Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Δυσφορία της Τουρκίας για τον φράκτη στον Έβρο

Ως ένα νέο «τείχος του Βερολίνου» χαρακτήρισε το φράκτη που κατασκευάζεται στον Έβρο ο Τούρκος υπουργός για θέματα ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς μιλώντας στον EU Observer σε μια δήλωση όπου διαφαίνεται καθαρά η δυσφορία της Τουρκίας για τα περιοριστικά μέτρα που θέλει να επιβάλλει η Ελλάδα αναφορικά με τα κύματα των λαθρομεταναστών που στέλνει η Άγκυρα στη χώρα μας.

«Δεν είναι ο καιρός κατάλληλος να μιλάμε για νέα τείχη στην Ευρώπη, πρέπει να μιλάμε για γέφυρες. Η Ευρώπη πλήρωσε το κόστος των Τειχών στο πρόσφατο παρελθόν και τώρα όλοι πρέπει να εργαστούν για να χτιστούν γέφυρες μεταξύ διαφορετικών οπτικών, διαφορετικών πολιτισμών και διαφορετικών κρατών" δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο Μπαγίς.

Η αγωνία του Τούρκου υπουργού αλλά όλης της τουρκικής ηγεσίας είναι προφανής. Έστω και αυτό το μέτρο –που και ελλιπές είναι και αμφίβολο κατά πόσο θα ανασχέσει τις χιλιάδες των λαθρομεταναστών που περιμένουν να περάσουν από απέναντι- εντούτοις ακόμη και αυτό φαίνεται πως προκαλεί εκνευρισμό στην τουρκική κυβέρνηση. Εκνευρισμό γιατί η τουρκική πολιτική της άλωσης πρακτικά της Ελλάδας εκ των έσω με την προώθηση στην χώρα χιλιάδων λαθρομεταναστών -και δη μουσουλμάνων- έχει ακριβώς αυτό το σκοπό.

Άλλωστε μόνο ως τυχαίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και οι δηλώσεις του νέου Τούρκου πρέσβευτή στην Αθήνα για την ανάγκη ανεγερσης του τζαμιού στον Βοτανικό. Η Άγκυρα θέλει να "βάλει πόδι" στα εσωτερικά της Ελλάδας εμφανιζόμενη ως προστάτης των απανταχού μουσουλμάνων.

Τώρα σε ότι αφορά τις περίφημες γέφυρες του Μπαγίς προφανώς ο ίδιος μιλά για τις γέφυρες επίθεσης του τουρκικού Στρατού που έχει προμηθευτεί για να; Περάσει απέναντι στο Έβρο.

Τέλος ο Μπαγίς με τη γνωστή του ειρωνεία «προσφέρθηκε» να βοηθήσει και την Ελλάδα στην οικονομική κρίση που διάγει υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια και στήριξη από φίλες χώρες, η Τουρκία είναι μεταξύ αυτών που μπορούν να βοηθήσουν».

Προφανώς μας δουλεύει για τα καλά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης