Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Μπορούμε (εννοείται μια Ελληνική Κυβέρνηση και όχι οι παρούσες κατοχικές) να προχωρήσουμε στη Δημιουργία χρήματος: λογιστικού και τύπωμα εναλλακτικών νομισμάτων,προσωρινά σε Ευρώ, που αναφέρει το 4ο Μέτρο, στο«ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Πέντε (5) Επείγοντα Μέτρα». 
Αυτό το μέτρο είναι αναγκαίο για να κινηθεί η Αγορά,  να ανακουφιστεί ο Λαός και να   αποφύγουμε τον Οικονομικό Θάνατο δια της Νομισματικής Ασφυξίας που μας επιβάλουν οι«σύμμαχοί μας» .
Το πώς  επεξηγείται αναλυτικά παρακάτω:

Η Ιρλανδία… «τυπώνει» ευρώ για τις τράπεζές της

 του Γ. Παπανικολάου .euro2day.gr
Δημοσιεύθηκε: 13:55 - 24/01/11 | Τελ. Ενημ.: 21:12 - 24/01/11
Στη ριζοσπαστική λύση της… δημιουργίας χρήματος φαίνεται πως έχει καταφύγει η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας προκειμένου να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα της χώρας, που υποφέρει, συν τοις άλλοις, και από ασταμάτητη φυγή καταθέσεων.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας "Independent" της Ιρλανδίας, (μέλους του γκρουπ που εκδίδει και την ομώνυμη της Βρετανίας), τα οποία επιβεβαιώνονται σχεδόν στο σύνολό τους, παρότι υποβαθμίζονται ως προς τη σημασία, η Ιρλανδία έχει καταφύγει σε μία λύση που θεωρητικά είναι ανεπίτρεπτη στις χώρες της ευρωζώνης, οι οποίες έχουν παραχωρήσει την εκχώρηση αυτού του δικαιώματος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Η Ιρλανδία, όμως, βρήκε διέξοδο σε ένα παραθυράκι, στη διαδικασία που επισήμως φέρει τον τίτλο "έκτακτη συνεισφορά ρευστότητας" (Emergency Financial Assistance ή ELA) και επιτρέπει στις εθνικές κεντρικές τράπεζες να παρέχουν δάνεια στον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα σε έκτακτες καταστάσεις.
H πρακτική των ELA έχει εφαρμοστεί σε αρκετές χώρες κατά περιόδους, για την προστασία του τραπεζικού τους συστήματος, αλλά με περιορισμένα ποσά, ειδικά σε σχέση με το μέγεθος του ΑΕΠ τους και των στοιχείων ενεργητικού των κεντρικών τραπεζών τους.[…]
Η μεγάλη διαφορά στην Ιρλανδία είναι το μέγεθος των ποσών που έχουν διατεθεί στις τράπεζες και το γεγονός πως βεβαιωμένα τα χρήματα αυτά δεν προέρχονται από δανεισμό της κεντρικής τράπεζάς της από την EKT.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η χρηματοδότηση τραπεζών από την κεντρική τράπεζα της χώρας ανέρχεται πλέον σε περίπου 50 δισ. ευρώ,ποσό που αντιπροσωπεύει περίπου το 30% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της χώρας και το 25% των συνολικών στοιχείων ενεργητικού της κεντρικής της τράπεζας!
Μάλιστα, η απάντηση εκπροσώπου της Eυρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς τους δημοσιογράφους της ιρλανδικής "Independent" ότι η ΕΚΤ δεν έχει δανείσει την κεντρική τράπεζα της χώρας ώστε αυτή να δανείσει τα τραπεζικά ιδρύματα και πως παρ' όλα αυτά έχει γνώση της πρακτικής οδηγεί αναλυτές στο συμπέρασμα (με δεδομένο το μέγεθος του ποσού) ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας δημιουργεί ηλεκτρονικές καταθέσεις overnight, που εν συνεχεία χρησιμοποιούνται ως αποθεματικές καταθέσεις των τραπεζών. […]Έτσι έχουμε δημιουργία χρήματος πέρα από την κλασική μέθοδο της εκτύπωσης χαρτονομισμάτων ή τη χύτευση νομισμάτων, όπως αναφέρει η Citigroup σε εκτενή έκθεσή της για τα προγράμματα ELA αλλά και για την επικίνδυνη περίπτωση της Ιρλανδίας [...]Άλλο δημοσίευμα του «Irish Independent»   με τίτλο "Central Bank steps up its cash support to Irish banks financed by institution printing own money Emergency loan programme of €51bn is"   επικαλείται τα στοιχεία Δεκεμβρίου της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, τα οποία δείχνουν πως "ενώ μειώθηκε το ποσό που οι ιρλανδικές τράπεζες δανείστηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά 4,4 δισ. ευρώ, στα 132 δισ. ευρώ, τον τελευταίο μήνα του 2010, παράλληλα αυξήθηκε αυτό που δανείστηκαν από την Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας κατά 6,4 δισ. ευρώ, στα 51 δισ. ευρώ". Αυτό φέρεται πως είναι και το ύψος των χρημάτων που έχει «τυπώσει» η κεντρική τράπεζα της χώρας.
Το δημοσίευμα συνεχίζει: "Με την ΕΚΤ να επιβεβαιώνει ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας δημιουργεί αυτά τα κεφάλαια, τα οποία δεν δανείζεται από την ΕΚΤ, αυτό που συμβαίνει είναι ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας ουσιαστικά τυπώνει χρήμα» προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα φυγής καταθέσεων από το τραπεζικό σύστημά της". […]
Πώς γίνεται, όμως, νομότυπη αυτή η δημιουργία χρήματος και η στήριξη τραπεζικών ιδρυμάτων χωρίς ανάμιξη της ΕΚΤ και του ευρωσυστήματος; 
Το blog των "F.T." Alphaville δίνει ορισμένες διευκρινιστικές λεπτομέρειες. Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 123 της Συνθήκης της Λισαβόνας και με άλλες ρυθμίσεις, η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας, όπως και η κεντρική τράπεζα κάθε μέλους της ευρωζώνης, έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί μηχανισμούς παροχής ρευστότητας, τους ELA, αρκεί να μην αγοράζει απευθείας ομόλογα από την κυβέρνηση ή από κρατικές οντότητες. Στα πιστωτικά ιδρύματα που δικαιούνται τέτοια στήριξη δύνανται να περιληφθούν ακόμη και εκείνα που ελέγχονται από το Δημόσιο.
Εκπρόσωπος της ΕΚΤ δεν διέψευσε προ ημερών το δημοσίευμα της "Independent" και δήλωσε ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας δανείζει στις τράπεζες και δεν δανείζεται ρευστό από την ΕΚΤ για να χρηματοδοτήσει τις κινήσεις αυτές.
Ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ δήλωσε ευθαρσώς ότι η ιρλανδική τράπεζα έχει δικαίωμα να δημιουργεί ρευστότητα χωρίς ανάμιξη της ΕΚΤ και εκτός του ευρωσυστήματος, εάν το κρίνει απαραίτητο. 
Αρκεί να έχει προηγουμένως ενημερώσει την ΕΚΤ.[…]

Τυπώστε το Chiemgauer και... σωθείτε!
newsbeast Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2011,  14:25  

[…] Το διάσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο [
το Reuters] καταπιάνεται σήμερα με τις απόψεις ενός Γερμανού καθηγητή πουυποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να τυπώσει ένα τοπικό νόμισμα κατά τα πρότυπα του γερμανικού Chiemgauer!
Το Chiemgauer είναι το τοπικό νόμισμα που χρησιμοποιούν από το 2003 στην πλούσια περιοχή Prien am Chiemsee στη Βαυαρία της Γερμανίας. Η ισοτιμία του είναι 1 Chiemgauer = 1 ευρώ και ξεκίνησε […]Το Chiemgauer μάλιστα είναι μόνο ένα από τα 24 εναλλακτικά νομίσματα που κυκλοφορούν σε περιοχές της Γερμανίας.
Το Chiemgauer λοιπόν έρχεται στο προσκήνιο καθώς δεν είναι λίγες οι γερμανικές φωνές που πιστεύουν ότι μπορεί να λειτουργήσει ως μοντέλο για τη χώρα μας!
Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Das Goetheanum», οκαθηγητής Eckhard Behrens είπε ότι ένα τέτοιο νόμισμα θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα και θα έδινε «φιλί ζωής» στην τοπική οικονομία:

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα τοπικό νόμισμα, κάτι σαν το Chiemgauer, για να ενισχύσει την οικονομία της χωρίς να δημιουργεί εξωτερικό χρέος. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε μείωση της ανεργίας, μείωση των δημοσίων δαπανών και λιγότερους φόρους» λέει χαρακτηριστικά.[…]



ΠΗΓΗ:http://delindadakis.blogspot.com/2012/02/eckhard-behrens.html
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης