακοινωθέν Αναστασιάδη – Έρογλου.

Το 82% των Ελληνοκυπρίων δηλαδή «δεν μπορεί να απαιτεί δικαιοδοσία» επί του 18% των τουρκοκυπρίων!!!
Έκτακτα! Τι είδους «ενιαία Κύπρος» είναι αυτή;
Και επιπλέον, αν τα πράγματα έχουν έτσι, γιατί οι Ελληνοκύπριοι να αλλάξουν τη σημερινή κατάσταση με αυτό το κράτος που τους προτείνουν ο Αναστασιάδης και ο Έρογλου, νομιμοποιώντας τα αποτελέσματα της εισβολής του «Αττίλα»; Τι ακριβώς έχουν να κερδίσουν; Απολύτως τίποτα! Σαφώς χειρότερα από σήμερα θα ζουν στο νέο κράτος που περιγράφει το κοινό ανακοινωθέν.

Χωρίς φίλους
Ο Αναστασιάδης, προκειμένου να κάνει ευκολότερα αποδεκτές από τους Κύπριους της απαράδεκτες υποχωρήσεις του, έχει φροντίσει να αποδυναμώσει με αποτελεσματικό τρόπο την διεθνή θέση της Κύπρου.

Κλέβοντας πέρσι το Μάρτιο καταθέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, δεκάδων δισεκατομμυρίων, που αφελείς και άρπαγες ξένοι είχαν κάνει την ανοησία να καταθέσουν στις κυπριακές τράπεζες, η δεξιά κυπριακή κυβέρνηση του Αναστασιάδη αποξένωσε τους Ρώσους και τους κλεπτοκράτες ολιγάρχες των χωρών του αλήστου μνήμης «υπαρκτού σοσιαλισμού» αλλά και όσους Άραβες είχαν μεγάλες καταθέσεις μετρητών στην Κύπρο.

Άλλωστε, εδώ και πολλά χρόνια, δεκαετίες τώρα, η Κύπρος είναι τυφλό όργανο της πολιτικής του Ισραήλ, οπότε οι παλιοί δεσμοί της με τους Άραβες που συνέτειναν στη διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας στα πολύ δύσκολα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, έχουν διαρραγεί ανεπιστρεπτί.

Πέρα από τις λεπτομέρειες, η ουσία είναι πως αυτή τη στιγμή, η Κύπρος ως κράτος έχει μηδαμινό διεθνές κύρος. Έχει δικαίως διασυρθεί σε όλο τον κόσμο ως κράτος απατεώνων που κλέβουν τις καταθέσεις όποιου είναι τόσο ηλίθιος ώστε να τους εμπιστευτεί τα λεφτά του! Παράλληλα, καμία απολύτως χώρα δεν έχει κανένα λόγο να συμπαραστέκεται στην Κύπρο.

Ίσα – ίσα που τόσο οι Ευρωπαίοι όσο ακόμη καιν οι «φορολογικοί παράδεισοι» των ομοίων προς την Κύπρο αισθάνονται ευτυχείς που την συνθλίβουν και την εξαφανίζουν από τον χάρτη των διεθνών χρηματοπιστωτικών κέντρων!

Κανένας δεν πρόκειται να κλάψει για την Κύπρο αυτή τη φορά. Κανένας δεν θα απλώσει χείρα βοηθείας. Μόνοι τους πρέπει να ενωθούν οι Κύπριοι, αποκλειστικά με το δικό τους αγώνα.

Ούτε από την Ελλάδα βοήθεια
Ούτε από την Ελλάδα μπορούν να περιμένουν στήριξη αυτή τη φορά οι Κύπριοι. Στην Αθήνα υπάρχει μία γερμανόδουλη κυβέρνηση που καταρρέει και η οποία είναι διατεθειμένη από πολιτική σκοπιά να πουλήσει τα πάντα προκειμένου να διασώσει το «πολιτικό τομάρι» των ηγετών της. Σιγά μην τη νοιάζει για την Κύπρο!

Το χειρότερο είναι πως οι μέχρι τώρα αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι, ακόμη κι αν σύντομα αναλάβει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, τίποτε δεν προμηνύει για την ώρα ότι θα προτάξει τα στήθη του για να αποτρέψει την υλοποίηση των προβλέψεων του ανακοινωθέντος Αναστασιάδη – Έρογλου, το οποίο άλλωστε δεν έχει καν επικρίνει!

Έτσι κι αλλιώς, η Ελλάδα και ο λαός της είναι τόσο εξαθλιωμένοι οικονομικά και κοινωνικά και το διεθνές κύρος της χώρας μας τόσο καταρρακωμένο εξαιτίας των Μνημονίων της υποτέλειας, ώστε ελάχιστοι Έλληνες θα επικρίνουν μία μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αν αυτή καταπιαστεί με την προσπάθεια επίλυσης άλλων προβλημάτων, που αφορούν σε ζωτικής σημασίας θέματα για τον Ελληνικό λαό, αδιαφορώντας για το μέλλον της Κύπρου.

Στα νύχια των ΗΠΑ
Δικαιολογημένη η απορία: Αφού η συγκυρία είναι τόσο αρνητική για την Κύπρο και την Ελλάδα, γιατί ο Αναστασιάδης προχώρησε στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό και δεν περίμενε ευνοϊκότερη πολιτική κατάσταση στο μέλλον;
Αλλά κι αν υποθέσουμε ότι ο Αναστασιάδης κινήθηκε συνειδητά επειδή πιστεύει ακράδαντα ότι η Κύπρος θα πρέπει να είναι εξάρτημα των ΗΠΑ, της ΕΕ και επομένως και της Τουρκίας, γιατί δεν τον σταμάτησαν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος;

Η απάντηση είναι απλή. Πρώτον, επειδή δεν έχουν καμία θεμελιώδη αντίρρηση προς την πολιτική του Αναστασιάδη. Δεύτερον, επειδή γνωρίζουν άριστα ότι ο Αναστασιάδης ενεργεί υλοποιώντας την αμερικανική πολιτική στο Κυπριακό!
Καμία διάθεση δεν έχουν λοιπόν να συγκρουστούν με τις ΗΠΑ. Αντιθέτως, θυσιάζοντας αδίστακτα την Κύπρο τρέφουν κάποια ελπίδα μήπως οι αμερικανοί (έστω και την ύστατη ώρα πριν τον καταποντισμό της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) κάνουν κάποια κίνηση διάσωσης της «πρόθυμης» κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου! Μάταιες φυσικά οι προσδοκίες τους, αλλά όπως λέει και η λαϊκή παροιμία, «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται».

Όσο ζουν πολιτικά, ως κυβέρνηση, το παλεύουν για να παραμείνουν στην εξουσία, πόσω μάλλον που δεν έχει εξαλειφθεί οριστικά ο κίνδυνος της φυλακής όταν πάψουν να κυβερνούν!
Ιδίως αν η επόμενη κυβέρνηση χρειαστεί εντυπωσιακές κινήσεις αντιπερισπασμού, αν παραβιάσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει στο λαό…

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 
 
kostasxan.blogspot.gr

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης