Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

99 λόγοι να ψηφίσω ΚΚΕ


Συνέπεια λόγων και έργων. Το κόμμα εφαρμόζει τους νόμους της κυβέρνησης για να δείξει πόσο άδικοι είναι! 

Θυμάσαι, τίμιε αναγνώστη, εκείνη την παράξενη ημέρα, όταν το θέρος μέριαζε για να διαβεί το φθινόπωρο; 31 Αυγούστου. Καιρός σχεδόν αίθριος. Η θερμοκρασία στην Αθήνα κυμάνθηκε από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Είχαν ξεσπάσει φοιτητικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Στη Βουλή συζητούσαν νομοσχέδιο που αφορούσε και τον... πτωχευτικό κώδικα, με το περιβόητο άρθρο 99,το οποίο, φευ, δεν έσωσε τον Λάκη Γαβαλά από τις περιπέτειες με τον νόμο. Το ΚΚΕ έβαζε τα πράγματα στη θέση τους.

Ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, εισηγητής του κόμματος, κατακεραύνωνε τις καπιταλιστικές μεθοδεύσεις: «Οι ρυθμίσεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και η λογική αυτών των ρυθμίσεων είναι κοντά στις προσδοκίες και συμμερίζεται σχεδόν με τρυφερότητα τις ανησυχίες και, βεβαίως, τις αξιώσεις των μεγιστάνων του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής συντεχνίας των βαθύπλουτων, των μεγαλομετόχων των επιχειρηματικών ομίλων, των εκλεκτών, διακεκριμένων και έντιμων μεγαλοεπιχειρηματιών». Πες τα, χρυσόστομε! Δεν είναι δυνατόν μια ζωή να γίνεται τέτοιο τσιμπούσι στην πλάτη του φτωχού και του ανήμπορου. Δεν επιτρέπεται σε μια συντεταγμένη πολιτεία να ξαμολάει τα σκυλιά του μεγάλου κεφαλαίου εναντίον της ερ­γατικής τάξης. Στην αίθουσα της ολομέλειας ραγίσαν τα τσιμέντα από συγκίνηση.

Στ΄ άρματα!

Η σοφή μαρξιστική ανάλυση του εισηγητή του ΚΚΕ περιέλαβε και το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου, με τη λεγόμενη προπτωχευτική διαδικασία: «Αφορά τις ρυθμίσεις για τους ηττημένους του ενδοκαπιταλιστικού ανταγωνισμού, τις συγκριτικά μικρότερων διαστάσεων ανώνυμες εταιρίες και εταιρίες περιορισμένης ευθύνης. [...] Είναι ελκυστικότερο για τον επενδυτή να ξεκινήσει την επένδυσή του με βάση μια υφιστάμενη επιχείρηση που χρειάζεται ρευστότητα παρά να ξεκινήσει από το μηδέν.

Με τις ρυθμίσεις αυτές εισάγεται λοιπόν η προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης. Ποιος είναι ο πυρήνας αυτής της διαδικασίας; Είναι οι εμπιστευτικές διαπραγματεύσεις. Μ' αυτές τις διατάξεις ισχυροποιείται ο ρόλος του τραπεζιτικού κεφαλαίου στις εξαγορές, συγχωνεύσεις, μεταβιβάσεις επιχειρήσεων και αυτό είναι όλο το μυστικό για να γιγαντωθούν περαιτέρω ντόπιοι ή και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι, μόνοι τους ή σε ζεύξη με τους ντόπιους».

Και πάνω που είχαμε αποστηθίσει την εμπνευσμένη ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ και τη λέγαμε σε συγγενείς και φίλους ένεκα Λάκη Γαβαλά, τι μάθαμε;
Ότι η Τυποεκδοτική ΑΕ., εκδοτική επιχείρηση συμφερόντων του ΚΚΕ, υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-03/2/2012)
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης