Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Τι συμβαίνει με την τροπολογία που χαρίζει 80% πρόστιμα σε Μουσουλμάνους και δεν μιλάει κανείς;

To πολιτικό μας σύστημα προσποιείται ότι δεν βλέπει τη χιονοστιβάδα διαμαρτυριών που προκάλεσε στο διαδίκτυο η αποκάλυψη-βόμβα των AegeanTimes.gr

Αθανάσιος Τσίγκας
aegeantimes.gr
Στην πρωτοσέλιδη έκδοση της 30ης Απριλίου 2012, στην προσπάθειά μας για να αφυπνίσουμε τους κοιμώμενους (ηθελημένα και μη) Έλληνες Βουλευτές του Κοινοβουλίου, ενημερώνοντας παράλληλα και τους Έλληνες πολίτες, αναρτήσαμε ένα άρθρο που αναφερόταν στην προώθηση τροπολογίας που απαλλάσσει σε ύψος 80% την μειονότητα της Θράκης, από τα επιβαλλόμενα πρόστιμα στην διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών [Διαβάστε το πρωτοσέλιδο της 30/4 ΕΔΩ].

Το εν λόγω άρθρο, όπως ήταν φυσικό,
δημιούργησε χιονοστιβάδα διαμαρτυριών, όχι μόνο από τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας, αλλά σε χρόνο ρεκόρ, κοινοποιήθηκε στα πέρατα των απανταχού Ελλήνων, μέσω διαδικτύου. Εκατοντάδες ιστοσελίδες, με πρωτοσέλιδες αναρτήσεις βοήθησαν στην εξάπλωση της σοβαρότατης είδησης.
Ορισμένες μάλιστα που θέλουν να κατατάσσουν τον εαυτό τους στις ... σοβαρές ιστοσελίδες, οικειοποιήθηκαν ως δικό τους ρεπορτάζ την είδηση, δίχως να αναφέρουν ως πηγή την ιστοσελίδα μας)

Το παραπάνω άρθρο παράλληλα, κοινοποιήθηκε σε πολλούς Βουλευτές του Κοινοβουλίου (που ίσως λόγω ... φόρτου εργασίας και προώθησης νομοσχεδίων το τελευταίο διάστημα, δεν αντιλήφθηκαν την κατάφωρη αδικία σε βάρος Ελλήνων πολιτών).

Η όλη διαδικασία γνωστοποίησης της κατάφωρης αυτής καταπάτησης του άρθρου 4, παράγραφος 1 του Συντάγματος (περί ισότητας μεταξύ των Ελλήνων πολιτών), όλο το Σαββατοκύριακο που πέρασε, αφορούσε σε προσωπικές μου επαφές με βουλευτές διαφορετικών κομματικών αποχρώσεων, προσωπικές μου επαφές με δημοσιογράφους αιχμής (αφού θεωρήσαμε ότι η φωνή τους θα έπιανε τόπο.

Δυστυχώς όμως, το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, όχι μόνο νοσεί, αλλά επίσης δυστυχώς βρίσκετε σε πλήρη αποσύνθεση. Το αναφέρω αυτό, διότι, σε όποιους βουλευτές και να μίλησα, η απάντηση ήταν περίπου ίδια :

«Αναγνωρίζουμε την αδικία, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Είναι ειλημμένη απόφαση, στηρίζεται από άλλες δυνάμεις και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Θα προσπαθήσουμε στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου να διαμαρτυρηθούμε, αλλά δυστυχώς στηρίζεται η τροπολογία από άλλους συναδέλφους».

Μάλιστα κατά την διάρκεια της συζήτησης στο Ελληνικό κοινοβούλιο, στις 29 Μαρτίου 2012, δεν τοποθετήθηκε κανείς (μα κανείς βουλευτής) στην ουσία της υπόθεσης (στο χάρισμα δηλαδή των προστίμων 80%), αλλά οι μόνες αναφορές που έγιναν (ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ, ΙΓ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΥΝΟΔΟΣ Γ΄, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΙΖ΄, Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012), ήταν :

Από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ, κ. Ηλία Πολατίδη (Βουλευτή Σερρών),οποίος ανέφερε επί λεξί για το ζήτημα:

«Αυτό που έχετε κάνει με το άρθρο 29 -που το μετατρέψατε σε άρθρο 27 παράγραφος 4- δεν είναι ένα τέτοιο ρουσφέτι; Με αυτό τον τρόπο ένα καταρχήν σωστό νομοθέτημα, που το έχουμε στηρίξει, δεν προσπαθείτε να το καταστρέψετε βάζοντας ρουσφέτι; Δεν είναι ρουσφέτι αυτό που πάτε να κάνετε; Απορώ με τα κόμματα. Φυσικά, η Νέα Δημοκρατία, από ότι φαίνεται για τον ίδιο λόγο που το ψηφίζετε και εσείς, έχει μεγάλο ενδιαφέρον γι’ αυτό.
Δεν θα έπρεπε να ντρέπεστε; Σε ένα νομοσχέδιο που θέλει να ρυθμίσει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος και να κάνει μια νέα αρχή, βάζετε μια ρουσφετολογική τροπολογία, μια ρουσφετολογική ρύθμιση, η οποία υποθέτω -βασίμως βέβαια- ότι έχει γραφτεί από τουρκικό προξενείο Κομοτηνής... Θα έπρεπε να ήσασταν προσεκτικός όταν νομοθετείτε. Δεν μπορείτε ακρίτως να εισάγετε ότι σας δίνει ο οποιοσδήποτε. Είστε Υπουργός! ……….Και όλα αυτά γιατί γίνονται; Γιατί γίνεται αυτή η ιστορία; Γιατί ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία αγωνίζεστε στο ποιος θα πάρει μεγαλύτερο κομμάτι από τους μεταφερόμενους ψηφοφόρους από την Τουρκία. Μετά την αναδρομική άρση της ισχύος του άρθρου 19, περί αφαίρεσης ιθαγένειας για όσους αλλογενείς είχαν ανθελληνική δράση, δημιουργήθηκε -από τον κ. Παπανδρέου τότε προκειμένου να φανεί αρεστός σε ορισμένους- αυτή η βιομηχανία των μεταφερόμενων ψηφοφόρων. Είναι κάποιοι άνθρωποι που είναι στην Τουρκία και δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα. Μπορεί πολλοί από αυτούς να έχουν πλαστά χαρτιά. Δεν το γνωρίζω αυτό. Πάντως δεν ξέρουν ελληνικά και δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον στην Ελλάδα. Τους «κουβαλάτε», το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, με λεωφορεία. Το ΠΑΣΟΚ είχε την πρωτοκαθεδρία. Από ότι είδα όμως και Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν μεγάλο άγχος γι’ αυτό, άρα κάτι θα πάρουν και αυτοί. Πάρτε πίσω το κατάπτυστο αυτό άρθρο! Μην συνδέετε το όνομά σας με αυτό το ρουσφετολογικό όργιο. Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι μόνο στη Θράκη όσοι χάνουν τα χαρτιά τους θα πηγαίνουν στο δήμαρχο και αυτός θα τους βγάζει καινούργια και πως έχουν ιδιοκτησία. Δηλαδή στην Καβάλα δεν μπορεί να χάσει κάποιος τα χαρτιά του; Μόνο στη Ξάνθη ή στην Κομοτηνή τα χάνει; Τι πράγματα είναι αυτά; Πάρτε το πίσω, σας παρακαλώ, γιατί αν δεν το πάρετε πίσω θα αναγκαστούμε να θέσουμε θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας. Δεν μπορεί να νομοθετεί κατ’ αυτό τον τρόπο η Βουλή. Τουλάχιστον ας έρθουν εδώ όλοι οι Βουλευτές για να πάρουν θέση στο σημαντικό αυτό θέμα. Δεν μπορούμε να κάνουμε πτυελοδοχείο τη Βουλή κατ’ αυτό τον τρόπο! Δεν θα έπρεπε εσείς να το κάνετε αυτό. Φέρτε το ως ρύθμιση αν θέλετε σε άλλο νόμο. Μπορεί να έρθει ως τροπολογία με γενικές ρυθμίσεις για όλη την Ελλάδα. Ότι ισχύει για όλη την Ελλάδα θα ισχύει και για τη Θράκη. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό που απαιτούν ορισμένοι τουρκόφρονες και το Προξενείο Κομοτηνής, να είναι η Θράκη κάτι μοναδικό. Δεν μπορεί κάθε φορά να νομοθετούμε ειδικά για τη Θράκη και τους δυο νομούς που έχουν και το μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό.

Θέλουμε ισοπολιτεία για τους μουσουλμάνους
; Φυσικά. Άρα θα ισχύει ότι ισχύει για όλους τους Έλληνες, όποιες απόψεις κι αν έχουν αυτοί για την Ελλάδα».

Εκτός όμως του παραπάνω βουλευτή του ΛΑΟΣ, αναφορά στο ίδιο ζήτημα (τακτοποίησης αυθαιρέτων με ευνοϊκή μεταχείριση στις μειονότητες της Θράκης), έκανε και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Ελευθέριος Αυγενάκης, ο οποίος επικεντρώνοντας την ομιλία σε μια άλλη έκφανση του προβλήματος από το χάρισμα προστίμων, στην παράνομη δικαιοδοσία των μουφτήδων να χορηγούν τίτλους ιδιοκτησίας, ανέφερε τα εξής :

«Κλείνοντας, κύριε Υπουργέ, θα ήθελα την προσοχή σας σε μία παράγραφο του άρθρου 29, το οποίο αναφέρει «για την απόδειξη της κατά παρέκκλιση αρτιότητας οικοπέδων ή γηπέδων τα οποία βρίσκονται στη Δυτική Θράκη των οποίων οι σχετικοί τίτλοι ιδιοκτησίας έχουν καταστραφεί, οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται να προσκομίσουν στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης τα ακόλουθα δικαιολογητικά…». Και εδώ αναφέρεστε σε μια σειρά δικαιολογητικών. Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο ζητά για τη χορήγηση έγκρισης δόμησης τα ακόλουθα: Αίτηση του κυρίου ή του έχοντος νόμιμο δικαίωμα με τις δηλώσεις αναθέσεων, αναλήψεων και φύλλου ελέγχου, τοπογραφικό διάγραμμα και διάγραμμα δόμησης σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 9, Αποδεικτικά καταβολής εισφορών και κρατήσεων για τις υπηρεσίες μηχανισμού. Επίσης, υποβάλλονται Τίτλος ιδιοκτησίας και Πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας ή κτηματογραφικό απόσπασμα για κάθε ακίνητο, Αποδεικτικά στοιχεία νομιμότητας των υφισταμένων κτισμάτων σε περίπτωση προσθήκης και Εγκρίσεις άλλων υπηρεσιών και διοικητικών οργάνων που απαιτούνται. Υπάρχουν, όμως, κύριε Υπουργέ, ορισμένες περιπτώσεις ακινήτων στα οποία έχουν ήδη αναγερθεί τεμένη ιδιοκτησίας βακούφικων επιτροπών, όπου δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, δεδομένου ότι τα ακίνητα αυτά περιήλθαν στην κυριότητα των βακούφικων επιτροπών εδώ και δεκάδες ή και εκατοντάδες χρόνια, χωρίς να συνταχθεί σχετικό συμβολαιογραφικό έγγραφο για προφανείς λόγους. Συνεπώς, στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με το άρθρο 3, παράγραφος 1 του ν. 4030/2011 δεν είναι δυνατή η χορήγηση έγκρισης δόμησης λόγω έλλειψης τίτλου ιδιοκτησίας. Γι’ αυτό, παρακαλώ πάρα πολύ το β. όπου λέτε ότι ζητάτε βεβαίωση δημόσιας αρχής που να προσδιορίζει τους λόγους καταστροφής των σχετικών τίτλων ιδιοκτησίας να διαγραφεί εντελώς. Νομίζω ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει και βεβαίως, μια τέτοια βεβαίωση μπορεί να δίνεται από τους Μουφτήδες, οι οποίοι έχουν τη γνώση και φυσικά τη σχετική αρμοδιότητα. Θεωρώ ότι αυτό πρέπει να επανεξεταστεί. Παρακαλώ πάρα πολύ στο δεύτερο μέρος της συζήτησης επί των άρθρων να έχουμε και την άποψή σας σχετικά με το θέμα αυτό».
Οι αντιδράσεις λοιπόν, όσων τουλάχιστον εμείς πλησιάσαμε, μας αποκάρδιωσε, αφού όλοι αναγνώρισαν την σοβαρότητα και την ανισότητα αντιμετώπισης των Ελλήνων, πλην όμως επίσης ομολόγησαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι, αφού είναι ειλημμένη πολιτική απόφαση να περάσει η τροπολογία. Φοβούμενοι ίσως της προεκλογικής περιόδου που έρχεται και δεδομένης της πρόθεσης αλίευσης ψήφων από την χοάνη της μειονότητας, δειλιάζουν να προτάξουν το συμφέρον των πολιτών και πολύ περισσότερο παρανομούν, καταστρατηγώντας το άρθρο του Συντάγματος που αναφέρεται στην ισότητα όλων των Ελλήνων.

Τώρα για πια ισότητα μιλάμε, όταν υποτάσσονται (ή κιοτεύουν) στα προστάγματα των επιθυμιών ΕΡΝΤΟΓΑΝ και ΓΑΠ, είναι ένα ερώτημα, που αφού οι βο(υ)λευτές μας αδιαφορούν για εμάς, να το απαντήσουμε (ανταποδώσουμε) την ύστατη στιγμή της κάλπης.

Άλλος δρόμος ενάντια στην αδιαφορία τους, την δειλία τους, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις του ¨Ῥωμηῶν Ἐνημέρωση¨

alt

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ ΕνημέρωσηςΠροσοχή

Για ανάγνωση επιλέγεις ¨ ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ¨ και το διαβάζεις τόσο άνετα, σαν να είναι σε μορφή pdf.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ Web TV


Σκοπός της «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ» είναι να ανακτήσουν οι Έλληνες τις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά της φυλής μας, μέσα από μια υγιή ενημέρωση, αφύπνιση και ψυχαγωγία.
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ.