Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Στην βραχονησίδα Ζουράφα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με την κανονιοφόρο «Πολεμιστής»

Στην βραχονησίδα Ζουράφα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με την κανονιοφόρο «Πολεμιστής»
Συμβολική επίσκεψη αλλά με μεγάλο νόημα!

aegeantimes.gr



Επίσκεψη στη βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδόξερα, ανατολικά της Σαμοθράκης, έκανε την Κυριακή ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχ. Κωσταράκος. Επιβαίνων στην κανονιοφόρο του ΠΝ «Πολεμιστής» και επιστρέφοντας από τη Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη, ο αρχηγός διήλθε από τη βραχονησίδα Ζουράφα, ενώ ο κυβερνήτης του σκάφους τον ενημέρωσε για τον φάρο που έχει κατασκευάσει εδώ και πολλά χρόνια εκεί το Ναυτικό και ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες υπέστη ζημιές από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Η βραχονησίδα, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων αλλά κοντά στην οριογραμμή με την Τουρκία, αποτελεί πολλές φορές - και τελευταία- σημείο τουρκικών προκλήσεων: τουρκικά αλιευτικά κάνουν κινήσεις εντός της ελληνικής πλευράς ή παρενοχλούν ελληνικά ψαράδικα.


Μερικές φορές τα τουρκικά ψαράδικα προστατεύονται από τουρκική ακταιωρό που και αυτή προκαλεί τα ελληνικά περιπολικά του Λιμενικού. Να σημειωθεί ότι το όνομα «Λαδόξερα» το έχει από πολύ παλιά, καθώς στην περιοχή αναβλύζει μικρή ποσότητα πετρελαίου.


Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε επισκεφθεί τη Σαμοθράκη για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης των πέντε Νεομαρτύρων.
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης