Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Αποσύρθηκε η ... αδιάντροπη (ν)τροπολογία που ξεχώριζε τους Ελληνες σε μουσουλμάνους και μη!

Πλήρης δικαίωση των AegeanTimes.gr

Αθανάσιος Τσίγκας
aegeantimes.gr



Έπρεπε να κινηθεί γη και ουρανός για να αποσυρθεί από τα υπό ψήφιση ν/σ (92 στο σύνολό τους και όλα νύχτα) και η συγκεκριμένη (ν)τροπολογία που από τις 30/4, προσπαθούμε να σας μεταδώσουμε και να αφυπνίσουμε τους (θεληματικά ή μη) κοινοβουλευτικούς μας αντιπροσώπους.

Έτσι λοιπόν σήμερα, ένα από τα θέματα που άνοιξαν οι πρωινές τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές, ήταν
η απόσυρση της χαρισματικής μεταχείρισης των μειονοτήτων στην Θράκη, έναντι των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών.

Βέβαια όπως αναφέρεται στα περισσότερα ειδησεογραφικά sites, αλλά και τα υπόλοιπα ΜΜΕ, τα όσα διαδραματίσθηκαν μέχρι την τελική απόσυρση της σχετικής (ν)τροπολογίας, κάθε άλλο παρά χαρούμενους θα πρέπει να μας κάνει.


Ενώ θα έπρεπε σε μια ανάλογη περίπτωση να αισθανόμαστε χαρούμενοι, που ένα άρθρο δικό μας, ευαισθητοποίησε (ξύπνησε) τους αντιπροσώπους μας στο κοινοβούλιο, καθώς επίσης και τα περισσότερα ΜΜΕ, δυστυχώς τα όσα διαδραματίσθηκαν στην αίθουσα της Βουλής, αλλά και στους διαδρόμους αυτής, μας κάνει ακόμη περισσότερο επιφυλακτικούς στην
διαπίστωση ότι το πολιτικό σύστημα, αλλά και το κλίμα ενημέρωσης στην Ελλάδα, νοσεί βαριά.

Χρειάστηκε λοιπόν μια άνομη ενέργεια (παρά πολλά site, την χαρακτήρισαν πραξικοπηματική) του αναπληρωτή υπουργού ΥΠΕΚΑ, του κ. Σηφουνάκη, στην προσπάθεια να μειώσει τις κοινωνικές αντιδράσεις για το «χάρισμα» των προστίμων στην μειονότητα της Θράκης, για
να έρθουν τα πάνω-κάτω και να αποσυρθεί η κατάπτυστη αυτή παρέμβαση.

Σε όλες μας τις αναφορές γύρω απ’ αυτό το ζήτημα (μια εβδομάδα τώρα), καταλήγαμε στο συμπέρασμα ότι όλη αυτή η διαδικασία γινόταν
με απώτερο σκοπό την αλίευση ψήφων στις επικείμενες εκλογές (που ακόμη δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία τέλεσής τους) και ήταν απόρροια των συμφωνιών (επαφών) που είχε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου με τον τούρκο πρωθυπουργό κ. Ερντογάν, κατά την διάρκεια της τελευταίας τους συνάντησης, τις μέρες μάλιστα του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ανάλογη αναφορά και εξόχως διευκρινιστικότερη, γίνεται σε σημερινό άρθρο του Λάζαρου Ελευθεριάδη στους aegeantimes.gr


Το τι ακριβώς συνέβη στο Ελληνικό κοινοβούλιο χθες, γίνεται αναφορά σε πολλά άλλα site και δεν είναι πρόθεση μας, να αναπαράγουμε τους χαρακτηρισμούς και διαλόγους που ανταλλάχθηκαν ένθεν και ένθεν των βουλευτών.


Tο ότι χρειάσθηκε όμως η
προσωπική παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής κ. Πετσάλνικου, για να πεισθεί τελικά ο κ. Σηφουνάκης να αποσύρει την «βελτιωτική» τροποποίηση και γενικότερα ολόκληρη την τροπολογία, δείχνει ξεκάθαρα, την ειλημμένη πρόθεση που είχαν, όσοι στήριξαν αυτή την καταίσχυντη αυτή συνομωσία εναντίον των ελλήνων πολιτών, καθώς επίσης την υπεροψία και την αδιαφορία που έχει η πλειονότητα των πολιτικών για το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον της χώρας.

Εμείς μπορεί να
αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την αποκάλυψη που κάναμε, αφού έντεχνα υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης του θέματος από άλλες ... "κρυφές δυνάμεις", συγχρόνως δεν μας χαροποιεί, τουναντίον μας προβληματίζει αφάνταστα το γεγονός, ότι χρειάσθηκε υπερπροσπάθεια για την αφύπνιση «υγιών» δυνάμεων, μέσα στο κοινοβούλιο για την ανατροπή της «πραξικοπηματικής» πράξης του κ. Σηφουνάκη, αλλά και των λοιπών ανώτερων (κρυφών) του υποστηρικτών.

Και οπωσδήποτε θέλω μέσα απ’ αυτή μου την αναφορά να
στείλω τις πιο θερμές ευχαριστίες μέσα απ’ την καρδιά μου, στους αμέτρητους αναγνώστες μας, εσάς που σε χρόνο ρεκόρ, διαδώσατε την αρχική μας αναφορά στο θέμα (30/4) και συμβάλατε απόλυτα και με τον πιο καλύτερο τρόπο, στην διαμόρφωση κοινωνικής αφύπνισης και διαμαρτυριών, με τελικό βέβαια αποτέλεσμα, την απόσυρση της αδιάντροπης αυτής (ν)τροπολογίας.

Το βίντεο από την συζήτηση στη Βουλή:

http://youtu.be/_sRciiDqDmM
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης